Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneğinden Cumhuriyet kutlaması

Yayınlanma:
ABONE OL

AKTİFFELSEFE KADIKÖY, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 91.YILDÖNÜMÜNÜ DERNEĞİN 25.YILI KUTLAMALARIYLA BİRLEŞTİREREK COŞKUYLA KUTLADI.

 
Felsefi, kültürel, gönüllülük ilkeleriyle toplum yararına binlerce etkinlikler gerçekleştiren Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nin Kadıköy Şubesi 25. Yıl kutlamalarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleştirerek daha büyük bir anlam ve coşkuyla kutladı.

 

 

 
Program Aktiffelsefe Kadıköy’ün Ekim ayında taşındığı Moda caddesi no: 106 daki yeni adresinde İstiklal Marşı ile başladı ve Karaman’daki maden kazasında hayatını kaybeden şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 

 
Aktiffelsefe’nin 11 il, 18 şubedesinde 25 yıl boyunca gerçekleştirilen toplum yararına etkinliklerin video sunumları izlendi. Aktiffelsefe Kadıköy Şube Başkanı Başak Arpacıoğlu konuşmasında, “İnsanlık için olan bu felsefi hareket herkese açıktır, kim gönüllüyse, kim gönlünde hissediyorsa, felsefi öğretilerle hayatını birleştiriyorsa bir Yüksektepeli olmaktadır, kendi bilincinin Yüksektepe’sine çıkmaya başlamıştır.

 

 

 

Aktif felsefe aktif yaşamdır, felsefe bilmeyi ve sevmeyi birleştiren bilgelik aşkı anlamına gelir ve Bilgelik Aşkı,bilgileri, zamansız öğretileri çalışmak, sorarak sorgulayarak hayatına uygulayarak kendini ve evreni tanımak demektir. Aktiffelsefe’de insanlara duyduğumuz aşkı onlar için hayaller kurarak, topluma hizmet eden gönüllü faaliyetlerle ulaştırıyoruz, “daha iyi bir dünya ve daha iyi bir insan”için hem kendimizi hem de çevremizi dönüştürmek için çalışıyoruz. Sadece düşünmek değil, yüksek fikirler ışığında hümanist idealleri gerçekleştirmek isteyen herkesi “felsefe çalış kendinle tanış” sloganımızla felsefe seminerlerimize ve Kasım ayında düzenlenecek dünya felsefe günü özel etkinliklerimize davet ediyoruz. Biz gönüllülere en büyük esin kaynağı olan hümanist değerlerin gerçek anlamıyla çevremizde yankılanmasını dileriz. Etkinliğimize katılan/katılamayan ve gönderdikleri içten iletilerle bizleri onurlandıran tüm dostlarımıza ve seminerlerimizi daha çok kişiye ulaştırmamıza verdiği katkılar için özellikle Kadıköy Belediye’sine teşekkür ederiz.” dedi.

 

 
Programın “gönülden dile” bölümünde derneğin gönüllü üyeleri aktif olarak felsefe çalışmanın yaşamlarına kattığı değeri ve kazandıkları farkındalıkları paylaşarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

 
Dernek tarafından bu yıl 21.si düzenlenen “Geleneksel Türkiye” konulu Fotoğraf Yarışmasının ödüllü eserlerinden seçmeler sergisi ve bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Karikatür Festivali’nden seçme eserler sergisi katılanlar tarafından büyük ilgiyle gezildi.

 
Programın sonunda katkıda bulunan gönüllülere ve destekçilere sanat atölyesi Katuvas tarafından el emeğiyle hazırlanan teşekkür plaketleri verildi. Son olarak tüm konuklara günün sürpriz hediyesi Bilgelik hikayeleri kitapçığı ve Türk Bayrağı hediye edildi ve katılımcılar Kadıköy Belediye’si tarafından düzenlenen 29 Ekim yürüyüşüne katılmak üzere ayrıldılar.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]