Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MALTEPE BELEDİYESİ HABER ŞUBAT MECLİSİ

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç:

“Maltepe’de kilise yapmak isteyenlere kapılarımızı açıyoruz”

 

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de ayrıştıran değil birleştiren anlayışla yola devam ettiklerini belirterek, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu İstanbul’da inanç önderleriyle bir araya geldiği yemekte, ‘Kiliseler restore edilecek. Gerekirse yeni kiliseler yapılacak’ demişti. Sayın Başbakanımızın bu sözlerini talimat kabul ediyorum. Maltepe sınırları içerisinde arzu edilirse bir kilise yapmaya adayız” dedi.

 

 

Maltepe Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantılarının birinci oturumu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başkanlığında açıldı. Ocak ayında yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Kılıç, Maltepe ile AK Partili Kırşehir Akçakent Belediyesi’nin kardeş şehir olacağını açıkladı. “Hizmet anlayışımızda parti farkı olmadığı gibi, farklı inançlara da aynı mesafede duruyoruz” diyen Başkan Kılıç, “Bu nedenle bir ‘ilk’e imza atarak, Hristiyan vatandaşlarımızın inanç ve geleneklerine duyduğumuz saygı gereği Noel’de Maltepe Meydanı’na çam ağacı da diktik” açıklamasında bulundu.

 

 

“TALİMAT KABUL EDİYORUM”

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz ay azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle toplantı yaptığını hatırlatan Başkan Kılıç, şunları kaydetti:

“Bakın bir Noel ağacı diktik birileri fırtınalar koparmaya çalıştı. Aynı günlerde Papa geldi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kapıda karşılandı. Yine İstanbul’a geldiğinde Diyanet İşleri Başkanımız, Papa’yla birlikte camiye gittiler. Birlikte dua ettiler. Azınlıklara sahip çıkmak adına, o hoşgörüye gerçekten sahip çıkılmasını düşünüyorum. 25 yıl bizzat yurt dışında yaşayarak, azınlık kültürünün ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak söylüyorum. Orada mescitlerimizi, camilerimizi, cemevlerimizi merdiven altlarında nasıl kurduğumuzu, nasıl ezildiğimizi bilen bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Sayın Başbakanımız Davutoğlu, Dolmabahçe Sarayı’nda diğer inanç önderleriyle birlikte yemek yedi. Bende çok sevindim takdir ettim. Böyle olması gerekiyor.

 

Bir ülkenin Başbakanının, bu ülkede yaşayan herkese kucak açması gerektiğini düşünüyorum. Bir güzel adım daha attı Sayın Başbakanımız; ‘Kiliseler restore edilecek gerekirse yeni bir kilisede yapabiliriz’ müjdesini verdi. Ben şimdi burada sizin huzurunuzda Sayın Başbakanımızın bu söylemini talimat kabul ediyorum. Belediye Başkanınız olarak diyorum Maltepe sınırları içerisinde arzu edilirse bir kilise yapmaya adayız. Çünkü Maltepe insanı hoşgörülüdür, bütün inançlara, kültürlere açıktır. Madem Sayın Başbakanımız böyle bir talepte bulunuyor. Belediye olarak biz kapılarımızı açıyoruz. Eğer uygun görülürse, sınırlarımız içinde gereken desteği sunarız.”

 

 

TSKM’DE BİLGİSAYARLI KAYIT SİSTEMİ

 

 

Maltepe’de gurur verici bir olay yaşadıklarını, Başıbüyükspor’un bir üst kümeye çıktığını ifade eden Kılıç, “Arkadaşlarımızı, futbolcularımızı, emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. İnşallah Maltepespor’a da bu yansıyacak. Maltepespor’da görev değişimi oldu. Maltepespor Kulübü Başkanı Özüpekoplu’na başarılar diliyorum” diye konuştu. Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “TSKM’de çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Ses getiren, toplum tarafından beğenilen çalışmalar yapılıyor. Rahatsız olduğumuz bazı noktalar var. Hep aynı konukların gelmesi beni rahatsız ediyor. T.C. kimlik numaraları üzerinden bilgisayarlı kayıt sistemine geçiyoruz. Toplumun geniş kesimlerine hizmetimizi taşımak istiyoruz. Gitmeyene öncelik tanınacak. Maltepe’de kentsel dönüşümle ilgili irtibat merkezi açmak için hazırlıklarımız sürüyor. Maltepeliler burada en doğru bilgiyi alacaklar.”

 

 

Gündemde yer alan 12 maddenin görüşülmesinin ardından oturum sona erdi. Bir sonraki Maltepe Belediye Meclisi Toplantısı 4 Şubat Çarşamba saat 10.00’da yapılacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]