Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ataşehir’de Dostluk ve Kardeşlik Gecesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Ataşehir’de “Aşık Summani ve Aşık Şenlik’i Anma, Dostluk ve Kardeşlik Gecesi” Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlendi.

 

 

Dostluk ve Kardeşlik Gecesine, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve kızları Turnam Nehir İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İlgün ve çok sayıda Ataşehirli katıldı.

 

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yüzyıllardır Anadolu’da toplumun öncüsü, halkın sesi olan ve bir kültürün temsilcisi ozanlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumda olumlu olumsuz tüm gelişmeleri sazı ve sözüyle anlatan ozanlarımız gelecek nesillere örnektir. Halk ozanları günümüzde siyasi ve ekonomik sorunlar yaşasalar da onlar asla sazından ve sözünden vazgeçmezler. Yaşadıkları dönemde tüm siyasi iktidarların halkı ezen, sömüren baskıcı uygulamalarına rağmen onlar halkın sesi olmuşlardır. Asla yalan söylemezler ve her koşulda halktan ve haktan yana olmuşlardır.

 

 

Korkmayan, vicdanından taviz vermeyen, kimseyi kırmayan; kimseye kırılmayan halk ozanlarımız birer gönül eridir. Engin hoşgörü sahibidir. Halk ozanlarımızın en büyük özelliği canını vereceği tek kapının hakkın, halkın kapısı olacağını bilmeleridir. Bu anlamlı gecede yaşadıkları dönemin iktidarına karşı hakkın ve halkın yanında olan Pir Sultan Abdal, Kul Himmet, Virani, Köroğlu ve daha yüzlerce ozanımızın mirasını yakın tarihimize taşıyan Aşık Veysel, Davut Sulari, Kul Ahmet, İhsani, Aşık Mahsuni gibi yüzlerce ozanımızı saygı ve minnetle anıyorum.”

 

 

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Erzurumlulular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte organize ettiği gecede, 12 Aşık türkü dalında; Aşık Summani ve Aşık Şenlik türkülerini seslendirip, Aşık Summani ve Aşık Şenlik konulu ayaklarla atışarak yarıştı.

 

 

Dostluk ve Kardeşlik Gecesi’nde; Aşık Cemal Divani, Aşık Sıtkı Eminoğlu, Aşık Selahattin Kozanoğlu, Aşık İsrafil Taştan, Aşık Zakir Tekgül, Aşık Fuat Çerkezoğlu, Aşık Korkmaz İkan, Aşık Erzade Kapan, Aşık Mürsel Sinan, Aşık Necdet Kuyumcu, Aşık Mustafa Aydın, Aşık Günay Yıldız ve Şair Mustafa Özdemir birbirleriyle sazlı sözlü atışarak yarıştı.

 

 

Ozan Baki Çetin’in sunumunu yaptığı gecede; Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Doç. Dr. Hikmet Çığlık, Hüseyin Sümmanioğlu, Yılmaz Şenlikoğlu ve Aşık Nuri Çırağı’dan oluşan jüri heyeti 12 Aşık’ın atışmalarını değerlendirerek birincileri belirledi.

 

 

Yarışma sonrası değerlendirmesini yapan jüri Aşık Summani ve Aşık Şenlik türkülerini en güzel okuma dalında birinci olarak Aşık Mürsel Sinan, Aşık Summani ve Aşık Şenlik konulu ayaklarla atışma dalında ise Aşık Selahattin Kozanoğlu’nu seçti.

 

 

Program sonunda katılımcı halk ozanlarına gecenin anısına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi tarafından teşekkür plaketi verildi. Gece sonunda Ataşehir Erzurumlulular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından da Başkan İlgezdi’te teşekkür plaketi ve çiçek sunuldu.

İlgili Haberler

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]