Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Moto-Kurye Eğitim Projesi’nin Açılışı Yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

10.000 Moto-Kurye Eğitim Projesi’nin açılış töreni İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

 

91. yılını kutlayan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nun (TTOK) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen Moto-Kurye Eğitim Projesi’nin açılışı töreni Bakan Ala’nın teşrifleriyle yapıldı.

 
Seyrantepe’deki TTOK Genel Merkezi’nde yapılan açılış törenine; Bakan Ala ile birlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkan Danışmanı Prof Dr. Erman Tuncer, Emniyet Müdürü Selami Altınok, TTOK Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Katkak, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kurum müdürleri ve ilk dönem kursiyerler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Katkak, TTOK’nın yürüttüğü projelerden bahsettikten sonra, İstanbul’da 10.000 Moto-Kurye çalıştığını ve bu proje ile bunlara eğitim ve sertifika vermeyi planladıklarını söyledi.

Başkan Katkak’tan sonra kürsüye gelen Vali Şahin’de en büyük sorunlardan birinin trafik olduğunu ifade ettikten sonra, “Bu konuda en büyük eksikliklerin başında eğitim gelmektedir. TTOK ve Emniyet Müdürlüğü sosyal sorumluluk projesi olarak önemli bir rol üstlendiler. Başta Moto-Kurye’lerimiz olmak üzere çeşitli dallarda eğitimleri verecekler. Ben bu eğitimlerin trafik konusundaki bilincimizi daha da arttırmasını temenni ediyorum” diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

TTOK yetkililerini trafik gibi hayati bir konuya değindikleri için tebrik ederek konuşmasına başlayan Bakanı Ala’da, “Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan trafiği herkesin ciddiye aldığını biliyorum. Bu konuda ülkemizde çok sayıda eğitim de veriliyor ancak, artık bu konuda icraata geçme zamanı. Biz en son bayram tatilinde trafik kazalarına karşı önlem aldık ve sonuçları anında olumlu olarak yansıdı” diye konuştu.
Bilginin teorik ve tecrübe olmak üzere iki şekilde öğrenildiğini ifade eden Bakan Ala, “Teorik anında öğrenilir fakat tecrübe ile öğrenme özellikle trafikte çok acı sonlarla bitebilir.” diyerek tüm vatandaşlarımıza trafik kurallarına riayet etme çağrısında bulundu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından, bugün başlayan Moto-Kurye Eğitim Projesi’ni tamamlayan ilk 40 öğrenci sertifika ve kasklarını Bakan Ala’nın elinden aldılar.

Proje kapsamında 10.000 Moto-Kuryeye 40 kişilik gruplar halinde güvenli sürüş ve kurallara riayet odaklı eğitim, kask ve reflektörlü yelek verilecek.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]