Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Karayolları arazisine botanik parkı

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Karayolları arazisi, Maltepe halkının olacak ve oraya bir botanik parkı kuracağız” dedi.

 
Maltepe Belediyesi’nin “Mahalle Buluşmaları” onuncu gününde, Çınar Mahallesi ile sürdü. Küçükyalı E.C.A. Elginkan İlkokulu’nda halkla bir araya gelen Kılıç, sorunları dinleyip, tek tek not aldı. Buluşmada, ulaşım ve otopark sorunu, çevre ve gürültü kirliliği, kentsel dönüşüm, altyapı sorunları, sokak hayvanlarının durumu, imar, parklar ve parklardaki ışıklandırma sorunları, çöp konteynırı sorunu, pazarların denetimi ve deprem öncesi yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu.

Mahalle buluşmalarının önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Kılıç, “Yoğun bir tempoyla halkla bir araya geliyoruz ve onları dinliyoruz. Bu benim için onurlu bir çalışma. Eleştiri ve önerinizden faydalanmaya çalışıyorum. Her 3 ayda bir, bu toplantıları 1 aya yayarak yapmaya çalışacağız. Bundan sonraki mahalle buluşmalarına, örneğin kentsel dönüşüm noktasında bir uzmanımızı ya da uyuşturucu ile ilgili bilgi veren bir uzmanımızı sizlerle buluşturarak, daha da faydalı toplantılara imza atacağız” dedi.

 

 
“DEPREM ÖNCESİ HAZIRLIKLARA BAŞLADIK”
Deprem öncesi hazırlıkları anlatarak konuşmasına başlayan Kılıç, şunları söyledi:
“Depremle ilgili olarak belediyemiz bünyesinde Afet Müdürlüğü kurduk. Depremle ilgili çalışmalarımıza hız verdik. Öncelikli olarak deprem sonrası toplanacağımız parklarda, deprem olduğunda elektrik kesintilerinden etkilenmeyen ve güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma sistemleri yapacağız. Yine bir başka sorununuz sokak hayvanlarıyla ilgili. Biz de bir anlayışın değişmesi lazım, aslına bakarsak hayvanlar insanlara değil, insanlar hayvanlara saldırıyor. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayamıyoruz. Halbuki Anadolu’da bizler hayvanlarla hep iç içeydik. Hayvanlarımızı 60-70 metrekarelik alanlara hapsetmemek adına bir yaşam köyü projemiz var, gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz. Hayvanseverlere de bir çağrımız var, bir araya gelin ve dernek kurun. Sorunlarınızı tek bir elden bize aktarın. Bu anlamda dayanışma çok önemli. İnanın bizim kadar kültürüne, değerlerine yabancılaşan ve o değerli eleştiren başkaca bir toplum yok, bu ülkeye biz sahip çıkmalıyız. Çevremize, kamu mallarına zarar verenleri tatlı dille uyarmalıyız.”

 

 
KIZ ÖĞRENCİ YURDU İNŞA EDİLİYOR
Maltepe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, mahalle konakları, uyuşturucuyla mücadele merkezleri ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında da vatandaşları bilgilendiren Kılıç, “Vatandaşların bir araya geleceği bir kültür merkezi gerekliliği her yerde mevcut. Biz bu amaçla çok amaçlı mahalle konakları kurarak, eksikliği gidereceğiz. 18 ayrı mahallede 18 ayrı kreş ve mahalle konağı olacak. Öğretmenevi olarak kullanılan binayı mühürledik. Çünkü, bina hem ruhsatsız, hem de binayı işletenler parasını ödemiyordu. Bu bina, bir hayırsever tarafından kültürel amaçlarda kullanılması için belediyemize tahsis edilmişti. Biz şimdi buranın üst katında Fikret Otyam Müzesi kuruyoruz, alt katındaysa Maltepeli sanatçı ve ressamlarımız için bir sergi salonu ve galeri kuracağız. Adnan Kahveci Parkı’nın oradaki inşaat alanıyla ilgili sorularınız da vardı. Oraya bir kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Parkımızı da güzelleştirip, Atatürk büstü koyabiliriz. Kentsel dönüşüm konusunda da belediyemiz bünyesinde bir inşaat şirketi kurduk. Sizleri müteahhitlere muhtaç etmeyeceğiz, bu konuda bize yardımcı olun ve mahalle muhtarınız başkanlığında 25 kişilik bir danışma kurulu oluşturun, çalışmalara başlayalım. Sizlerin onayının olmadığı hiçbir projenin altına imza atmam” şeklinde konuştu.

 

 
“KARAYOLLARI ARAZİSİ MALTEPELİNİN OLACAK”
Son olarak, Karayolları arazisi ve arkeoloji parkıyla ilgili sorulara da cevap veren Kılıç, Arkeoloji Parkı’nın SİT alanı olmasıyla beraber oradaki arazi ve binalarla ilgili çeşitli sıkıntılarının yaşandığını bildiklerini ve kimseyi mağdur etmeden soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek, “Biliyorsunuz arkeoloji parkı, Anıtlar Kurulu’nca onaylandı. Biz buraya maalesef sahip çıkamıyoruz. Karayolları arazisiyle ilgili de çalışma yapıyoruz. TOKİ’ye dedik ki; ‘Maltepelinin size olan güveni sarsıldı, buraya tek çivi çaktırmayız.’ Çünkü bizim elimizde kalan tek yeşil alanımız orası. Bizden para istediler, verelim dediler. Bizim o kadar paramız yok ama arkamızda halk desteği var dedim. Burası Maltepe halkının olacak ve oraya biz bir botanik parkı kuracağız. Yine altgeçitlerle ilgili sıkıntımız var, burası hızlı tren merkezi istasyonu olacak, o yüzden bu altgeçitlerin genişletilmesi lazım dedik, yazışmalarımız sürüyor, konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

 

 
Kılıç’ın konuşması öncesinde söz alan Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy, “Mahallemiz, en az sorunu olan mahalle. Bu yüzden belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mahallemizin en önemli sorunu uyuşturucu kullanımı ve parklarla ilgili sorunlar. Bu parkların bir kısmı Büyükşehir’e ait. Çınar’da çevre, gürültü ve ulaşım kirliliği öncelikli olarak çözülmeli. Arkeopark dolayısıyla SİT alanı ilan edilen arsa ve apartmanlarda sorun var, Başkanımız bunları çözmek için uğraşıyor, takip ediyoruz. Başkanımız da sağ olsun, ayağımıza kadar gelip bizi dinliyor. Bu belediyeler içerisinde bir ilk, bu da bizim farkımızı gösteriyor” dedi. Başkan Kılıç, toplantı sonrası E.C.A. Elginkan İlkokulu Müdürü Süreyya Yapalıal, Müdür Yardımcısı Hıdır Aydemir ve öğretmenlerle de bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Maltepe Belediyesi müdürleri, Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy ve vatandaşlar katıldı. Çınar Cami İmamı Ahmet Şimşek’i de ziyaret eden Kılıç, sorunlarını dinledi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]