Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Monopoly 80 yaşında!

Yayınlanma:
ABONE OL

1935’ten bu güne 114 ülkeden 1 milyardan fazla insanın oynadığı, 47 dile çevrilen Monopoly,bu yıl 80. yaşını kutluyor. Piyonları uzay mekiği ile uzaya gönderilen ,yer altından nükleer denizaltıya pek çok alışılmadık mekânda oynanan Monopoly,hala en sevilen ve en çok oynanan kutu oyunlarından biri.

 

 
Bay Monopoly, piyonlar, Monopoly parası, oyun alanındaki haneler, şans kartları gibi ikonik unsurlarıyla modacılara da ilham kaynağı olan Monopoly, çocuktan yetişkine her yaştan insanı eğlendirmeye ve onlara unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. 1935 yılında yaratılan Monopoly, o günden bu güne dünyanın en popüler emlak ticareti oyunu ünvanını da taşıyor. Monopoly, kazanmak ve zengin olmak isteyen herkes için heyecan ve eğlenceyi bir araya getirirken oyuncuların lüks bir yaşamın tadını çıkarmasına da olanak sağlıyor.

 

 
Türkiye’de yedi farklı versiyonuyla oyun raflarının başköşesinde olan Monopoly, yeni versiyonları, dijital, konsol ve mobil platformlardaki yenilenen uygulamaları ve dünya çapındaki etkinlikleri ile hayranlarına sürprizler yapmayı sürdürecek.

 
Hasbro Türkiye Pazarlama Müdürü Caner Sandık, bu yıl Monopoly’nin 80. yaşını kutladıkları için çok heyecanlı olduklarını belirtti. Sandık, “1995 yılında Türkiye’de hayranlarıyla buluşan Monopoly, ülkemizdeki oyun severlerin de en çok sevdiği kutu oyunlarının başında geliyor. Oyunumuz 80 yaşında olsa da hiç yaşlanmıyor. Monopoly farklı versiyonlarıyla sürekli zenginleşen, oyun severlere yepyeni deneyimler yaşatan bir oyun. Bu yıl sadece Monopoly hayranlarını değil tüm Türkiye’yi heyecanlandıracak bir oylamamız olacak. Bu projenin dünya çapında tüm şehirlerin yarışacağı bir oylama olacağını söyleyebiliriz” diye bilgi verdi.

 

 
“Türkler ipoteği sevmiyor”
Monopoly’nin standart kuralları olsa da, her ülkede yazılı olmayan kurallar da olduğunu söyleyen Sandık, Türkiye’de Monopoly tutkunlarının ilginç alışkanlıklarına da örnekler veriyor: “Türkiye’de Monopoly oyuncularının farklı davranış alışkanları var. Örneğin nakit yaratmak için Monopoly’de arsa ipotek etmek çok sık başvurulan bir yöntem, ama Türkler ipoteği hiç sevmiyor. Oyun kurallarına karşı gelmek pahasına birbirlerine borç veriyorlar, ama ipotek yapmıyorlar.

 
Yine ülkemizde Monopoly severler, bir arsanın üstüne bir kez ev kurunca, nakit yaratmak için ev satmaktan hiç hoşlanmıyor. ‘Bir dikili ağacı olma’ kültürü içimize öyle işlemiş ki, küçük plastik evciklerimizi bile satmak zor geliyor. Bunun yanında konu para olunca, oyun oynarken bile çok merhametli bir yapıya sahibiz. Paraya ihtiyacı olana borç vermek, ya da borcunu almamak, “paran olunca verirsin” demek gibi oyunda yeri olmayan davranışlara sık sık başvuruyoruz.”

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]