Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Demircan’a Tiyatro Hizmet Ödülü

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği (UNIMA) Türkiye tarafından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a ‘Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülü’ verildi. Hacivat ve Karagöz resminin bulunduğu ödülü alan Başkan Demircan, “Hacivat ve Karagöz bize insan olmayı, bu topraklarda adam olmayı öğretiyor” dedi.

 

 

UNIMA Türkiye, Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde “Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülleri” düzenledi. Törene Beyoğlu Belediye Başkanı Başkan Demircan’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Şiir dinletisiyle başlayan tören, Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel Türk Tiyatrosu Sanatçısı Hakan Arısoy’un kukla gösterisi ile devam etti. Birbirinden farklı kukla gösterilerin sunulduğu ödül töreninde kukla sanatçısı Arısoy performansından dolayı katılımcılardan büyük alkış aldı.
Kukla gösterisi sonrası Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a Hacivat ve Karagöz resminin bulunduğu “Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülü” verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş’in elinden ödülünü alan Başkan Demircan, “Bana göre aldığım en anlamlı hediye” dedi.

 

 

“TİYATRO YAPMAYAN BİR GENÇ, BEDEN DİLİNİ KULLANAMIYOR”
Beyoğlu’nun kültürün ve sanatın merkezi olduğunu, 11 yıldır da bu işin burada sürdürüldüğünü hatırlatan Başkan Ahmet Misbah Demircan, kültür ve sanatın eğitimin bir parçası olduğu için bunlarla yakından ilgilenmeye çalıştığını; tiyatro yapmayan bir gencin de beden dilini kullanamadığını düşündüğünü dile getirdi.

 

 

“HACİVAT VE KARAGÖZ BİZE İNSAN OLMAYI, BU TOPRAKLARDA ADAM OLMAYI ÖĞRETİYOR”
Ortaoyunlarının geleneksel olduğunu söyleyen Başkan Demircan, Hacivat ve Karagöz bize insan olmayı, bu topraklarda adam olmayı öğretiyor. Çünkü bunlar küçük küçük mizahlarda küçük küçük anlatımlarda bizi yönlendiriyor. Ama bunları yaparken de hiçbir zaman insanların inançlarına, dinlerine saldırmamayı da yine Karagöz’le Hacivat öğretiyor. Umarız dünyaya Türkiye’den, Beyoğlu’ndan vereceğimiz çok mesajlarımız vardır. Çünkü burada bütün dinler, diller bir arada yaşıyor. Burada cami de var, sinagogu da var, kilisesi de var. Ve herkes oraya özgürce gidiyor ve kimse kimsenin kutsalıyla da uğraşmıyor. İşte Anadolu bu. Bizim kültürü belki de en iyi anlatanlardan biri Hacivat ve Karagöz” diye konuştu.

 

 

“Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödülleri” etkinliğinde TRT İstanbul Radyosundaki ses sanatçısı Mustafa Doğan Dikmen, Araştırmacı – Yazar Nezaket Özdemir’de ödül alan isimler arasındaydı.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]