Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Koşmak için bir sebebi olanlar VODAFONE ile kıtaları birleştirdi

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin uluslararası arenada en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, 16 Kasım Pazar günü 36. kez gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda “#birsebebivar” sloganıyla gerçekleştirilen Vodafone İstanbul Maratonu’nda 118 ülkeden yaklaşık 25 bin sporcu rekor katılıma imza attı. 150 bini aşkın İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya’dan Avrupa’ya geçti.

 

Maratonda erkeklerde birinciliği Faslı atlet Hafid Chani, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Amane Gobena göğüsledi. Birinciler 50’şer bin dolar para ödülünün sahibi olurken, toplamda 1 milyon 1.000 dolar ödül dağıtıldı.

 

16 Kasım 2014 – Vodafone Türkiye’nin bu yıl üçüncü kez ismini verdiği, dünyada kıtalararası koşulan ilk ve tek yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun 36’ncısı, 16 Kasım Pazar günü gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen Vodafone İstanbul Maratonu, bu yıl”#birsebebivar” sloganıyla koşuldu. Maraton (42,195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride tamamlanan maratona 118 ülkeden yaklaşık 25 bin sporcu katılarak rekor katılıma imza atıldı. 150 bini aşkın İstanbullu da halk yürüyüşüyle Asya’dan Avrupa’ya geçti.

 

Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel spor organizasyonu Vodafone İstanbul Maratonu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar’ın katılımıyla gerçekleşti. 42 kilometrelik koşuda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani, 2:11:53’lük derecesiyle, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Amane Gobena, maratonu 2:28:46’lık derecesiyle birincilikle bitirdi. Türkiye adına yarışan Elvan Abeylegesse2:32:15’lik derecesiyle beşinci, Ümmü Kiraz ise 2:32:52’lik derecesiyle altıncı sırada yarışı tamamladı.

 

42 km koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50’şer, ikincilere 25’er, üçüncülere 15’er, dördüncülere 10’ar, beşincilere ise 8’er bin dolar para ödülü verildi. Vodafone İstanbul Maratonu’nda farklı kategorilerde toplam 1 milyon 1.000 dolar para ödülü dağıtıldı.

 

“Bağış ekonomisine katkıda bulunuyoruz”

 

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

 

“Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği İstanbul Maratonu’na bu yıl üçüncü kez adımızı vermenin gururu ve heyecanını yaşadık. Vodafone İstanbul Maratonu’nu 36. yılında yaklaşık 25 bin çipli koşucu ve 150 bini aşkın İstanbullunun rekor katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamladık. Bugün maraton sporu sadece bir spor müsabakası değil, aynı zamanda insanların belirli bir ‘neden’ için katıldığı, dernekler ve vakıflar aracılığı ile inandıkları konular hakkında destek topladığı bir sosyal birliktelik haline gelmiş durumda. Bu kapsamda, çeşitli sivil toplum örgütleri için bağış toplama imkânı sunarak, maratonun yardımlaşma ruhuna ve bağış ekonomisinde yarattığı katma değere dikkat çekmek istedik. Bu nedenle #birsebebivar sloganı bizim için ayrı bir önem taşıyor. Vodafone İstanbul Maratonu, İstanbul markasının global arenada yükselmesine katkıda bulunmasının yanı sıra toplumsal duyarlılığı açığa çıkaran bir etkinlik olarak da bizim için büyük değer taşıyor. Bu yıl da daha da çok artan katılım ve coşkudan aldığımız cesaretle önümüzdeki senelerde Vodafone İstanbul Maratonu’nu daha da büyütmeyi ve dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmayı hedefliyoruz.”

 

Maraton coşkusu sosyal medyada

 

Vodafone Türkiye’nin maratonlar için geliştirdiği özel bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton akıllı telefon uygulaması, Vodafone 36. İstanbul Maratonu’nda aktif bir şekilde kullanıldı. Hem Android hem iOS cihazlar için geliştirilen “VMaraton” akıllı telefon uygulaması ile İstanbullular, Vodafone İstanbul Maratonu’yla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaştılar ve destek vermek istedikleri sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulundular. Ayrıca, katılımcılar koşu ve yürüyüşün yanı sıra maraton boyunca düzenlenen aktivitelerle keyifli anlar geçirdiler. Vodafone 36. İstanbul Maratonu coşkusu sosyal medyada da kendini gösterdi. Katılımcıların maratonda yaşadıkları deneyimleri, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak birbirleriyle iletişime geçmesine ve aynı zamanda çeşitli ödüller kazanmasına olanak sağlayan farklı aktiviteler düzenlendi. Bu aktiviteler ve paylaşılanlar sosyal medya mecraları üzerinden #birsebebivar“hashtag”iyle paylaşıldı.

 

 

Ana Kategori Sonuçları:

 

42,195 KM ERKEKLER

1. Hafid Chani (Fas) – 2:11:53

2. Gebo Burka (Etiyopya) – 2:12:23

3. Michael Kirpop (Kenya) – 2:12:39

 

42,195 KM KADINLAR

1. Amane Gobena (Etiyopya) – 2:28:46

2. Salomie Getnet (Etiyopya) – 2:30:36

3. Olena Burkovska (Ukrayna) – 2:31:30

 

TEKERLEKLİ SANDALYE ERKEKLER

1. Hamerlak Tomasz (Polonya) – 1:44:34

2. Prasopchoke Klunngern (Tayland) – 1:47:59

3. Ömer Cantay (Türkiye) – 2:18:26

 

TEKERLEKLİ SANDALYE KADINLAR

1. Zübeyde Süpürgeci (Türkiye) – 2:38:40

2. Hamide Kurt (Türkiye) – 2:39:05

3. Leyla Gökalp (Türkiye) – 3:35:26

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]