Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

minik savaşçıların eğlencesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Hayatta kalmanın mutluluğu

Türkiye’de yılda 1 milyonu aşkın doğum oluyor. Maalesef bunların yaklaşık 150 bini prematüre olarak hayata geliyor.

 

 

Son yıllarda bu sayı artıyor. Gittikçe çoğalan prematüre bebekler uzman hastanelerde yaşama şansı elde ediyorlar. Pendik Bölge Hastanesi, bu alanda gelişmiş bir yenidoğan ünitesine sahip. Hayata bu kurumda gözlerini açan bebekler anlamlı bir buluşma gerçekleştirdiler. Dünyayay bu kurumda gözlerin açan, hayatta kalmanın, büyümenin özgüvenini yaşayan bebeklerle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Prematüre doğan bebekler doyasıya eğlendi. Yapılan etkinlikte, anneler geçirdikleri süreci paylaştı.

 

 

Bebeğin anne karnında tamamlanması gereken bir büyüme programı var. Bu süreci tamamlamadan doğan minikler, mesleğinde son derece uzman hekimler sayesinde hayatta kalıyor. “Pendik Bölge Hastanesi Prematüre Doğan Buluşması”nda hayata erken gelen minik savaşçıların ailelerine prematüre doğanların bakımı ve gelişimini amaçlayan bilgiler de aktarıldı.

 

 
Prematüre Bebeklerin küvozde yaşadıkları süreçte yaşama şansı düşük ama günümüzün bebekleri daha şanslı. Bu bebeklerin hayatta kalabilme olasılıkları bilim ve teknolojideki ilerlemelerle arttı. Pendik Bölge Hastanesi’nde Yenidoğan ünitesi’nde görevli uzman doktor ve hemşireler konularıyla ilgili özel eğitimlere sahipler.

 

 

Prematüre bebeğin evdeki bakımı

 

 
-Bu bebekler yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde uzmanların belirlediği sürede kalıp sağlıklı bir yapıya kavuştuktan sonra evlerine gidiyor. Hareketli, sesli, ışıklı ortamına alışkın olduklarından bir süre evlerini yadırgayabiliyor, huzursuz olabiliyorlar. Aileler bu konuda mutlaka bilinçlendirilmeli.

 

 

-Kaldıkları oda sıcak olmalı. Giysileri de yaşadıkları ortama uygunluk taşımalı.

 

 
-Bu bebekler enfeksiyonlara çok yatkındırlar. Onun için odasına fazla ziyaretçi kabul edilmemeli. Özellikle kış aylarında kalabalık ve sigara içilen ortamlarda asla bulunmamalı.
-Bebeklerde ateş, beslenme azlığı, aktivitesinde azalma, çok sık dışkılama gibi normalden farklı bir durum gözlendiğinde hemen doktora başvurulmalı.

 

 

Prematüre bebek hayatta kalmışsa güçlü bebektir! Annesi olmadan bir başına hayata tutunmaya çalışan bu minik savaşçılar, ebeynleri için büyük değer taşıyor.
Prematüre doğumların farkındalık ayı olan Kasım’da, bu alanla ilgili bir çok konu gündeme geliyor her yıl. Kamuya açık toplantılar yapılıyor, yeni anne adaylarının bilinçlendirilmesi sağlanıyor.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]