Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ÜMRANİYE’DE “KUR’ANI KERİM ZİYAFETİ’’ İLE GÖNÜLLER COŞTU!

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara Bölgesi Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasının finali Ümraniye’de düzenlendi. 12 finalistin katıldığı gece de hafızlar riyasetinde Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için yarıştı. Gece sonunda yapılan oylamayla en fazla puanı alan Mahmut Sağır birinci seçildi.

 
Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliği ve organizasyonu ile Bilim ve İnsan Vakfı’nın katkılarıyla Hafızlar Derneği tarafından düzenlenen Marmara Bölgesi’nde 12 ilden hafızların katıldığı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması final bölümüyle sonuçlandı. Yoğun katılımın olduğu Ümraniye Haldun Alagaş Spor salonunda, Hafız Mustafa Efe’nin sunumu ile gerçekleşen programa; Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran ve yönetimi, , Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bilim ve İnsan Vakfı Başkanı Turan Kıratlı ve yönetimi, Ümraniye Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Hafızlar Derneği Başkanı Nurullah Ocak, meclis üyeleri, Belediye birim müdürleri, Bilim ve İnsan Vakfı Müdürü Mustafa Sevinç, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede sırayla sahneye çıkan hafızlar, okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Gecede, 2009 yılı Dünya En Güzel Kur’an Okuma Yarışması Birincisi seçilen Ali Tel de Kur’an okudu.

 
Programın açılış konuşmasını yapan Bilim ve İnsan Vakfı Başkanı Turan Kıratlı; “Kur’an ziyafetinin yaşandığı böyle güzel bir geceye iştirak eden bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kur’anı Kerimin usulüne göre okunması elbette çok önemli! Bu akşamda çok değerli hocalarımızdan en güzel şekilde Kur’anı Kerim Tilaveti dinleyeceğiz. Kur’an okuyan, bu yolda çalışan, destek veren ve yardımlarını esirgemeyen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Sayın Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve Yard. Doç. Fatih Çollak hocamıza da emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

 

BAŞKAN HASAN CAN; “ BU GECE KUR’ANA DOYARMIYIZ BİLMEM AMA KUR’ANLA COŞACAĞIMIZ KESİN!’’
Programda kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “ Bu gece Kur’ana doyar mıyız bilmem ama Kur’anla coşacağımız kesin! Sadece Ülkemizin ya da Müslümanların değil Dünya’nın da Kur’ana hasret kaldığı bir dönemde bu tür programlar ayrı bir önem taşıyor. Rabbim bu güzellikleri hazırlayanlardan razı olsun. Bende sizin bir meslektaşınızım! Çalışma hayatıma imam hatip olarak başlamış biriyim! Doğrusu burada gerçekleştirmeyi arzulayıp’ ta gerçekleştiremediğim bir hasretimi dillendirmekten dolayı onur ve gurur duyacağım. Hafız bir babanın oğlu olarak, hafız olmak istedim ama nasip olmadı! Rabbim halkımızla haşr olmayı nasip etsin. Bugün burada hafız kardeşlerimizin bu güzel hizmetlerine eşlik etmeyi rabbim bana nasip etti. Buradan değerli Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz hocama ve bütün camiaya bir müjdeyi vermek isterim. Ümraniye Belediyesi olarak, Ensar Vakfı ile birlikte İmam El-Maturidi’ye ait 17 ciltten oluşan ve esas dili Arapça olan “Tevilat’ül Kur’an’’ adlı eserin 2 yıllık çalışmanın ardından Türkçe’ye kazandırılması adına çalışmalara başladık. Rabbim bu tür hizmetlerde bulunmayı her daim bizlere nasip etsin. Yarışmaya katılan kardeşlerimize de gönülden başarılar diliyorum. Geceniz hayırlı, yarınlarınız bugünlerden daha güzel olsun inşallah! Hepinizi sevgiyle selamlıyorum’’ dedi.

 

 

ÜMRANİYE KAYMAKAMI MUSTAFA ÇEK; “İNŞAALLAH KUR’ANI KERİM’İ OKUYUP ANLAYAN VE İDRAK EDEN KİŞİLERDEN OLURUZ’’
Kısa bir konuşma yapan Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ise; “ Böyle güzel bir gecede Kur’an okuyacak olan kardeşlerimizin birbirinden değerli olduklarını söylemek isterim. Bu yarışma ile bizi Dünya’da da temsil edecekler, hepsine şimdiden başarılar dilerim. İnşallah Kur’anı Kerim’i okuyup anlayan ve idrak eden kişilerden oluruz diyor, sözlerimi sonlandırıyorum’’ dedi.

İSTANBUL İL MÜFTÜSÜ PROF.DR. RAHMİ YARAN; “KUR’ANI KERİM OKUMANIN VE ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR!’’
Son olarak programda konuşma yapan değerli İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran; “ Rehberiniz her ne olursa olsun, Kur’anı Kerimi rehber edinmediğiniz takdirde bir tek bilgi alamazsınız. Bu vesileyle Kur’anı öğrenme azmiyle başlamak isteyen ancak kendisinde pek cesaret bulamayan kardeşlerime şunları dile getirmek isterim ki; Kur’anı Kerim okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur! İstanbul’da yaklaşık 1800 tane Kur’an Kursumuz bulunuyor. Hiçbir mazeret yok aslında! 3500 hocamız ise Kur’an öğretmeye hazırlar. Bugün burada bu vesileyle birçok kişiyi Kur’an öğrenmeye teşvik etmenin temennisi ile emeği geçen bütün herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

HEDEF, İSLAMI KUR’AN AHLAKIYLA BULUŞTURMAK
Projeyi koordine edenlerin başında gelen Yrd. Doç. Fatih Çollak ise, “Bu akşamki programla mümin kalplere inen Allah’ın kelamını mümin kalplerle buluşturmak, Kur’an’ı hakkıyla tilavet etmek, özellikle İstanbul tavrı dediğimiz kendi Türk tavrını ve bunun örneklerini tanıtmak üzere bu programı icra ettik. Hedeflerimiz güzel örneklerle Müslümanları buluşturmak, tavrımızı geliştirmek, yaymak ve Kur’an’ı okuyarak, Kur’an’ı anlayarak ve bütün bunların ötesinde bütün kitleleri Kur’an’ın ahlakıyla buluşturmak, ana hedefimiz budur. Bu hedefimize ulaşma noktasında önemli bir adım attık Allah hakkımızda hayırlı eylesin ve hayırlı şeylere vesile eylesin inşallah” şeklinde konuştu.

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. HASAN KAMİL YILMAZ; “ KUR’ANI KERİMİ YAŞAMAK VE YENİ GÖNÜLLERE ULAŞTIRMAK İNANAN HER MÜMİNİN GÖREVİDİR’’
Ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz; “ Hafızların 14 asırdan bu yana Kur’an-ı Kerim’i okuyarak, ezberleyerek nesilden nesile miras bıraktığını söyledi. Yılmaz, “Hiç şüphesiz, Kur’an-ı Kerim ilahi bir kelam olduğu içindir ki; onu okumak, anlamak, dinlemek, yaşamak ve yeni gönüllere ulaştırmak inanan insanların her birinin, hepimizin görevidir’’ diye konuştu. Yarışmanın finalinde hazır bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Yılmaz, hafız olmanın inançtaki önemini vurguladı. Yılmaz, Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamanın yanı sıra onun verdiği mesajlara göre hayatı tanzim etme dileğinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından büyük bir coşkunun yaşandığı salonda Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak, Prof. Nihat Temel, Kurra Hafız Abdulkadir Şehitoğlu, Kurra Hafız Fatih Okumuş, Hafız Kerim Öztürk, Kurra Hafız Recep Çalışkan ve Hadi Duran gibi Jüri üyelerinin belirlediği dereceye giren yarışmacılar, Sultanbeyli Orhangazi Camii İmamı Mahmut Sağır 1’inci, Sultanbeyli Abdurrahman Gazi Camii İmamı Doğan Temiz 2’inci, Maltepe Merkez Cumhuriyet Camii Müezzini Necip Demirel ise 3’üncü oldu. Dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Kur’an Okuma yarışmasında ikinci olan Sultanbeyli Abdurrahman Gazi Camii İmamı Doğan Temiz’e ödülünü takdim etti.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]