Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İPKB 13 okulu daha depreme karşı yeniden inşa edecek

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul’daki okulların sismik risk karşısındaki durumlarını incelemeye devam ediyor. 13 okul daha yıkılarak yerlerine depreme karşı dayanıklı, güvenli ve modern okullar inşa edilecek.

 

İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında okul, hastane, yurt, idari ve sosyal hizmet binaları gibi öncelikli kamu binalarının depremsellik analizlerini yapmaya ve elde edilen analiz sonuçlarına göre binaları güçlendirmeye veya yıkıp yeniden yapmaya devam ediyor.

 

 

13 okulda 21 980 öğrenci

 

İSMEP kapsamında yeniden yapımı devam eden okullara ek olarak, İstanbul’da 13 okulun daha sismik risk karşısında incelemeleri yapıldı. İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, inceleme sonuçlarına göre binaların yıkılarak depreme dayanıklı yeniden inşasına karar verildiğini kaydetti. 13 okul tamamlandığında 434 derslikte 21 bin 980 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alacak. İPKB tarafından yapılacak okullarda öğrencilerin daha modern, ferah ve güvenli koşullarda eğitim görmesi hedefleniyor. Bu amaçla, 2006’dan bu yana İSMEP yatırımlarının yüzde 51’i, eğitim yapılarının güçlendirilmesinde ya da yıkılıp yeniden yapımında kullanıldı.

 

 

Yeni okullarda derslik sayısı artıyor

 

İstanbul’da okul yatırımlarıyla 1,5 milyona yakın öğrenci güvenli eğitim olanağına kavuştu. Yapılan yeni okullar daha çok dersliğe ve imkâna sahip olmasının yanı sıra çevreye de duyarlı. Ayrıca bulunduğu arazinin koşullarına ve topoğrafyasına uygun, depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tüm diğer kriterlere uyumluluk çerçevesinde yapılıyor.

 

 

İşte 2015’te depreme karşı yeniden yapılacak okullar

 

İPKB tarafından yeniden yapılacak 13 okulun adları şöyle; Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Eyüp Kılıçarslan İlköğretim Okulu, Ümraniye Hasan Tahsin İlköğretim Okulu, Bayrampaşa Halide Canayakın Anaokulu, Üsküdar Kadriye Koparan İlköğretim Okulu, Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu, Ümraniye Nihat Sabri Banarlı İlköğretim Okulu, Bakırköy Halit Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu, Bahçelievler Şirintepe İlköğretim Okulu, Bahçelievler Fikret Yüzatlı İlköğretim Okulu, Eyüp Şair Nabi İlköğretim Okulu, Beykoz İshakağa İlköğretim Okulu, Eyüp Serdar Aksun Anaokulu ve İlköğretim Okulu.

 

 

İPKB Hakkında
“İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) 2006 yılında İstanbul Valiliği bünyesinde “Geleceğimizi Güçlendiriyoruz” sloganı ile kurulmuştur. İPKB afetlere olmadan önlem alma amacı ile İstanbul’da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını depremlere karşı yeniden yapılandırmakta ve güçlendirmektedir. İstanbul’ un ihtiyaçlarını doğru analiz ederek çözümler üreten ve dünyaya örnek olan modelleri ortaya koyan İPKB, kentin güvenli geleceğine katkı sağlayacak yeni projelerle çalışmalarına devam etmektedir.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]