Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK VE KENTSEL DÖNÜŞÜM KONFERANSI DÜZENLENDİ

Yayınlanma:
ABONE OL

İl Başkanı Karayalçın; “Yasayı beklemeden mal bildiriminde bulunuyorum, hodri meydan!”

 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı, “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm Konferansı” düzenledi. Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, saydamlık ve imar rantlarının vergilendirilmesine yönelik açıkladığı paketin rafa kaldırıldığını hatırlatarak, “Sayın cumhurbaşkanı ‘Eğer bu düzenlemeyi yaparsanız siyaset yapacak kimse bulamazsınız’ demiş. Başka partileri bilmiyorum ama ben CHP İstanbul İl Başkanı olarak mal bildiriminde bulunuyorum, yasanın çıkmasını beklemiyorum. İlçe başkanlarımla birlikte mal bildiriminde bulunuyoruz. Yasaya gerek yok. Hodri meydan” dedi.

 

CHP İstanbul İl Başkanlığı, seçim çalışmaları kapsamında bugün Beşiktaş’ta bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm” konulu konferans gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın konuşma yaptı.

 
İl Başkanı Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11 Şubat 2015 Çarşamba Günü, İstanbul İl Merkezi’ni ziyaret edeceğini belirterek, “Sayın Genel Başkanımıza örgütümüzün seçim hazırlıklarıyla ilgili sunum yapacağız” dedi. İstanbul’da 3 seçim bölgesi itibariyle seçim yönetim merkezlerini belirlediklerini açıklayan Karayalçın, önümüzdeki günlerde bu merkezlerde çalışmaların başlayacağını kaydetti. CHP İstanbul İl Örgütü olarak İstanbul’un 936 mahallesinde de örgütlendiklerini de söyleyen Karayalçın, “Bu seçimde İstanbul’da kurulacak sandık sayısı 27 bin 500 olacak. CHP, 936 mahallenin tümünde ve 22 bin sandıkta örgütlenmelerini tamamlanmış durumda” dedi.
karayalcin-konustuu

İstanbul’da 3 ana hedef

 

İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul 2015 programı kapsamında İstanbul ile ilgili 3 ana hedef etrafında çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “CHP olarak İstanbullulara bu kentte yoksulluğu yeneceğimizi taahhüt ediyoruz. 300 bin ila 500 bin kişinin yoksulluk sınırları içerisinde yaşadığı bu kentte halkımızdan yetki istiyoruz. Yoksulluğu yeneceğimizi buradan açıklıyoruz. İstanbul 2015 programının ikinci amacı ise bu kentin bir daha depremin yıkıcı etkisi olmadan ayakta kalabilecek şekilde yeniden inşa edilmesidir. İstanbul halkının en temel kaygılarından biri budur. Bununla ilgili tüm çalışmaların tamamlanmış olmasına rağmen İstanbul’da tek bir ciddi adımının atılmamış olduğunu dikkate alarak diyoruz ki, biz bu kenti depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Üçüncü hedefimiz de İstanbul’un topraklarının, doğallıklarının rant için değil yüksek bir yaşam kalitesi için kullanılmasını sağlamaktır” dedi.

 

Bu konferansı CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik ve kentsel dönüşümle ilgili ilkelerini belirlemek için gerçekleştirdiklerini kaydeden Karayalçın, “Bu konularda çalışma kurulları oluşturacağız. 30’ar kişilik çalışma gruplarında yer almak isteyenler adlarını bugün listelere yazdıracaklar. Seçimden sonra bu çalışma gruplarının sosyal demokrat belediyecilik ve kentsel dönüşüm konularında hazırladıkları raporları derleyeceğiz. Buradan bir nihai bir metin düzenleyeceğiz. Onu da İstanbul İl Kongresi’ne sunacağız. Partimizin ilk kongresinin onayından sonra kongre kararıyla bu rapor genel merkezimize sunulacak. Aynı zamanda bu çalışmanın 7 Haziran seçimleri için de çok ciddi bir katkı sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

“Ya piyasacı kentsel dönüşüm ya da kamu-halk ortaklığı”

 

Kentsel dönüşüm ve deprem konularının İstanbul için yaşamsal bir öneme sahip olduğunun altını çizen Karayalçın, “ İstanbul’da 4 milyon konut var. Uzmanlara göre ortalama olarak 4 milyon konutun yarısının yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi için değil deprem tehlikesi nedeniyle bu sayı dile getirilmekte. Eğer bu kentin konut stokunun yarısı yaşamsal bir sebep nedeniyle yeniden inşa edilmek zorundaysa kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğu açıktır. İstanbul ya piyasacı kentsel dönüşüm sürecine girecek ya da CHP’nin geçmişinde olduğu gibi kamu-halk ortaklığıyla sürdürülen bir kentsel dönüşümü tercih edecek” dedi.

“Yasaya gerek olmadan mal bildiriminde bulunuyorum. Hodri meydan!”

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, saydamlık ve imar rantlarının vergilendirilmesine yönelik açıkladığı pakette ilişkin görüşlerini dile getiren Karayalçın, “Sayın Başbakan yeni bir paketin hazırlandığı açıklamıştı. Saydamlık ve imar rantlarının vergilendirilmesiyle ilgili. İlçe ve il başkanları mal bildiriminde bulunacaklardı. Bir de rant artışlarında vergi düzenlemesi yapılacaktı. Sayın Başbakan bu düzenlemelerin ne zaman başlayacağı sorusuna ‘Başladı bile’ şeklinde yanıt vermişti. Ama gazetelerde çıkan bilgilerden öğreniyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanı ‘Eğer bu düzenlemeyi yaparsanız yani il ve ilçe başkanları mal bildirimi sunarsa siyaset yapacak kimse bulamazsınız’ demiş.

 

Şu değerlendirmeye bakın. İmar rantlarının vergilendirilmesi, mal bildiriminde bulunulması durumunda AKP’nin siyaset yapacak il ve ilçe başkanı bulması zor olacakmış. Başka partileri bilmiyorum ama ben CHP İstanbul İl Başkanı olarak mal bildiriminde bulunuyorum, yasanın çıkmasını beklemiyorum. İlçe başkanlarım da burada. Hep birlikte mal bildiriminde bulunuyoruz. Yasaya gerek yok. Hodri meydan. Biz mal bildiriminde bulunuyoruz, bürün siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanlarını da yasaya gerek duymadan mal bildiriminde bulunmaya davet ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]