Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İlgezdi, Ataşehir’i Ataşehirlilerle yönetiyoruz.

Yayınlanma:
ABONE OL

29 Mart yerel seçimlerden galip çıkarak Ataşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesinin geçen bir yılını değerlendirdi. İlgezdi, “ Tamamen kendi yağımızla kavruluyoruz, ne hükümetten, ne İstanbul Büyükşehir Belediyesinden nede, diğer belediyelerden hiçbir yardım destek almadan hizmet veriyoruz. Kadıköy Belediyesinden dahi elle tutulur bir destek görmedik. Hatta araç ve personel konusunda işlerine yaramayan hurda araçları ve yine işlerine yaramayan sorunlu durumdaki personellerini bize verdiler. İşin ilginç yanı Kadıköy Belediyesi bünyesindeki 4 tane özürlü personelin üçünü Ataşehir Belediyesine vererek destek olmuştur, eğer buna destek denirse…

Destek olmaları bir yana,  2009 yılı vergi gelirlerimizin 1. taksitini topladılar ve belediyemize vermediler.

Ataşehir Belediyesi 1 yaşında

Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar ve Sancaktepe ilçelerinden ayrılan 17 mahallelerden oluşan Ataşehir Belediyesi bir yılını doldurdu.

Bir yıl önce “Daha güzel, daha temiz ve daha çağdaş bir Ataşehir için; bir hayal kurduk, bir umut olduk” sözleri ile başladığımız çalışmaların ilk yılını tamamladık.

Amacımız, insan odaklı, çağdaş, sağlıklı yaşanabilir bir kent oluşturmak…

 İstanbul ve Türkiye’nin en gözde ilçesi Ataşehir’de ilk yılımızda Ataşehir ve Ataşehirliler için yaptıklarımızın ve çalışmalarını sürdürdüğümüz projelerin tamamen insan odaklı, çağdaş, sağlıklı yaşanabilir bir kent oluşturmak amacına yönelik olduğunu söylemek bizim yerel yöneticilik anlayışımızın da kısa bir özeti aslında.

Bir yerel yönetimin yapması gereken; temizlik, denetim, park ve bahçelerin düzenlenmesi gibi olağan rutin hizmetleri tek bir cümlede toparlayabiliriz.

Hizmet binası olmayan bir belediye iken, eski belediyelerle hizmette yarışır hale geldik…

 Binası bile olmayan bir belediyeyi teslim alıp, 3 ay gibi kısa sürede, başta temizlik olmak üzere, asfaltlama, denetim, park ve bahçelere yönelik çalışmalarımızla on yıllardır var olan belediyelerle yarışabilecek duruma geldik.

Yüzde 80’i gecekondu, sosyo – ekonomik anlamda İstanbul’un en düşük ilçelerinden biri olan Ataşehir’de bir yandan belediye hizmetlerini hızla vatandaşlara sunarken, bir yandan da Ataşehirlilere bir arada yaşama ve eğlenme olanakları sunmaya çalıştık.

Kültür ve sanat etkinlikleri yoğun bir tempoyla yapılıyor…

 Sanat ve kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz “Kardeş Kültürler Festivali”, “Ekmek de İstiyoruz Gül de”, “Ataşehirlileri Tiyatro ile Buluşturuyoruz” etkinlikleri sosyal belediyecilik anlayışının ürünüdür.

 Ramazan ayında vatandaşlarımız için hazırlanan İftar çadırları, yüzlerce çocuğumuzun sünnet edilmesi de sosyal yaşamın olmazsa olmazlarından kültürel zenginliklerimizin birlikte yaşanabilmesinin göstergesidir.

Eğitime destek olduk…

Eğitime verdiğimiz önemi ise; ilçemizde bulunan 52 okula belediyemiz olanaklarıyla götürdüğümüz hizmetlerle yansıttık. Tüm okullarımızın iç ve dış boyası, bahçelerinin düzenlenmesi, yazı tahtalarının değiştirilmesi, başta okul yönetimleri olmak üzere öğretmenlerimize yaptığımız ziyaretler, öğrencilerimizin kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması gibi çalışmalarımız ilçemizde eğitime verdiğimiz önemin bir yansıması.

Her mahalleye bir Ataevi açılıyor…

Özellikle çocuklarımızın eğitimlerine büyük katkı sağlayan bilgisayar odaları, etüt sınıfları bulunan gönüllü eğitmenlerin hizmet verdiği ATAEVLERİ Ataşehir’de çağdaş eğitim yuvası özelliğini taşımaktadır.

Eğitim kadar önemsediğimiz sağlık alanında yaptığımız çalışmalar belediyemizin oluşumuyla birlikte hız kazandı. 52 okulumuzu; salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı periyodik aralıklarla dezenfekte ederken, okullarımızı sık sık böcek, haşere ve domuz gribi virüsüne karşı ilaçlayarak çocuklarımıza salgın hastalıklara karşı seminerler vererek onları hem biliçlendirmeye hem korumaya çalıştık.

Denetimler sürekli yapılmaktadır…

Özellikle yiyecek üreten ve satan işyerlerine sık sık denetimler gerçekleştirdik. Bu denetimlerimizde iş yerlerinin; hijyen koşullarını, kullandıkları malzemeleri ve üretilmiş maddelerin saklama ve depolama koşullarını kontrol ettik.

Vatandaşlarımızın sağlığı için ilçemizde bulunan çeşmelerimizi kontrol ettik, Kirli bulunan çeşmelerin depolarını temizledikten sonra yeniden vatandaşlarımızın kullanımına açtık.

Bedava içme suyu veriyoruz, ekmekte vermeyi planlıyoruz …

İçme suyu konusunda ekonomik koşulları yeterli olmayan vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelere dönüşümlü olarak haftada birer gün tankerle ücretsiz içme suyu dağıtımını sürdürüyoruz. Yakın zamanda yapacağımız büyük bir ekmek üretim tesisi ile bedava ekmek dağıtacağız.

Temiz ve yaşanabilir bir çevre için çalışmalar yapıyoruz…

Hiç kuşku yok ki sağlıklı yaşam için en önemli unsur sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak. Bunu sağlamak içinde “Temiz ve yaşanabilir bir çevre” sloganı ile sanayi sitelerinden atık motor yağları, ev ve işyerlerinden de bitkisel atık yağları, ÇEVKO ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile de katı atıkları ayrı ayrı toplamaya başladık. Bu çalışmaları yaparken, konut ve işyerlerini tek tek ziyaret ederek vatandaşlarımızı bilgilendirdik, atık poşetleri dağıttık.

Ataşehir’i Ataşehirlilerle yöneteceğiz…

Ataşehir için yola çıkarken “Ataşehir’i Ataşehirlilerle yöneteceğiz” sözümüzü hiç unutmadık. Sık sık mahalle mahalle sokak sokak gezerek vatandaşlarla yüzyüze birebir konuşmanın yanısıra mahalle toplantılarında yine vatandaşlara yaptıklarımızı anlatıp yapacaklarımızı açıklayarak onların görüşlerini alıyoruz. Yapacağımız çalışmalarda vatandaşların mağduriyetini önlemek için onların görüşleri bizim için çok önemli. Bunu sağlamak için mahalle gezileri ve toplantılarının yanısıra muhtarlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcileri ve Kent Konseyi ile de ilişkilerimiz aksatmadan sürdürüyoruz.

İmar ve tapu sorunları çözüme kavuşuyor…

Ataşehir’e belediye başkanlığı için aday olurken, ilçenin en büyük sorununun 30 yıldır devam eden tapu ve imar sorunu olduğunu ve bunu vatandaşları mağdur etmeden çözebilmenin ön çalışmalarını yapmıştım. Başkan olarak bu konuda arkadaşlarımla yaptığımız çalışmalarda da soruna neşter vurmaya başladık. 30 yıldır tapu bekleyen 3 bin 500 kişinin sorunlarını mahalle mahalle çözmeye başladık. Arsa rayiç bedellerini yüzde 70’lere varan oranlarda aşağı çekerek ve taksit imkanı sunarak Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Esatpaşa, Örnek mahallelerinin sakinlerine tapularını vermeye başladık. Tapuların teslim edilmesinin ardından bölgenin yeniden imar planlarını da yine vatandaşlarında görüşlerini alarak yapmak için hazırlıklarımız son aşamaya geldi.

Sosyal hizmetlere ağırlık verdik…

İlk yılımızda Ataşehir’de özetlemeye çalıştığım bu çalışmaların yanısıra çok önemsediğimiz Türkan Saylan Tıp Merkezi, Kadın Konukevi, Meslek Edindirme Merkezi, Kültür Merkezleri, Kız Öğrenci Yurdu projelerimiz son aşamaya geldi. Kısa süre sonra buraları açarak vatandaşların hizmetine sunacağız. Yine bunların yanısıra belediyenin tüm birimlerini tek çatı altında toplamak için inşaa edeceğimiz belediye binasının çalışmaları da hızla devam ediyor.

İşyeri ruhsatları yenileniyor…

İşyeri ruhsatlarının yenilenmesi hakkında fahiş fiyat uygulanıyor iddiası doğru değildir. Bu konu ile ilgili daha önceden çöp vs vergi borcu olan işyerlerinden bu borçlarla birlikte işyeri ruhsat harç bedeli alınıyor. Daha önceki belediyeler bu borçları vatandaştan almamış ihmal etmiş, Ataşehir Belediyesi de yasal olarak almak zorundadır.

Daha güzel, daha temiz ve daha çağdaş bir Ataşehir için, emekleme dönemini hızla atlatıp koşmaya başlayan Ataşehir Belediyesi olarak 5 yılın sonunda; çağdaş, yaşanabilir bir ilçenin Belediye Başkanı olarak yeniden hep birlikte olacağımıza olan inancımla sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Muhalefet durumundaki Ak Parti Ataşehir ilçe teşkilatına da gönderme yaparak, “muhalefet, elle tutulur bir muhalefetlik yapamıyor, benim dönemimde bir ilçe başkanı değişti, tahmin ediyorum ki birkaç defa başkan değiştirirler” dedi.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Belediye
07 Nisan 2024
ŞİLE’NİN GENÇ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜR KABADAYI GÖREVE BAŞLADI

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Şilelilerin halkının desteğiyle %51.88 oy oranı ile Şile Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Özgür Kabadayı, 4 Mart Perşembe günü Şile İlçe Seçim Kurulu’ndan düzenlenen mazbatayı vatandaşlarında yoğun katılımlarıyla birlikte teslim alarak başkanlık görevine resmen başladı. ŞİLE İÇİN YENİ BİR DÖNEM   İLGİLİ HABER İSTANBUL’DA EN YÜKSEK OY ORANIYLA SEÇİLEN […]

Belediye
06 Nisan 2024
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen mazbatasını aldıktan sonra gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından görevine başladı. Törende görevini güvenli ellerden teslim aldığını vurgulayan Başkan Özmen, “Benim size çok özel bir teşekkürüm var, bu süreç başladığından beri çok güzel, barış içerisinde, saygı içerisinde, çok huzurlu, çok medeni bir süreç oldu. Bundan sonra da böyle olacağından […]

Ataşehir
06 Nisan 2024
Ataşehir’de yeni belediye başkanı Onursal Adıgüzel göreve başladı..

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde, Ataşehirli seçmenlerin yüzde 56.39 oranında oyunu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı oldu. 2009 yılında kurulan ilçenin 4. dönem Belediye Başkanı olarak görevini yapacak olan Onursal Adıgüzel, Ataşehir’deki seçimi en yakın rakibinden 52 bin 722 oy fazla alarak kazandı. 139 bin 009 oy alarak […]