Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

ÖZ: ”Önce İnsan” Yaklaşımı ile belediyecilik yapıyoruz

Yayınlanma:
ABONE OL

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI OP. DR. ALTINOK ÖZ: ‘ÖNCE İNSAN’ YAKLAŞIMI İLE SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

 

 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI VE İL BAŞKANININ KATILDIĞI TOPLANTIDA KONUŞAN KARTAL BELEDİYE BAŞKANI OP. DR. ALTINOK ÖZ: ‘ÖNCE İNSAN’ YAKLAŞIMI İLE SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ”

 
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul’daki 14 Belediye Başkanı ile buluştu. Toplantıya katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da uygulanan projeleri anlattı.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Ercan Karakaş,Prof. Burhan Şenatalar, Veli Ağbaba, Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Yakup Akkaya, Sezgin Tanrıkulu ve CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın yer aldığı, İstanbul’daki 14 CHP’li Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantıda CHPli belediyelerin yaptıkları ve yapacakları çalışmalar konuşuldu. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile birlikte Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de toplantıda yer aldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz ilçede bugüne kadar uygulanan projeleri ve yeni uygulamaya koyacakları projeleri örnekleri ile anlattı. Başkan Öz, “Önce insan yaklaşımı ile Sosyal Belediyecilik yapıyoruz. 230 proje uyguladık, yeni dönemde yeni projelerle Kartal’a hizmete devam ediyoruz.”dedi.

 

 

Yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyası

 

Başkan Altınok Öz, Kartal’da uygulanan projelerden örnekler anlattı. Başkan Op.Dr. Altınok Öz, sağlık projeleri kapsamında toplu sünnetlerin sakıncalı olduğunu, sünnetlerin hastanelerde doktorlar tarafından yapılması gerektiğini söyleyerek, “Doktorluk mesleğim zamanlarında bir gün yetkili ve yetkin bir makama gelirsem toplu sünnetleri kaldıracağım dedim. Çünkü eline çantasını alan sünnet yapıyor. Bu da sağlık açısından tehlikelere yol açıyor. Belediye Başkanı olunca ‘yıl boyu ücretsiz sünnet’ projesini hayata geçirdim. ‘Yıl boyu ücretsiz sünnet’ Marmara Belediyeler Birliği tarafından 2011 yılında düzenlenen ve yerel yönetimlerin projelerinin yarıştığı Örnek Belediyecilik Proje Yarışması’nın “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeleri” dalında ödüle layık görüldü. Yıl boyu ücretsiz sünnet kampanyası projemiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme girdi. 2015 yılından sonra tüm Türkiye’de hekimlerin yapacağı bir iş haline gelecek. Yani çocuklarımız bulaşıcı hastalıklar riskinden kurtulacak.” dedi.

 

 

Deprem dönüşümü ve yerinde dönüşümü en iyi Kartal Belediyesi yapıyor

 

Kartal Belediyesi’nin yerinde ve deprem dönüşümü en iyi uygulayan belediye olduğuna vurgu yapan Başkan Altınok Öz, “Kartal hızlı bir şekilde dönüşüyor. Bu dönüşümde bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Türkiye’de bir ilke imza attık. Kartal Belediyesi olarak Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü kurduk. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğümüz işlerini çok iyi yaparak Kartal’da dönüşümü en iyi şekilde uyguluyor. Kartal Anadolu yakasının merkezi olacak. Kartal, ulaşım avantajıyla da merkez olmayı hak eden bir yer. Yapacağımız doğu ve batı merkezi projeleriyle burası bir çekim alanı haline gelecek. Kartal’da 359 site var. 107’si Uğur Mumcu Mahallesi’nde, 775 sayılı kanuna tabi olanlar. Kalan sitelerden 83 tanesi 2001 deprem yönetmeliğine tabi olduğu için onları bir tarafa koyduk. 169 tanesini tek tek inceledik. Hangi şartlarda dönüşebileceklerini araştırdık. Bazıları mevcut imar haklarıyla dönüşebiliyor. Bazılarını ada bazına getirerek dönüşmelerini sağladık. Bunun için yolları sitenin içine kattık ve dönüşebilecekleri noktaya getirdik. Şuana kadar yaptığımız çalışmalarda 16 bin 231 kişinin canını kurtardık. ” diye konuştu.

 

Kartal’ın parkları ve yeşil alanlarını arttırdık

Kartal’da park sayısı ve yeşil alanların çok az olduğunu ve 2009 yılında göreve gelmesinin ardından park sayısını 147’ye çıkardıklarını belirten Başkan Öz, “Kartal’da park alanlarını toplamında 232 bin 728 metrekareye ulaştırdık. Parklarımızda otomatik sulama ve güneş enerjisiyle aydınlatma projelerini hayata geçirdik. Kartal’da 2013 tarihinde Kartal’a üç dönem Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Ali Büklü Parkı’nı yaptık. Mehmmet Ali Büklü Parkını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılışını yaptık. Eğer biz bu parkı yapmasaydık, o park alanı ranta dönüşerek konut alanı olacaktı. Kartal Belediyesi olarak Kartal’a Mehmet Ali Büklü parkını kazandırdık.” dedi.
Kartal’ı tasarlıyoruz

 

Tasarım Araştırma Katılım (TAK) Kartal’ın, ilçeyi tasarladığını belirten Başkan Altınok Öz, “TAK Kartal bir şehrin ve kentin sağlıklı olabilmesi için nasıl bir vizyona ihtiyaç duyulduğunu, yaşam ve kalitenin arttırılması için dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini, bilgi ve araştırmaya dayalı sorunları çözmenin yollarını arayacaklar. Fikirleri olan mahallelileri, yaratıcılığı olan tasarımcıları, becerileri olan gönüllüleri, ‘geleceğim var’ diyen öğrencileri ve olanakları olan destekçileri bir araya getirerek çözüm üretecekler. TAK Gezici otobüsü ve mahallelerde kurulacak olan TAK Kondularda, sorunlar ve öncelikler birlikte belirlenecek, tasarımcılar sorunların çözümü için yenilikçi ve yaratıcı fikirler ortaya koyacaklardır.” dedi.

Kartal’a engel yok

Engelsiz Üretim Atölyesini kurduk

Engellilerin hayata daha çok katılmaları, yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek kendilerini geliştirmeleri, özgüvenlerini kazanmaları ve meslek edinmeleri amacıyla Engelsiz Üretim Atölyesi açtıklarını söyleyen Başkan Öz, “Kartal Belediyesi’nin kurduğu Engelsiz Bilgi Evi’nde görme engelliler özel yazılımlarla kitap ve doküman okuyup, bilgisayardaki veriyi kabartma yazıyla kağıda aktarabiliyorlar. Omurilik felçlileri ise akıllı baş hareketlerine göre bilgisayar kullanabiliyor. Kartal Belediyesi’nin resmi internet sitesi (ge.kartal.bel.tr) özel bir yazılımla görme engellilerin de ulaşabileceği bir şekilde hizmet veriyor.Belediyenin hizmetleri, kültür-sanat alanındaki faaliyetleri de dahil olmak üzere her türlü hizmetten de haberdar olmaları mümkün oluyor.” dedi.

Kreş sayımızı 11’ e çıkardık

Seçim bildirgesinde ‘Her mahalleye bir kreş’ sözü veren Başkan Öz, Atalar Merkez, Gümüşpınar, Kordonboyu, Hürriyet, Cumhuriyet 1, Cumhuriyet 2, Uğur Mumcu, Atalar Şube, Begüm Yavuz, Soğanlık Orta Mahalle, Soğanlık Yeni Mahalle olmak üzere Kartal’a 11 tane yeni kreş kazandırdıklarını belirterek kreşlerde bu yıl toplamda 580 çocuğa eğitim verildiğini söyledi. 3, 4, 5, 6 yaş olmak üzere farklı yaş gruplarında eğitim veren merkezlerin saatlik bakım uygulamasını da hayata geçirdiklerini, ayrıca kreşlerde çocuklara resim, satranç, jimnastik, folklor, müzik ve ingilizce olmak üzere farklı branşlarda da eğitim verildiğinin altını çizdi.

Geleceğin yelkencileri Kartal’da yetişiyor

Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken Kulübü işbirliğiyle açılan Yelken Okulu’nun, çocukları ve gençleri, deniz, rüzgar ve yelkenle tanıştırdığını ifade eden Başkan Altınok Öz, “Okulda geleceğin yelkencileri yetişiyor. Kartal Belediyesi’nin Marina Dragos Yelken Kulübü işbirliğiyle açtığı Yelken Yaz Okulu, Kartallı çocuk ve gençleri, deniz, rüzgar ve yelkenle tanıştırıyor. Okulda 8-12 yaş grubundaki öğrenciler, emniyetli ve eğlenceli şekilde ücretsiz olarak yelken sporunu öğreniyor. Her sene ortalama 100 çocuk eğitim alıyor. Teorik ve pratik eğitimlerde çocuklar yelken sporu yaparken, doğaya nasıl uyum sağlayacaklarını öğrenip, sorunlar karşısında doğru ve hızlı karar verme yeteneklerini geliştiriyor. Milli yüzücülük yapmış olan eğitmenlerden yüzme konusunda da pratik eğitim alan çocuklar, denize açılacağı yelkenlisinin donanımını kendi hazırlıyor. Çocuklar, güvenlik kontrollerini yaparak tekneyi suya indiriyor ve eğitmen gözetiminde eğitimini tamamlıyor. Deneyimli antrenörler ve güvenlik botları refakatinde yapılan eğitim sonunda başarı gösteren öğrencilere sertifika veriliyor.” dedi.

 

Kartal, Türkiye’nin satranç merkezi oldu

Kartal’da satranç turnuvalarının düzenlendiğini ve Türkiye’nin satranç turnuvalarının gerçekleştiği tek yerin Kartal olduğunu vurgulayan Başkan Altınok Öz, “İlçemizde 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvaları halkımızdan yoğun ilgi gördü. Bireylere stratejik düşünme, bireysel karar alma, disiplinli çalışma ve sorgulama becerisi kazandıran satrancın ilçemizde yaygınlaştırılmasız adına ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilçemizin temsil edilmesi amacıyla 2012 yılında Kartal Belediyesi Satranç Kulübü’nü kurduk. Kartal’da tiyatro,sinema,müzik, folklor ve sanatın her alanında çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Altınok Öz’ün yanı sıra diğer belediye başkanlarının sunumlarının ardından Genel Başkan Yardımcıları tek tek düşüncelerini anlattı. CHP belediyelerin çok başarılı çalışmalar yaptıklarını bir kez daha görmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP’li belediyeler arasında koordinasyon sağlanarak başarılı projelerin yaygınlaştırılacağını söyledi. Karayalçın, deneyim aktarımının önemine dikkat çekti.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER 08 – 14 Nisan 2024 Astroloji haftalık yorum: 08 Nisan Güneş Tutulmasına […]