Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Maltepe afetlere havadan, karadan ve denizden dur diyecek

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediyesi, deprem, sel, yangın gibi afetlere karadan, denizden ve havadan müdahale edebilecek, tam donanımlı bir arama kurtarma ekibi kurdu.

 
Belediye bünyesinde kurulan ve 30 kişiden oluşan ekip, afetler dışında trafik kazaları gibi olaylara da anında müdahale edebilecek. 400 beygir gücünde 4 bot ve 1 adet tam donanımlı helikoptere de sahip bulunan Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Müdürlüğü ekibi içerisinde, denizde yaşanabilecek olaylara karşı 3 balık kadın da görev yapıyor. Havada, karada ve denizde olası facia ve olaylara karşı anında müdahale edebilecek yeterliliğe sahip arama-kurtarma timleri, Kadıköy-Bostancı-Kartal hattındaki tüm olaylara bakabilecek. Amerikan ordusu standartlarında gerekli tüm teçhizata sahip olan ekip, İstanbul’daki trafiği ve yağış durumunu da takip ederek, yetkilileri bilgilendirecek.

 
TAM DONANIMLI HELİKOPTER
Maltepe Belediyesi, belediyeler arasında bir ilke imza atarak, Maltepe ve çevresindeki ilçelerdeki olası afet ve olaylara karşı görev yapacak Arama Kurtarma Müdürlüğü’nü hizmete soktu. İstanbul’un bütün meteorolojik hava hareketlerinin, trafik ve deniz trafiği durumunun anbean kontrol edileceği merkez, Maltepe-Adalar-Kartal üçgenindeki, kara, hava ve deniz kazalarına karşı anında müdahalede bulunabilecek. Amfibik yani karada, denizde ve havada hareket edebilen araçları da bünyesinde bulunduran merkez, 4 adet, 10’ar metrelik, 400 beygir gücünde bota, 2 adet sel ve benzeri afet durumlarında görev yapacak ani müdahale aracına, 16 kişilik enkaz tim aracına, 1 adet arama kurtarma ilk müdahale aracına ve 1 adet tam donanımlı helikoptere de sahip.

 
Merkezde, acil durumlara karşı işbirliği ve koordinasyonu sağlamak üzere Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), itfaiye, polis, hastane gibi birimlerle de iletişime geçilebilecek ve olası afet durumlarında 72 saat kesintisiz iletişim altyapısına sahip bir acil durum role sistemi de mevcut. Dünya standartlarında el telsizlerinin de yer aldığı merkezde, ABD donanması standartlarında 200 adet acil patlatmalı can yelekleri, yüzücü dalış yelekleri ve standart can yeleklerine de sahip olan merkezde, bir eğitim birimi de yer alıyor. Üç boyutlu ses ve görüntü sistemlerini de kullanan merkezin bu biriminde, ilgili alanda eğitimler ve gönüllü çalışanlara dersler verilecek.

afetlere-karsi-seferberlik

 

 

3 BALIK KADIN GÖREV YAPIYOR
3’ü balık kadın, 10’u deniz kaptan, 4’ü hava kaptan, 13’ü arama kurtarma operatörü olmak üzere toplam 30 kişinin çalıştığı merkezde, olası acil durumlara karşı 24 saat süreyle görev yapabilecek ve 4 kişiden oluşan hazır kıta ekibi de mevcut. Küçükyalı ve Sabiha Gökçen’de de istasyonları bulunan merkez, enkaz çalışmalarında kullanılan 3 adet K9 köpeğine de sahip. Merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren, Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunu ve ABD’de arama kurtarma konusunda özel eğitim alan Umur Zamanoğlu, “Merkezimizde çalışan herkes yeterli sertifika ve donanımlara sahip. Ayrıca merkezimizde bulunan dershanemizde, gönüllü çalışanlara yönelik olarak eğitimler de veriyoruz. 18 ila 30 yaş aralığında olan personellerimiz, bugüne kadar sokak hayvanlarının kurtarılmasından enkazdaki arama-kurtarma çalışmalarına kadar birçok olaya müdahalede bulundu” dedi.

 
ÖZEL MÜDAHALE ÇADIRLARI

Zamanoğlu, görevli personelin kullandığı giysilerin nano teknoloji ürünü olduğunu belirterek, “30 kiloluk teçhizat var ancak kullandığımız çantalar o denli gelişkin ki bunlar 8 kilo gibi geliyor. Hiç zorlanmadan kurabileceğimiz çadırlarımız var. Hasta ya da yaralılarımıza ilk müdahaleyi bu çadırlarda yapacağız. Enkaz içinde canlı arayan bir cihazımız da mevcut. Bu silahı, enkaz içine soktuğunda, içeride hareket edip büyük ölçekli bir aranı tarayarak kameraya aktarıyor ve orada bize canlı olup olmadığını anında bildiriyor. Bu silahlar kullanılmadığı içinde Gölcük Depremi’nde birçok canımızı kaybettik” diye konuştu.

 
HEDEF 180 KİŞİ

Arama Kurtarma Müdürlüğü ile ilgili bilgi veren Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker ise “Ekibimiz şu an göreve hazır ve birçok olaya da müdahalede bulundu. Biz bu birimimize, gönüllülük esası ile Maltepeli vatandaşlarımızın da katılmasını istiyoruz. Bu amaçla 18 mahallemizden, 10 kişilik ekipler halinde yaklaşık 180 kişiyi değerlendirmek istiyoruz. Merkezin amacı olay yerine 8 dakika içerisinde ulaşıp, gereken müdahaleyi yapmak” dedi. (22.12.2014)

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]