Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul sporla nefes alıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Ülkemizin dünyaya açılan penceresi olan İstanbul’da spor tesislerine yapılan yatırımlar ile sportif hareketliliği gerçekleştirmek ve  spor kültürünü tabana yayarak her yaştan insana düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırmak amacı ile yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

 

 
Sürdürebilir hizmetler sayesinde yeni yapılan spor tesislerinin yanı sıra, mevcut tesislerde devam eden yenileme çalışmaları gençlerimize daha iyi fiziki şartlarda spor yapma imkanı sunuyor. Ulusal ve uluslararası bir çok organizasyona ev sahipliği yapan İstanbul, gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlar ile dünyanın aranılan şehri konumuna geldi.

 

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç koordinesinde İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizle birlikte yürütülen uyumlu çalışmalar neticesinde lisanslı sporcu sayısındaki artış bu başarının en önemli göstergesi.

 

Güncel verilere göre 112.294 Kız, 284.363 erkek sporcu olmak üzere toplam 396.657 lisanslı sporcuya sahip olan İstanbul’da özellikle küçük yaş grubundan itibaren okullarda sporcu taraması yapılarak, yetenekli çocuklarımızın tespit edilmesi ve ilgili branşlara yönlendirilerek iyi bir eğitim alması sağlanıyor.

 

Göreve geldiği günden itibaren İstanbul’da sporda birliği sağlamak adına yoğun çaba sarf eden İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, Sivil Toplum Kuruluşları ve Belediyeler ile birlikte İstanbul’un sporla ilgili geleceğine ışık tutacak projelerin hayata geçmesi noktasında önemli çalışmalara imzasını attı.

 

Bu Projeler içinde İstanbul Kalkınma Ajansı destekli ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile güçlü işbirliği ile yürütülecek “Çocuklar Sporla Geleceğine Koşuyor” projesi ayrı bir öneme sahip. Projeyle İstanbul’da 39 İlçedeki toplam 1400 okulda  yaklaşık 42 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenirken, yapılacak bilimsel çalışmaların başarıya ulaşması halinde tüm Türkiye’de uygulanabilir şekilde referans kabul edilebilecek bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

 

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç’un hayata geçirdiği projelerle birlikte İstanbul’da faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerinde de önemli bir artış kaydedilmesi analiz sonuçlarında öne çıkan bir başka detay olarak göze çarpıyor.

 

İlçeler bazında resmi sonuçlara baktığımızda Avrupa yakasında 67 kulüp ve 49363 lisanslı sporcusu ile Bahçelievler ilk sırada. Fatih ilçesi 113 kulüp ve 26598 lisanslı sporcu ile ikinci, Bakırköy 69 kulüp 11800 sporcu ile üçüncü sırada yer alıyor.

 

Anadolu Yakasında ki ilçelerimize ait veriler incelendiğinde ise 132 kulüp ve 51362 lisanslı sporcusu ile Kadıköy zirvede. Üsküdar 121 kulüp ve 41550 lisanslı sporcu ile ikinci, Kartal 59 kulüp ve 14020 lisanslı sporcusu ile üçüncü sırada.

 

Kıtaları buluşturan, kültürleri kaynaştıran medeniyetler şehri İstanbul’da başlatılan büyük sportif yapılanmanın aynı kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, ‘’ Gençleri spora teşvik etmek ve bir şeyler katabilmek öncelikli hedefimizdir. Sportif anlamda çocuklarımız için sağlayacağımız imkanlar, gelecekte ülke sporunda yeni şampiyonların çıkmasına zemin hazırlayacaktır.’’ dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]