Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Müzik Endüstrisinin Sorunları Kitaplaştırıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

GBTIMES Türkiye Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. Michael Kuyucu, iki yıldır üzerinde çalıştığı ‘Türk Müzik Endüstrisinin Sorunları’ adlı araştırmasını, “Müzik Dünyasını Anlamak-Müzik Endüstrisinin Sorunları” adlı kitabında kamuoyu ile paylaştı.

 
Michael Kuyucu, Gbtimes Türkiye adına gerçekleştirdiği araştırmasında, Türkiye’de kırk beş yıldır müzik endüstrisinde var olan müzisyen- yorumcu – besteci ve söz yazarları ile gerçekleştirdiği mülakatlarla “Türk müzik endüstrisinin sorunlarını” derledi.

 
“Müzik Dünyasını Anlamak- Müzik Endüstrisinin Sorunları” adlı kitapta 1960’lardan günümüze kadar geçen 45 yılda müzik endüstrisinde faaliyetlerde bulunan ustaların kendi perspektifleri ile dile getirdikleri müzik yaşamları yer alıyor. Müzik endüstrisinin sorunlarının derlendiği çalışmada müzik dünyasını anlatmak için endüstriyel sorunların gelişiminin betimlenmesi amaçlanmış ve ‘müzik dünyasını anlamak’ isteyenlere bir yol haritası çıkartıldı.

 
Bu araştırmada, Türkiye’de üretilen müziğin endüstriyel yolculuğunda şu soruların yanıtı yer alıyor:
“1. Müzik endüstrisini iletişim teknolojilerinden hangi oranda etkilenmiştir? Fonogramın tarihçesi müzik endüstrisini nasıl etkilemiştir?
2. Türkiye’de üretilen müziğin endüstrileşme sürecinde ne tür sorunlar yaşanmıştır?
3. Türk müzik endüstrisinde yaşanan sorunlar”.
Türkiye müzik endüstrisinde aktif olarak faaliyet gösteren 56 sanatçı ile detaylı mülakatlar yapan Michael Kuyucu, Türk müzik endüstrisinin sorunlarını 7 farklı kategoride derledi. Zinde Yayınları tarafından yayınlanan kitap, Türkiye’de ilk kez müzik endüstrisinin yaşadığı tüm sıkıntılar bu kadar kapsamlı aktarılıyor.
Türkiye’deki müzik endüstrisinin sorunları şu temel başlıklarda derlendi:
“Albüm yapma maliyetleri, müzik endüstrisinin genel ekonomik yapısı, müzik üreticilerinin bireysel sorunları, albüm satışlarından para kazanamama, fiziki albüm satışlarının düşmesi, TRT denetimi, tecimsel medyanın müziğe bakışı, TV mecrasının ortaya çıkışı, radyo kanallarının müzik politikası, popüler kültür ve müziğe etkisi, müzik üreticilerinin ticari müzik yapmaya zorlanması, özel yaşama müdahale ve magazin basını, Türk toplumundaki kültürel farklılıklar, müzik üretmek isteyenlerin ailelerinin müzik endüstrisine olan ön yargısı, Eurovision Şarkı Yarışmasının oluşturduğu toplumsal atmosfer, yeni medyanın etkileri, sosyal medya ve Web 2,0 teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, müzik dağıtım kanallarında yaşanan değişim (Dijital Müzik Pazarı), devletin müziğe yeteri kadar destek olmaması, müzik eğitimi alan müzisyen adaylarına uygulanan çalışma yasağı, sanatçıların sosyal güvenceleri, telif sorunları, korsan kaset piyasası, sanatçılarla yapılan sözleşmeler,
Türkiye’de yaşanan sağ- sol çatışmaları, 12 Eylül darbesi ve etkileri, sosyal devletten liberal devlete geçiş ve sonrasında yaşanan ekonomik gelişmeler, prodüktörlük kavramı, promosyon ve pazarlama kavramı, müzik işletmelerinin kurumsallaşması, pazara giriş engelleri”.

 
Müzik endüstrisinin sorunlarını yedi temel başlıkta derleyen Yrd.Doç.Dr. Michael Kuyucu, araştırması ile ilgili şunları söyledi:
“Bu kitabı neden yazdım? Çok samimi bir şekilde şunu söylemek istiyorum ki bu kitap hiçbir ticari amaçla yazılmadı. Bu kitap yaklaşık iki yıl süren bir araştırmanın sonucunda ortaya çıktı. Müziğe meraklı olanların bazı konuşulan ama yazılmayan, ya da yazılan ama açıklanamayan bilgileri açığa çıkartmak için yazıldı. Bu çalışma müzik endüstrisinin ustalarının verdiği “hayat ders”lerinden ortaya çıkan önemli bir konuya değiniyor: ’Müzik endüstrisinin sorunları’. Müzik endüstrisinde 1960’lardan günümüze kadar aktif rol almış 56 müzik yorumcusu ve müzisyenle gerçekleştirilen mülakatlardan cımbızla müzik endüstrisinin sorunlarını çıkarttık. Bu mülakatlarda hüzünler, sevinçler kısaca hayatın kendisi vardı. İstedim ki hayatı anlatırken bazı derslerde çıkartalım. Dersleri çıkartırken ustaların deneyimlerinden faydalanalım. Bu çalışmanın bundan sonra bu sektöre merhaba demeye hazırlananlara, bu endüstriyi daha aktif ve sorunsuz bir hale getirmek için gereken düzenlemeleri yapmak isteyen devlet büyüklerine ve sektöre yeni yetenekler yetiştiren öğretim görevlilerine bir referans olmasını umuyorum”….(İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]