Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kekko Fornarelli Trio’lu Salon Sahnesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Elektronik ve akustik enstrümanların birleşimi olarak ortaya çıkan müziklerin sahibi Kekko Fornarelli Trio, ı Salon’da müzikseverlerle buluştu.

 

Elektronik müziği etnik caz olarak kendi dilinde yorumlayan Kekko Fornarelli (piyano); Giorgio Vendola (kontrbas) ve Dario Congedo (davul-perküsyon) ile birlikte oluşturdukları son projesiyle klasik caz müziğini çağdaş müziklerle harmanlayarak dinleyicilere daha farklı ve renkli bir müzik dinletisi sunmayı amaçlıyor.

 

Üç yaşında piyano çalmaya başlayan, on sekiz yaşında ise caz müziğiyle tanışan İtalyan piyanist Kekko Fornarelli’nin caz müziğine olan ilgisi on sekiz yaşında dünya müziklerini keşfe çıkmasıyla başladı. Michel Benita, Yuri Goloubey, Benjamin Henocq, Nicolas Folmer, Eric Prost gibi birçok başarılı isimle tanışma fırsatı yakalayan Fornarelli, 2005 yılında Fransa’nın Lyon şehrine taşındı ve burada yaşadığı üç yılda Fransız piyanist Michel Petrucciani’yle birlikte çalıştı.

 

İlk albümü Circular Thought’u 2005 yılında, ikinci albümü A French Man in New York’u da 2008 yılında yayımlayan Fornarelli, bu albümlerde yakaladığı başarıya rağmen kendini ve müziği daha iyi keşfetmek adına müziğe bir süre ara verdi. 2011 yılında yayımladığı Room of Mirrors’la daha farklı bir tarz yakalayan Fornarelli, bu albümde Luca Bulgarelli ve Gianlivio Liberti’yle çalıştı. Son albümü Outrush’ı ise 2014 yılında yayımladı.

 
kekko-fornarelli-triolu-salon-sahnesii
İtalya cazının en önemli isimlerinden Paolo Fresu ise, geleceğin umut vaat eden genç isimlerinden biri olarak gördüğü Fornarelli hakkında şu yorumlarda bulunuyor: “Kekko Fornarelli gibi açık fikirli müzisyenler olduğu sürece caz, dünyanın müziği olmaya devam edecek. Kekko’nun kendine has müziği, zengin melodileri ve modern cazın incelikli formlarını çağrıştıran armonik yapısından ileri geliyor. Karakteristik müziği, Kekko’yu zamanın en ilgi çekici genç müzisyenlerinden biri haline getiriyor.”

 
Klasik müzikten modern caza uzanan zengin melodilerin sahibi Kekko Fornarelli; Giorgio Vendola ve Dario Congedo ile birlikte Salon sahnesinde müzikseverlerle buluştu. Kekko Fornarelli Trio, alışagelmişin dışında romantik klasik müzik, modern caz ve 21. yüzyıla ait dans ritimlerinin birleşimini yansıttıkları müziklerini dinleyicileriyle buluşturdu.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]