PG Slot Giriş Siteleri Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeryüzü Doktorları’ndan Uganda’ya Tıp Fakültesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeryüzü Doktorları, 27 Ekim 2014 tarihinde Uganda İslam Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçen Habib Tıp Fakültesi öğrencilerine eğitim desteği verdi.

 

 

Lahor Üniversitesi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve TİKA’nın katkılarıyla, İngilizce konuşan Afrikalı Müslümanlara yönelik Uganda İslam Üniversitesi bünyesinde Yeryüzü Doktorları kurucu ortaklığıyla açılan Habib Tıp Fakültesi, 27 Ekim 2014 tarihinde 55 öğrenciyle eğitim-öğretim hayatına başladı.

 
Yeryüzü Doktorları, Habib Tıp Fakültesi’ne gönüllü akademisyen, hastane mimarisi, kütüphane kurulması ve eğitim laboratuvarlarının geliştirilmesi konularında destek veriyor.

 
Destek kapsamında Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Ali Doğan, Selimcan Azizoğlu, Çağrı Emin Şahin, Prof. Dr. Sait Keleş, Yrd. Doç. Dr. Papatya Keleş, Doç. Dr. Seyit Ankaralı, Prof. Dr. Handan Ankaralı ve Doç. Dr. Hasan Hüseyin Eker’den oluşan Yeryüzü Doktorları Ekibi, Habib Tıp Fakültesi’nde temel bilimler alanında gönüllü öğretim görevlisi olarak ders vermek ve eğitim programlarının iyileştirilmesi için 1 Aralık tarihinde Uganda’ya gitti.

 
YYD Ekibi, Uganda İslam Üniversitesi öğretim görevlisi ve Habib Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından törenle karşılandı. Törende “İslam ve Bilim Tarihi” konulu bir konuşma yapan YYD Eğitim Projelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, sağlık araştırmalarında online veri tabanlarının neler olduğu, nasıl kullanılması gerektiği ve tıp eğitimi hakkında Habib Tıp Fakültesi öğrencilerine ders verdi.

 
Üç branşta uzmanlık programı başlatılacak
YYD Genel Müdürü Ali Doğan ise YYD’nin 44 ülkede yaptığı faaliyetleri anlatarak, insani yardımların yelpazesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Proje Yöneticisi Selimcan Azizoğlu da YYD’nin Uganda’da başlattığı projeler ve bundan sonra atmak istediği adımlar hakkında bilgiler verdi. Azizoğlu, başlatılan Tıp Fakültesi projesi kapsamında 2015 yılı içerisinde Genel Cerrahi, İç Hastalıkları ve Halk Sağlığı olmak üzere 3 branşta tıpta uzmanlık programının başlatılacağını da ifade etti.
Öğrenciler tarafından yöneltilen YYD’nin bölgede yaptığı faaliyetlere nasıl katılım gösterebilecekleri ile ilgili soruları ise Genç YYD üyesi, Çapa Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi Çağrı Emin Şahin yanıtladı. Şahin, Türkiye’de 44 üniversitede var olan Genç Yeryüzü Doktorları kulüplerini örnek göstererek, Uganda İslam Üniversitesi bünyesinde Genç Yeryüzü Doktorları kulübünün kurulabileceğini belirtti.

 
240 tıp kitabı bağışlandı
İslam İşbirliği Teşkilatı, SESRIC ve TİKA’nın desteklediği proje kapsamında Yeryüzü Doktorları, bu ziyaretinde 14 farklı branşta 240 tıp kitabını Uganda İslam Üniversitesi Tıp Fakültesi Kütüphanesi’ne bağışladı. TİKA’nın verdiği destek çerçevesinde 2015 bahar dönemiyle birlikte Anatomi Laboratuvarı’nın kurulumu da YYD tarafından bitirilecek.

İlgili Haberler

Eğitim
26 Mart 2024
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun bir tanımını yapalım. Eğitim: Bir insanın; duygusal, bedensel, zihinsel olarak sahip olduğu yeteneklerini belirlenen amaç doğrultusunda geliştirmektir. Kısacası eğitim, ülke insanını en iyi şekilde yetiştirmektir. Eğitim, hayat boyu devam eder, ömür boyudur. Eğitim, sürekli devam eden bir süreçtir. Ne kadar eğitim, o kadar gelişmişliktir. Bir ülke, eğitimi kadardır. Bu kadar […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]