Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İBB Gençlik Meclisi Ve Türk Silahlı Kuvvetleri Ortaklığı

Yayınlanma:
ABONE OL

BB Gençlik Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bir yıl süre ile askeri eğitim almak üzere Türkiye’ye getirilen 140 genç ile yakından ilgileniyor. Dünyanın 12 farklı ülkesinden ülkemize gelen gençlere ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İBB Yatırım Bilgilendirme Merkezi’ni gezdiren İBB Gençlik Meclisi, yurt dışından gelen misafirlere İstanbul’u ve Türkiye’yi daha iyi tanımaları için Nisan ayına kadar çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

 
TSK’nın davetiyle 12 farklı ülkeden Türkiye’ye gelerek askeri eğitim alacak olan gençleri, eğitimleri dışında İstanbul’da İBB Gençlik Meclisi misafir edecek ve öğrencilerin yıl boyunca Türkiye’yi yakından tanımaları için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bu sayede öğrenciler Türk insanının misafirperverliğini ve Türk Kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.

 

İlk durak İBB Yatırım Bilgilendirme Merkezi
Öğrencilerin İstanbul’daki ilk durakları İBB Yatırım Bilgilendirme Merkezi oldu. Burada İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve meclis üyeleri ile kahvaltıda bir araya gelen öğrencilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a yaptığı hizmetler hakkında bilgi verildi. 140 öğrenciden oluşan kafilenin bir sonraki durağı ise Miniatürk oldu. Buradaki eserleri beğeniyle izleyen askeri öğrenciler Miniatürk’ de yer alan maket eserlerin hikâyelerini Gençlik Meclisi üyelerinden dinledi.
İstanbul’u ve Türk insanını yakından tanıyacaklar
Öğrencilerin İstanbul turu sırasında konuşan İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş öğrencilerin Türkiye’de askeri eğitim için bulunduklarını ancak boş zamanlarında kendilerine İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtacaklarını belirtti. Öğrencileri en iyi şekilde ağırlayacaklarını vurgulayan Ağırbaş, “Yurtdışından gelen kardeşlerimizle sadece bugün değil Türkiye’de kalacakları süre boyunca birlikte olacağız. Eğitimlerinin dışında kalan boş zamanlarında onlara İstanbul’umuzu ve Türk insanımızı yakından tanıtacağız” dedi.

Ağırbaş: Kültürel ve sosyal projeler devam edecek
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı ve desteği ile gençlere yönelik olarak kültürel ve sosyal çalışmaları 2015 yılında da sürdüreceklerini ifade eden Ağırbaş “İstanbul’a gelen yabancılar bulundukları ortamı yakından tanıyıp kültürlerini öğrenmek isterler. Ancak ülkelerine döndüklerinde de burada gördüklerini ve yaşadıklarını çevreleriyle paylaşırlar. Biz de kardeşlerimize konukseverliğimizi en iyi şekilde gösterip Türkiye’den onları mutlu bir şekilde uğurlamayı istiyoruz. Bu tür programlar sadece eğitimle kalmıyor. Bu şekilde kültürel ve sosyal etkileşimi de sağlıyor” şeklinde konuştu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın iyi niyet dileklerini içeren telgrafını misafirlere iletti.
İBB Gençlik Meclisi yurtdışından gelen askeri öğrencilere Nisan ayının sonuna kadar rehberlik edecek. Bu süre içinde Panaroma 1453, Osmanlı Arşivleri Ziyareti, Deniz ve Havacılık Müzeleri ile Çanakkale gezileri, tiyatrolar ve konserlerden oluşan pek çok etkinlikle öğrencilerin hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]