Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehirli çocuklardan Başkan İlgezdi’ye ziyaret

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehirli çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Başkan İlgezdi’ye taleplerini ilettiler.

 

Ataşehirli çocuklar 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi ziyaret ettiler.

 

 

Ataşehir’de eğitim ve öğretim veren Hasan Leyli Ortaokulu, Cemile Besler Ortaokulu, Şehit Öğretmen Mehmet Fidan Ortaokulu, Mustafa Öncel Ortaokulu, Fetih İMKB Ortaokulu, Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu, Ali Nihat Tarlan Ortaokulu ve Ataşehir Belediyesi Ataevi Sosyal Hizmet Merkezlerinden gelen 160 öğrenci, çocuk haklarını dile getirdiler.

 

“Çocukça Yaşamak İstiyorum”, “Çocukluk Hakkımız Söke Söze Alırız”, “Sokakta Oynamak Hakkımız”, “Çocukluk Hakkımı Koruyacağım”, “Eğitim Çocuğa Verilecek En Güzel Hediyedir”, “Oyun Hakkımız Engellenemez”, “Gelecek Demek Çocuk, Çocuk Demek Gelecek Demektir”, “Her Çocuk Hakkını Bilmeli”, “Ben de Varım”, “Çocuk Aklı Değil, Çocuk Hakkı” yazılı dövizlerle öğretmenleri eşliğinde Ataşehir Belediyesi’ne gelen çocukları Başkan Battal İlgezdi karşıladı.

 

 

Ataşehirli çocuklar, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile sahip oldukları hakların yanı sıra Ataşehir Belediyesi’nden kendileri için bekledikleri hizmetleri Başkan İlgezdi’den talep ettiler.

 

 

 

Tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanan 20 Kasım’da, çocuk haklarını dile getiren dövizlerle ziyarete gelen çocuklar, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den; park ve oynama alanlarının çoğaltılmasını, okullarındaki yetersiz tiyatro ve konferans salonlarının yenilenmesini, okullarının ağaçlandırılmasını ve boyanmasını istediler. Başkan İlgezdi de talepleri alarak okul müdürleri ile iletişime geçeceklerini belirtti.

 

 

Başkan İlgezdi, elindeki “5 yıl sonra adayım, koltuğunu alayım” yazılı dövizle gelecekte Belediye Başkanı olmak isteyen öğrenciye de konuşma yaptırdı. Başkan adayı Servet Demir isimli 12 yaşındaki öğrenci, arkadaşlarına yeni park ve oyun alanları yapma ile bilgisayar ve hediye vaadinde bulundu.

 

 

 

 

 

Ataşehir’li Öğrenciler Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Lale Ekti

 

Ataşehir’de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen bir diğer etkinlikte Doğa Koleji öğrencileri Ataşehir Parkı’na lale ektiler.

 

 

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen ve Doğa Koleji Öğretmenleri ile öğrencilerinin katıldığı programda, öğrenciler günün anlam ve önemine yönelik sunumlar ile kısa film gösterileri hazırladılar.

 

 

 

 

Daha sonra ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri hep birlikte Ataşehir Parkı’nda belirlenen alana lale soğanları ektiler.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]