Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yüzbinler Cumhuriyet için yürüdü

Yayınlanma:
ABONE OL

KADIKÖY’DE YÜZBİNLER CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

 

 

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü’ne yüz binlerce İstanbullu “Yaşasın Cumhuriyet” sloganlarıyla yürüdü.

 

Bu yıl “Gülümse Cumhuriyet” şiarıyla yürüyüşü düzenleyen Kadıköy Belediyesi Karaman Ermenek’te yaşanan maden faciası nedeniyle konser programının iptal ederken kutlamaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda milletvekili katıldı.Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü’ne her yıl olduğu gibi bu yılda yüz binler katıldı.

 
Bu yıl yirmincisi düzenlenen yürüyüşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekilleri Ercan Karakaş, Mahmut Tanal, Kadir Gökmen Öğüt, Tuncay Özkan, CHP Parti Meclisi üyeleri, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Cumhuriyet coşkusunu Kadıköylülerle birlikte yaşadı.Yürüyüşten saatler önce Bağdat Caddesine gelen halk ellerinde Kadıköy Belediyesi tarafından dağıtılan bayraklar ve Atatürk posterleri ve meşalelerle yürüyüşün başlamasını bekledi.

 

 

MADENCİLER UNUTULMADI

 

Saat 18:40’da başlayan yürüyüş boyunca Cumhuriyet TIR’ından renkli ışık şovları ve 10 yıl marşı başta olmak üzere çeşitli marşlar çalındı. Sayıları yüzbinleri aşan, her yaştan İstanbullu hep bir ağızdan şarkılar söyleyerek coşkulu bir yürüyüşe imza attı.

 

 

Karaman Ermenek’te yaşanan maden faciası nedeniyle Ferhat Göçer konserini iptal eden Kadıköy Belediyesi astırdığı pankartlarda ve kürsüde yapılan konuşmalarda faciaya uğrayan madenciler unutmadı.

 

 

Kortejin Caddebostan’a ulaşmasının ardından coşkulu kalabalığa seslenen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Karaman’da yaşanan maden faciası nedeniyle Cumhuriyetin 91. Yılını buruk ve kaygılı kutladıklarını söyledi. “18 maden işçisinin evlerine sağ salim dönmesi için dua ediyoruz” diyen Nuhoğlu şöyle devam etti; “Son 12 yılda Türkiye işçilerin sömürüldüğü ve daha fazla kar ve rant için öldüğü bir ülkeye dönüştürüldü. Düşünün cumhuriyeti kazanmamız için Kurtuluş Savaşı’nda 10 bin 45 şehit verdik. Oysa son 10 yılda tam 10 bin 94 işçimizi işçi cinayetlerinde kaybettik. İşçi cinayetleri unutulmaya terk edildi”

 

 

NUHOĞLU: KAPKARA BİR DÖNEMDEN GEÇİLİYOR

 

“Kapkara bir dönemden geçiliyor” sözleriyle halka hitap eden Nuhoğlu Cumhuriyete sahip çıkanların sesinin her zamankinden daha yüksek çıkması gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti:”Ortadoğu cehennemi yerine çağdaş, uygar, laik, demokratik, çoğulcu, eşitlik ve özgürlükten yana bir Türkiye umudumuzu koruyacak ve yaşatacağız…”

 

 

KILIÇDAROĞLU: CUMHURİYET UMUT DEMEKTİR

 

Aykurt Nuhoğlu’nun ardından konuşmasını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi: “Biz ‘Kaçak Saray’larda Cumhuriyeti asla kutlamayacağız. Çünkü Cumhuriyet özgürlük demektir. Demokrasi demektir. Çağdaş uygarlıktır, alınteridir. Kadın erkek eşitliğidir. Herkese iş ve herkese aştır. Hukuk üstünlüğüdür ve halktır. Cumhuriyet bu yüzden Mustafa Kemal’in askeri olmaktır” dedi. Sözleri sloganlarla sık sık sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu “Cumhuriyet baskıya direnmektir. Cumhuriyet boyun eğmemektir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu geleneksel Cumhuriyet’e bağlılık andını yüz binlere birlikte okudu.

 

 

Yürüyüş sonuna doğru başlayan yağmura rağmen yürüyüş, marşlar ve sloganlarla coşku içinde sona erdi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]