Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MÜSİAD Fuarı’nda 7 ülkeden Türk iş adamlarına yatırım daveti

Yayınlanma:
ABONE OL

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen farklı panellerde, Türk şirketlerinin Fransa, Rusya, Malta, Macaristan, Şili, Meksika ve Peru gibi ülkelere yatırım yapmasını özendirmeye ve bu ülkelerin Türkiye ile olan ticaret hacmini artırmaya yönelik fırsatlar paylaşıldı. 

15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen panellerde Türkiye ile farklı ülkelerde yatırım imkanları tartışıldı. Pek çok ülke ticaretini artırmaya yönelik çalışan kurumların temsilcilerinin katıldığı panellerde ülkelerdeki cazip yatırım koşulları değerlendirildi.

 

 

Fransa ve Türkiye Arasında Ticaret ve Yatırım” konulu bir panele MÜSİAD Avrupa Koordinatörü Zeki Güvercin, Fransız Kobiler Federasyonu (CGPME) Başkanı Jean- François Roubaid ve Fransız Uluslararası İş Geliştirme Ajansı UBIFRANCE Türkiye Direktörü Eric Fajole katıldı.

 

 

Fransız Kobiler Federasyonu (CGPME) Başkanı Jean- François Roubaid 1,6 milyon Fransız şirketi temsil ettiklerini söyleyerek, Türkiye’de dinamik bir piyasa olduğunu ve iki ülkenin eski dost olduğunu vurgulayarak, bu dostluğun 1960’lı yıllarda başladığını hatırlattı. Roubaud, Fransa’nın AB’nin ikinci ekonomik gücü olduğunu belirterek Fransa’nın yatırım yapmak için önemli bir ülke olduğunu anlattı. Fransızların Türkleri, Türklerin de Fransızları sevmesi gerektiğini aktaran Roubaid, “İki ülkenin karşılıklı ticaret hacmini artırmak için çalışıyoruz. İki ülke de bu konuda çok çekici ülkeler” diye konuştu.

 

 

 

 

Türkiye’de 500 bin Fransız KOBI var

 

Fransız Uluslararası İş Geliştirme Ajansı UBIFRANCE Türkiye Direktörü Eric Fajole ise konuşmasında 3 yıldır Türkiye’de yaşadığını ve Fransa’daki şirketlere Türkiye’nin yatırım ortamını anlatmaya çalıştığını söyledi. Fajole, Türkiye’de 500 binden fazla Fransız KOBİ düzeyinde şirketin faaliyet gösterdiğini belirterek, “Fransız şirketleri, Türk şirketlerinin kendilerini, Ortadoğu’ya, Asya’ya ve Afrika’ya taşıyabileceklerini anladı. Türkiye’den Fransa’ya yapılan ihracat 6 milyar Avro seviyesine geldi. Bu hacmi daha da artırmak istiyoruz” dedi.

 

 

Türkiye Rusya’nın stratejik partneri

 

Rusya Yatırım Ajansı tarafından düzenlenen “Rusya Zamanı” isimli oturumda ise Rusya Federasyonu içerisinde bulunan 4 farklı bölgenin yatırım imkanları hakkında detaylı bilgi verildi. Rusya’nın en önemli stratejik partnerinin Türkiye olduğu ifade edilen toplantıda 2013 yılında Türkiye ile Rusya arasında 32,7 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştiği bilgisi verildi. Kaluga, Volorad, Bashkortostan ve Drozhanovsk Bölgesi yatırım ajansı temsilcileri, Türk yatırımcıları kendi bölgelerinde turizm, tarım, petrokimya, seramik gibi sektörlerde yatırım yapmaya çağırdılar.

 

 

Macaristan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Macaristan’da Yatırım” başlıklı toplantıya Macaristan Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Dr. Csaba Balogh katıldı. Macaristan’da otomotiv, elektronik, bilişim, yazılım ve 100 yılı aşkın bir geçmişi bulunan ilaç ve medikal sektörlerine Türk işadamlarını yatırım yapmak üzere davet etti.

 

 

Meksika – Türkiye serbest ticaret anlaşması 2015’te

 

Pasifik Ticaret Ofisi tarafından düzenlenen Pasifik İttifakı – Şili, Meksika, Kolombiya ve Peru” isimli oturumda ise Pasifik İttifakı üyesi ülkelerin temsilcileri ülke sunumlarını yaptılar. Pasifik İttifakı Meksika Temsilcisi Jorge Cruz, ittifakın 3 yıl önce, Türkiye de dahil olmak üzere 32 üye ülkenin üyeliği ile kurulduğunu söyledi. Bu dört ülkenin 214 milyon kişiyi kapsayan bir pazara hitab ettiğinin altını çizen Cruz, Meksika ile ilgili olarak da 45 ülke ile serbest ticaret anlaşması olduğunu, 2015 yılında da Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalamayı planladıklarını söyledi.

 

 

Şili’den 4.4 milyar nüfusa erişim

 

Şili’nin 17 buçuk milyon nüfusu olduğunu söyleyen Şili Ticaret Temsilcisi Gülşan Atalay ise ülkede madencilik sektörünün geliştiğini, özellikle bakır madenleri konusunda 104 milyar doları aşkın yatırım planlandığını aktardı. Atalay ayrıca Türk şirketlerinin Şili’de benzer iklim sebebiyle tarım ürünleri, güneş enerjisi alanında da yatırım yapabileceğini sözlerine ekledi. Şili’nin 24 serbest ticaret anlaşması ile şirketlerin 64 ülkede 4.4 milyar nüfusa ulaşma imkanı bulduğunu belirtti.

 

 

Toplantıda konuşan Kolombiya Temsilcisi Marcila Monroy ve Peru Temsilcisi Fernando Albareda ise ülkelerinde otomotiv, tarım, bilişim, yazılım, kozmetik, enerji, petrokimya, enerji gibi sektörlerde yatırım yapmak üzere işadamlarına davette bulundu.

 

Malta yatırım için cazip

Malta Enterprice şirketi adına panele katılan Philo Meli, “Malta’nın ekonomik gelişimini sağlamaya, yabancı yatırımcıları Malta’ya çekmeye ve fabrika arsası sağlamaya çalışan bir şirketiz” dedi. 417 bin nüfuslu, bir AB ülkesi olan Malta hakkında ayrıntılı bir sunum yapan Meli, turizmiyle meşhur olan Malta’nın, endüstriyel ürünleri on yıllardır ihraç ettiğini ve yabancı yatırımlar konusunda cazip bir ülke haline geldiğini söyledi.

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]