Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sarah Jio’dan ölümsüz aşkın hikâyesi Agapi

Yayınlanma:
ABONE OL

New York Times ve USA Today gazetelerinin çoksatanlar listesine giren ve ABD’nin en çok okunan yazarları arasında bulunan Sarah Jio’nun heyecanla beklenen yeni romanı “Agapi” 2 Şubat’ta okurlarıyla buluşuyor.

 
Türkiye’de de çoksatanlar listesinden inmeyen, romanları beğeniyle okunan yazar Sarah Jio, son romanında ölümsüz aşk Agapi’nin peşinden gidenleri anlatıyor.
İlk görüşte âşık olabilirsiniz. Fiziksel bir çekime kapılarak âşık olabilirsiniz. Tutku ve ihtiras dolu bir serüvene çıkabilirsiniz. Paylaşımlarınız üzerinden aşka tutunabilirsiniz. Hiçbir bağlayıcılığı olmayacak şekilde de aşkı tanımlayabilirsiniz. Peki gelecek planlarınızla uyumlu bir aşka ne dersiniz? Ya da belki ölümsüz aşkı bulursunuz. Aşkın altıncı hali agapiyi… Onu “o” olduğu için seversiniz ve asla vazgeçmezsiniz.
Pena Yayınları, ABD’nin en çok okunan kadın yazarları arasında yer alan ve ülkemizde geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Sarah Jio’yu okurlarıyla buluşturacak. Yazarın Türkiye’yi ziyaret edeceği ve okuyucuları birçok sürprizin beklediği de gelen haberler arasında.
Aşkı güçlü tutan nedir?
Agapi, aşkı görebilen bir kadının hikayesi. Aşkın varlığında, görüşü bulutlanıyor. Böyle bir yeteneğiniz olsa ne yapardınız? En yakın arkadaşınızın kocasının, arkadaşınızı değil de bir başkasını sevdiğini sezebilseydiniz, bunu ona söyler miydiniz? Araya girer miydiniz? İşte bu, kitabın başkahramanı Jane’in de en büyük ikilemi. Fakat Jane, aşkı kendi hayatı için göremiyor.
Aşka bakış
İnsanları gözlemlemeyi çok sevdiğini söyleyen Sarah Jio, bu kitabın çıkış noktasını şöyle özetliyor: “Kitaba başladığım sırada, oturduğum kafelerde çiftleri izliyor ve gerçekten âşık olup olmadıklarını merak ediyordum… Ruh eşleri mi? Yoksa vadesi çoktan dolmuş bir ilişki mi? Gerçek aşkı görebilen Jane karakteri de buradan yola çıkarak oluştu ve Jane’in özel yeteneği beni de büyüledi.”
60’lı yılların ünlü şarkısı “The Look of Love”dan esinlenen “Agapi”, okuyucuları ilk sayfasından son sayfasına kadar içine hapsedecek ve onları aşkın gerçek anlamıyla buluşturacak.
Aşkın 6 türü

Kanadalı sosyolog John Lee 1970’lerde yaptığı araştırmayla sahip olduğumuz en karmaşık duygu olan aşkın altı türü olduğunu belirlemiştir:

Eros: Hem fiziksel hem duygusal aşk. Aşkın bu türü tutkuyla doludur.

Ludus: Bir oyun gibi oynanan aşk. Aşkın bu türünün en önemli parçası eğlencedir. Çiftler, bir araya gelmekten, karşısındakini etkileyip cezp etmekten hoşlanır. Ancak uzun süreli bağlılık sözü yoktur.

Storge: Arkadaşlıktan doğan ve desteğe dayanan aşk. Güven dolu ve bağlılık gerektiren bir aşktır.

Mania: Saplantılı aşktır. Duygusal iniş çıkışlar, kıskançlıklar hâkimdir.

Pragma: Kalbin değil aklın kontrol ettiği aşktır. Çiftler seveceği kişiyi mantığıyla seçer, kendisiyle benzer ilgi alanları, ortak değerleri olan birini arar.

Agapi: Özverili, fedakâr, koşulsuz, bencil olmayan aşktır. Kişi kendini sevdiğine adar, karşılığında hiçbir şey beklemeden verir. Onu ‘o’ olduğu için sever.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]