Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Selimiye Camii’nde halka hutbe irad etti…

Yayınlanma:
ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Edirne Selimiye Camii’nde halka hutbe irad etti. Üç günlük programı kapsamında Edirne’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hutbesinde Hz. Peygamber’in insanlığa rahmet olarak gönderildiğini, O’nu anlatacak en uygun kelimenin rahmet olduğunu kaydederek, “O’na ümmet olan müminlerin O’nun ahlakını, O’nun rahmet yüklü adaletini, onun hikmet yüklü ahlakını, kendi hayatlarında yaşamamaları ve bunu bütün insanlığa göstermemelerinden dolayı bugün müminler olarak mahcubuz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Selimiye Camii’nde halka hutbe irad etti…

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Edirne Selimiye Camii’nde halka hutbe irad etti. Üç günlük programı kapsamında Edirne’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hutbesinde Hz. Peygamber’in insanlığa rahmet olarak gönderildiğini, O’nu anlatacak en uygun kelimenin rahmet olduğunu kaydederek, “O’na ümmet olan müminlerin O’nun ahlakını, O’nun rahmet yüklü adaletini, onun hikmet yüklü ahlakını, kendi hayatlarında yaşamamaları ve bunu bütün insanlığa göstermemelerinden dolayı bugün müminler olarak mahcubuz” dedi.

 

 

Peygamberler arasında ayrım yapmanın doğru olmadığını da vurgulayan Başkan Görmez, hutbesinde şu hususlara değindi;

“Bütün peygamberlere saygılı olmak, asgari insan olmanın en önemli prensiplerindendir…”

Peygamberler arasında hiçbir ayırım yapılmaz. Kur’an-ı Kerim’e göre peygamberler arasında ayırım yapmak hiç bir mümine yakışmaz. Hazreti Adem’den Hz. Nuh’a, Hz. İbrahim’den Hz. İsmail’e, Hz. Musa’ya, Hz. İsa’ya kadar bütün peygamberlere saygı duymak, saygılı olmak, asgari insan olmanın en önemli prensiplerinden bir tanesidir.

 

 

“Resulü Ekrem Muhammed Mustafa’yı ifade edebilecek en doğru, en güzel kelime rahmettir…”

Allah Rasulü bütün insanlığa rahmet olarak gönderildi. Her fırsatta en çok tekrarladığı ifade, “Ben yer yüzüne rahmet olarak gönderildim. Ben, size, insanlara beddua etmek, lanet etmek için gönderilmedim. Yüce kitabında Yüce Rabbimiz; “Biz seni ancak, alemlere rahmet olarak gönderdik” buyurulmuştur. Resulü Ekrem Muhammed Mustafa’yı ifade edebilecek en doğru, en cami, en güzel kelime rahmettir. O, bütün insanlara, mahlukata, canlı cansız bütün varlıklara rahmet olarak gönderilen bir elçidir ve o hayatı boyunca rahmet mektebinin en büyük muallimi olmuştur. Taif’te mübarek vücudu kan, revan içerisinde Taif’i terk ettiğinde O, ellerini semaya kaldırmış “Allah’ım kavmime hidayet ver, bu insanlara hidayet ver, onlar cahildirler, bilmiyorlar, onlara mağfiret et Allah’ım” diye dua ediyordu. Uhud’da mübarek dişleri kırıldığında, yanaklarından kanlar akarken yine aynı seslenişle seslendi Rabbine: “Allah’ım bunlar bilmiyorlar, bunlar cahildirler, bunlara mağfiret et, bunlara hidayet et Allah’ım” diye Yüce peygamber duasını esirgemedi.

 

 

“O’nun rahmet yüklü adaletini, ahlakını, hayatlarında yaşamamaları ve insanlığa göstermemelerinden dolayı müminler olarak mahcubuz…”

Bugün onun ümmeti olarak hepimiz ona karşı mahcubuz. Bu mahcubiyet vicdanını kaybetmiş insanlığın onunla istihza etmesinden dolayı değildir. Zira güneşe üfleyerek hiç kimse söndüremez, güneş üflenerek söndürülmez. Bu mahcubiyet onun insanlığa getirdiği rahmeti insanlığa anlatamama mahcubiyetidir. Bu mahcubiyet, başkalarının ona karşı saygısızlık yapmasından değil, bu mahcubiyet O’na ümmet olan müminlerin O’nun ahlakını, O’nun rahmet yüklü adaletini, onun hikmet yüklü ahlakını, kendi hayatlarında yaşamamaları ve bunu bütün insanlığa göstermemelerinden kaynaklanmaktadır. Bugün ümmet olarak ona mahcubuz. Çünkü O, birbirinize zulmetmeyin dedi; ama biz birbirimize zulmettik. Çünkü O, Allah’ın kardeş kulları olunuz dedi; biz kardeşlik hukukunu ihlal ettik. Çünkü O birbirinize sırtınızı çevirmeyin, birbirinize hakaret etmeyin, birbirimizi aşağılamayın dedi; ama biz kardeşlik hukukunu ihlal ettik. Çünkü O, bize yeryüzünde adaleti ayakta tutun dedi. Biz kendi aramızda bile adaleti ayakta tutamadık. Çünkü O, bize yeryüzündeki bütün mahlûkata karşı şefkatli, merhametli olun dedi; ama biz, o şefkati, merhameti birbirimizden dahi esirgedik. Onun için hep birlikte biz, O’na karşı mahcubuz. Yüce Rabbimiz! Bir an önce bu mahcubiyetten hepimizi kurtarsın. Yüce Rabbimiz O’na ümmet olan bütün insanları yeniden izzetine kavuşmayı nasip eylesin.

 

“Bütün peygamberlere saygı duymakla emrolunduk…”

Kuran’da geçen bir ayete atıfta bulunan Başkan Görmez, şöyle devam etti; ‘Size sizin kendinizden öyle bir peygamber gönderdim ki sizin her türlü sıkıntınız, her türlü meşakkatiniz onun çok zoruna giderdi; sizin derdinizi dert edinen, sizin zorluklarınızı ve sıkıntılarınızı kendi zorluğu ve sıkıntısı kabul eden bir peygamber gönderdim. O peygamber size çok düşkündür. O peygamber, müminlere karşı çok şefkatli çok merhametlidir’ Okuduğum, hadisi şerifte ise Allah Rasulü bir gün ashabıyla otururken üç kez şöyle tekrarlamıştır: “Özledim, Özledim, Özledim! Kimi özlediniz ya Rasûlallah diye sorduklarında “Kardeşlerimi özledim. Kardeşlerimle mülaki olacağım, kardeşlerimle karşılaşacağım. o günü çok özlüyorum.” Allah Rasulüne ashabı sordular: “Biz senin kardeşlerin değil miyiz ya Rasulallah?” Allah rasulü şöyle cevap verdi: Siz benim ashabımsınız, benim asıl kardeşlerim beni görmeden benden sonra bana iman edecekler. Benim asıl kardeşlerim, benden sonra, beni görmeden, beni tasdik edecekler, beni sevecekler, öyle ki kendilerinden çocuklarından annelerinden ve babalarından daha çok sevecekler. İşte benim gerçek kardeşlerim onlardır.” buyuruyor Allah rasulü. Biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki bütün peygamberlere saygı duymakla emrolunduk.

 

Başkan Görmez, hutbe verdiği esnada hutbeyi işaret diliyle engelli cemaate aktaran kişiye teşekkür ederek bir müjde verdi;

 

“İşitme engelli kardeşlerimize işaret diliyle Kur’an kurslarımızı açtığımız müjdesini de bu vesileyle Selimiye minberinden vermek istiyorum…”

İşitme engelli kardeşlerime, mesajımı ileten kardeşimize hasetten teşekkür ediyorum ve onun işaret lisanı ile işaret dili ile bütün kardeşlerime konuşma engelli olan bütün kardeşlerimize Rasulü Ekrem (sas)’in insanlığa getirdiği rahmet mesajını ifade etmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.

 

Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, onların da üzerine olsun. Allah Rasulü bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Konuşma engelli bir kardeşinize kendisini ifade etmesi için yardımcı olmanız sadakadır.” O kardeşlerimize işaret diliyle Kur’an kurslarımızın açtığı müjdesini de bu vesileyle Selimiye minberinden vermek istiyorum. Allah hepinizden razı olsun. ibadetlerimizi makbul eylesin.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]