Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Atatürk Kitaplığı gelecek nesillere hazırlanıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Atatürk Kitaplığı gelecek nesillere hazırlanıyor

 

 

Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerinden Beyoğlu’ndaki Atatürk Kitaplığı İKSV Tasarım Bienali kapsamında başlatılan projeyle yeni nesillere hazırlanıyor.

 

Artık tüm bilgilere internet vasıtasıyla kolayca ulaşım sağlanırken, kütüphanelerin değeri de ne yazık ki yavaş yavaş unutulmaya başladı. Ancak özellikle tarihi değeri yüksek olan kütüphaneleri eski günlerine döndürmek için yapılan çalışmalar da yok değil.

 

 

Koleksiyonunda 228 bin kitap, 20 bin dergi, 10 bin gazete cildi, 445 albüm, 12 bin 320 kartpostal, 10 bin harita, dört bin 400 yazma, 565 salname, 334 takvim ve 49 atlas bulunan Atatürk Kitaplığı’nın gelecek nesillere aktarılması için de kollar sıvandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen İKSV Tasarım Bienali İstanbul için önemli bir yeri olan Atatürk Kitaplığı için hazırlanan bir projeye ev sahipliği yapıyor.

 

 

Mimarlar Alexis Şanal ve Ali Taptık tarafından hayata geçirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile ERSA Mobilya tarafından desteklenen proje kapsamında, Atatürk Kitaplığı’nın geleceği üzerine tartışmak ve çözüm yolları üretmek amacıyla bir diyalog süreci başlatılacak.

 

 

Bu diyalog için sanatçılar, mimarlar ve kütüphanecilerin bir araya geleceğini anlatan ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, “Yaklaşık 2 buçuk yıl kadar sürmesini beklediğimiz proje kapsamında farklı disiplinler bir araya gelerek, Atatürk Kitaplığı’nın gelecek nesillere de aktarılması için neler yapılabileceğini konuşacak. 6 Aralık’ta Tasarım Bienali’nin ana mekanı Galata Rum Okulu’nda sanatçı, düşünür, mimar, planlamacı gibi birçok disiplinden uzmanların katılacağı “Kütüphane: Geçmiş, Gelecek ve Şimdi!” başlıklı konferansta, kütüphane kültürü ve tarihi, kamusal alanda sanat çalışmaları tartışılacak. Ayrıca kütüphanelerin geleceği konusunda da yapılabilecekler tartışılacak. Bunun yanında Brisbane, Amsterdam ve Oslo kütüphanelerinden gelen uzmanlar da bize kendi deneyimlerini aktaracak” dedi.

 

 

Proje kapsamında 15 Kasım’da İstanbul’daki diğer kütüphanelerin gezildiği “Kütüphane Kültür Yürüyüşü” düzenlendiğini belirten Ata, ERSA Mobilya olarak bu projede yer almanın kendilerini oldukça gururlandırdığını ifade etti.

 

 

Ata, paralel katılımcı oldukları Tasarım Bienali kapsamında hayata geçirilen bu projeyle tarihi kütüphanenin yenilenmesinin de sağlanacağını belirterek şunları söyledi:

 

 

“Atatürk Kitaplığı yalnızca İstanbul için değil ülke için de önemli bir tarih. Türkiye’nin en iyi kütüphanelerinden olan mekanın gelecek nesillere taşınması ve bu kapsamda hazırlanan projede katkımız olması bizi çok mutlu ediyor. Yenileme süreci sonunda tarihi koruyacak bu projede ERSA’nın da izi olacak.”

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]