Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Kılıç imamlarla kahvaltıda buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan Kılıç imamlarla kahvaltıda buluştu

 

 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, cami imamları ve dernek yöneticileriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

 

 
Pinhan Restoran’da gerçekleştirilen sabah kahvaltısında, yaklaşan Muharrem ayı öncesi yapılacak etkinliklerle, camilerin sorunları, imamların istek ve talepleri dinledi. Sorunları tek tek dinleyerek not alan Ali Kılıç, yaptığı konuşmada, “Zaman zaman bir araya gelerek cemal cemale sizlerle sohbet edip sorunlarınızı dinliyorum.

 

 

Artık bunları geleneksek hale getirmeye başladık. Bu buluşmalarımızda birbirimizle bir şeyler paylaştıkça, konuştukça Maltepe’de güzellikleri gerçekleştireceğiz. Hiç birimizin birbirine yan gözle bakmak, gönül koymak gibi bir lüksü yok. Biz bu ülkeyi, bize bağışlayan atalarımıza borçluyuz. O nedenle bir şeyler yaparken bu bilinçle hareket etmeliyiz. Benim sizlerle yaptığım buluşmaların amacı sadece konuşmak değil, yüz yüze gelmek birbirimizin gönüllerine dokunmak, dertlerine deva, sevinçlerine ortak olmak. Sizlerle yaptığımız her toplantıdan ben ve ekibim çok şey öğreniyoruz. Bu nedenle daima sizleri dinliyorum. Ben Maltepe’nin kardeşiyim ağabeyiyim, hizmetçisiyim” dedi.

 

 
“TAZİYE VE SAĞLIK EKİBİ KURDUK”
İnanç önderlerinin topluma hizmet noktasında önemli görevler gördüklerini de ifade eden Kılıç, “Sizler günde 5 kez toplumla bir araya geliyorsunuz. Bu toplumun çimentoları sizlersiniz. Vatandaşlar bizim ayağımıza gelmeyecek, biz vatandaşların ayağına gideceğiz diyerek, mahallelerimizde toplantılar gerçekleştirdik. İnanç Koordinatörümüz Murat Korkmaz’ın eşliğinde bir taziye ekibi kurduk. Cenaze sonrası evlere giderek, acılı ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca evlerde bakıma muhtaç olan yaşlı anne-babalarımız için bir sağlık ekibi kurduk, onların kişisel bakımlarını gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

 
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 5 KRİTER
Maltepe’deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da katılımcılara bilgi veren Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

 
“Bizim kentsel dönüşümdeki temel anlayışımız, beş kriterden oluşuyor. Birincisi, ada bazında kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. İkincisi, evlerin çatılarına yağmur suyu biriktirecek paneller kurmayı düşünüyoruz. Üçüncüsü, çatılara güneş panelleri kurmak istiyoruz. Dördüncüsü ve en önemlisi binalara otopark zorunluluğu getiriyoruz. Sonuncusuysa, artık çöplerimizi yer altına alıyoruz.

 

 

Kimse birbirini kandırmasın arkadaşlar, eğer çok katlı binalar istersek rüşvet çoğalır, hiçbir müteahhit kazanamayacağı projeye girmez. Gerekli bakanlıklarla, Anakent Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş’la da konuştum, onlar da ada bazında kentsel dönüşüme sıcak bakıyorlar. Biz bu amaçla her mahalleden, 25 kişilik bir danışma kurulu kuruyoruz. Bu danışma kurulunda, başkan yardımcılarım, belediyemiz müdürleri, eski ve yeni meclis üyeleri, mahalleli olarak sizin önerdiğiniz kanaat önderleri, mimarlar, mühendisler, odalar, büyükşehir belediyesinden gelecek görevliler ve en önemlisi sizler yer alacaksınız.”

 

 
“FUAR PROJESİ ELİMİZDEN KAYIP GİTMESİN”
Uyuşturucuyla mücadele merkezleri kuracaklarını ve bu projeyi çok önemsediğini belirterek konuşmasını sürdüren Kılıç, işsizliğin çözümü için herkesi, Maltepe Uluslarası Fuar ve Kongre Merkezi projesine destek vermeye davet etti. Kılıç, bu proje gerçekleşirse yılda 2.5 milyon ziyaretçinin Maltepe’ye geleceğini ve esnafın yüzünün güleceğini belirterek, “Bu fuarımızda binlerce insanımız iş bulacak. Yeni iş sahaları açılacak, esnafımız kazanacak. Almanya ve Türkiye’deki yetkililerle bu fuarı konuştuk. Uluslararası firmalardan Sony, bu projemize büyük ilgi gösterdi ve sponsor olmak istediğini belirtti. Fuar projesi için bütün koşullar uygun. Bir fuarda en önemli şey ulaşım. Seçtiğimiz yer hem otoyollara yakın, hem havaalanına, hem de Marmaray’a yakın. Aynı zaman Anakent Belediyesi ile görüştük. O noktada bir havaray projesi de gerçekleştirilerek, denizle bağlantı sağlanacak. Fizibilite çalışmaları devam ediyor, istiyorum ki bu proje Ali Kılıç’ın değil bütün Maltepelilerin projesi olsun.

 

 

Siz bana destek verin. Seçimler yaklaşıyor, siyasilerin kapısını aşındırın, ben de Cumhurbaşkanı’na kadar giderek bu projeyi anlatayım. Maltepemizin kurtuluşu burada. Şimdi ben pimi çektiğim için, herkes bu projeye gözünü dikti. Bu proje Maltepemizden gitmesin. O yüzden sık sık anlatarak konuyu gündemde tutmaya çalışıyorum. Bu proje, bizlerin, çocuklarımızın geleceği” diye konuştu.

 
Son olarak Hristiyanların Noel Bayramı ile Alevi ve Caferi vatandaşlarımızın matem ayı Muharrem’de yapılacaklar hakkında da bilgi veren Kılıç, imam ve yöneticilerle tek tek tokalaşarak, her türlü sorunlarının çözüleceğini söyledi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]