Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Atatürk Havalimanı’nın ‘Şoför Nebahat’i

Yayınlanma:
ABONE OL

Atatürk Havalimanı Taksi durağına kadın eli değdi.

 
Havalimanı’nın ‘Şoför Nebahat’i Hilal İzgördü, meslektaşları tarafından takdirle karşılanıyor. İzgördü, çalışmaya başlamasından sonra erkek şoförlerin de daha kibar ve saygılı olduğunu söylüyor.
Atatürk Havalimanı taksi durağında çalışan 2 binden fazla erkeğin içinde tek bayan şoför olan Hilal İzgördü, arkadaşları ve yolcuların ilgisinden çok memnun. Havalimanı taksi durağında iş arkadaşlarının kendisine saygılı davrandığını ve yanında argo konuşmadıklarını söyleyen Hilal İzgördü, “Buradaki çalışma şartları dışarıya göre çok rahat. Dinlenerek çalışıyorsunuz. Çok araç var. Sıra size gelene kadar çayınızı kahvenizi içebiliyorsunuz. Onun dışında arkadaşlarımın tutumu bana çok saygılı. Çok iyi davranıyorlar. Azınlıkta olduğumuz için çok özel davranılıyor bize” dedi.

 
Kullandığı taksiye binen yolcuların çok şaşırdığını söyleyen İzgördü, “Görmemiş olanlar çok şaşırıyorlar. ‘Zor olmuyor mu’ diye soruyorlar. Yurt dışından gelenler ise yurt dışında bayan taksi şoförü olduğu için daha alışmış bir şekilde normal karşılıyorlar. Bir kızım var. Başlarda çok korkuyordu. 15 yaşında şuanda. Lise 2’ye gidiyor. Tedirgin oluyordu. ‘Tehlikelerden nasıl koruyorsun kendini’ gibi sürekli sorular soruyordu. Daha sonrasında büyüdükçe, başıma bir şey gelmeyeceğini gördükçe, Atatürk Havalimanı’na geçtikten sonra iyice rahatladı. Burada uçak yolcusundan bir zarar gelmeyeceğini biliyor.

 

O yüzden ‘Anne seninle gurur duyuyorum’ dedi. Bunu yaşıyoruz kızımla” diye konuştu.
İzgördü, aracına binen yolcuların zaman zaman farklı tepkileriyle karşılaştığını belirterek, “Yolcuların bir numaralı tepkisi ‘bir ilk yaşıyoruz, bayan taksi şoförünün aracına biniyoruz’ diyorlar. İstanbul’da 10 civarı bayan taksi şoförü olduğunu biliyorum. Onlardan birisi olduğumu söyleyince şanslı olduklarını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

 
İŞE İLK BAŞLADIĞIMDA BURADAKİ ŞOFÖR ARKADAŞLARIM BENİMLE UZUN SÜRE KONUŞMADI
Atatürk Havalimanı taksi durağında işe başladıktan sonra diğer taksi şoförlerinin kendisiyle uzun süre konuşmadığını söyleyen İzgördü, bu durumun zamanla düzeldiğini ifade etti. Hilal İzgördü, “Arkadaşlarım uzun bir süre benimle konuşmadı. Çok büyük şaşkınlık oldu. Burası köklü bir durak. Yıllardan beri gelen bir gelenek var. Zaten taksi işi erkek egemenliğinde görünen bir meslek olarak görünür toplum tarafından. Burada da uzunca bir süre sadece uzaktan görerek şaşırdılar. Daha sonra ben de aralarına girdikçe durum düzeldi. Çok saygılı, çok iyi yaklaşımla davranıyor. Çok mutluyum burada” dedi.

 
Mesleği gereği zaman zaman zorluklarla da karşılaştığını belirten Hila İzgördü, bu tür durumlarda yardıma koşanların, erkek meslektaşları olduğunu söyledi. İzgördü, “Arabanın kendi arızaları dışında lastiğin de patladığı oluyor. Lastik değiştirebiliyorum ama gerek kalmıyor. Lastiği sökerken muhakkak havalimanında çalışan arkadaşlarımdan bir tanesi oradan geçiyor. Durak dışından da yardıma koşuyorlar. Baştan sona kendim değiştirmek zorunda kalmıyorum ama yapabiliyorum” dedi.

 

Hilal İzgördü’nün havalimanında çalışmasından çok memnun olduğunu ve bayan şoför sayısını artırmak istediklerini söyleyen Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi Başkanı Fahrettin Can ise, ”İlk başvurduğunda ben de şaşırmıştım. Bu kadar erkeğin içerisinde inşallah çok rahat çalışır diye düşünüyordum. Düşündüğüm gibi de oldu. Hanımefendinin bizimle birlikte çalışmasından çok memnunuz. Tek olmasından dolayı üzüntü duyuyoruz. Bayan sürücülerimizin sayısını arttırmayı bekliyoruz ama olmadı. Hanımefendi bizimle birlikte 1.5 yıldır çalışıyor. Biz kendisinden çok memnunuz.

 
Eminim kendisi de bizimle birlikte çalışmaktan memnundur. Şu ana kadar Hilal Hanımla ilgili şikayet gelmedi. Kendisinin de disiplin suçu işleyerek disipline gelmediğini biliyorum. Burada bir süreklilik var. Sürekli hareket halinde burası. Ama sayılar 10-15 olsa çok etkilenecek. Arkadaşlarımın hal ve hareketleri çok daha farklılaştı. Biz istiyoruz ki sayılar 20’yi geçsin. Çünkü burada bin 500’ün üzerinde şoför çalışıyor. 600-700 tane plaka sahibi arkadaşımız var. Toplam sayımız 2 bin 200’ü buluyor. Biz istiyoruz ki sayı artsın. Bunun için ilanlarımız var. Artık bayanlar için de gazetelere özel ilan vermeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Taksi sürücüsü Sedat Kırmızı da, bayan şoförle çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “30 yıldır havalimanında çalışıyorum. Daha önce hiç bayan şoförle çalışmadım. İlk duyduğumda burada çalışamaz dedim ama helal olsun bize ayak uydurdu ve durdu. Aynı bizim gibi çalışıyor. Biz ondan çok memnunuz. Ben şahsen Hilal Hanıma çok yardımcı oluyorum. Burada bayan şoför çalışmaya başladıktan sonra hal ve hareketlerimizde değişmeler oldu.

 

 

Daha önce kötü konuşan arkadaşlarımız Hilal Hanımı görünce daha disiplinli daha güzel konuşuyorlar” dedi.
Mehmet Aytaç ise, ”Ben de 22 yıldır buradayım. Daha önce burada çalışan bayan olmamıştı. Hilal Hanım ilk geldiğinde bavullarına yardım etmek istedik. Kabul etmedi. Bir seferinde beraber bir işe iki araba gittik. Ücreti de ben almıştım. Durağa geldiğimde Hilal Hanım’ı bulamadım. Çok bonkördür kendisi. Hilal Hanım’ın arabası büyük olduğu için hayret etmiştim. Büyük arabayı bavulu çok olanlar istiyor. Ama maşallah hiç zorlanmadı. Hilal Hanım’ın burada çalışması, bir bayanın her şeyi yapar izlenimi oluşturdu bende” diye konuştu…(İHA)

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]