Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul’da tapulu otopark dönemi başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul sokaklarındaki yol üstü parklanmanın önüne geçilerek, otopark sorununa çözüm sağlayacak Apart Park Projesi 5 ilçede başlıyor.

 

Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Sancaktepe ve Kağıthane’de yapılacak apart parklarda sokak sakinlerine otopark hissesi verilmesi planlanıyor.

 

 
Dar alanlarda çok sayıda aracın parklanmasına imkan sağlayan teknolojik otopark çözümleri ile var olan kapasitesini her geçen gün artıran İSPARK, şimdi de Apart Park Projesi ile otopark sorununa çözüm üretmeyi hedefliyor. Proje ile ilgili otopark alanında yeni bir dönemin başlayacağını ifade eden İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Apart parklar özellikle otopark anlamında yetersiz semtlerde alternatif bir çözüm olacak. Kısıtlı alanlarda birçok aracın parklanmasına imkân sağlayacak proje, son teknoloji ile vatandaşların hizmetine sunulacak. Proje sayesinde yol üstü parklanmanın da önüne geçilecek” dedi.

 

 
Ulaşım master planı verilerine göre yeterli park alanı olmayan semtlerde şehrin dokusuna uygun mekanik sistemler kullanılarak imal edilmiş 50 metrekarelik bir alanda 20 aracın park etmesine imkan sağlayan teknolojik otoparklar apart park olarak adlandırılıyor. Proje ile yol üstüne park etmiş araçlar apart parklara çekilerek, sokaklar temiz ve düzenli bir görünüme kavuşacak ve trafik probleminin çözümüne katkı sağlanacak. Kısıtlı alanlarda maksimum aracın parklanmasını sağlayan, teknolojik imkanlardan faydalanarak personel ihtiyacını da minimize eden sistem ile araçlar asansöre bırakıldıktan sonra otomatik olarak boş raflara yerleştirilecek.

 

 

 
İSTANBUL KART VE BİSİKLET YOLLARI SİSTEME ENTEGRE EDİLECEK
Sistemin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla apart parkların İstanbul Kart ile entegrasyonu da sağlanacak ve araç sahipleri ödemelerini İstanbul Kart ile yapabilecek. Ayrıca apart park kurulan bölgelerde bisiklet yolları düzenlemesi yapılarak, alternatif ulaşım aracı bisikletin de etkin ve güvenli bir şekilde kullanılmasının önü açılacak.
Yapılacak olan apart parklarda öncelikli olarak sokak sakinlerinin hissesi bulunacak. Bu hisse sokakta ev satın alan kişiye devredilebilecek ve istenildiğinde başka birine satılabilecek. Apart parkta hissesi bulunan kullanıcılardan aylık bir bedel alınarak, işletmenin teknik personel, elektrik ve bakım onarım gibi giderleri karşılanacak. Ayrıca projeye uygun bölgelerde arsa sahipleri kendi arsalarında apart park kurulmasını istemesi halinde yatırımlarını kamu destekli gerçekleştirebilecek.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]