Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Chp’nin 91.Kuruluş Yıl dönümü Taksim Meydan’da Kutlandı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, CHP’nin kuruluşunun 91. yılı nedeniyle Taksim Cumhuriyet anıtı önünde tören düzenledi. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 91 yıl sonra Türkiye’nin, kurulduğundan çok daha zor koşullar altında bulunduğunu belirterek, “Bütün bu koşullara karşı 2015 seçimlerinde CHP’yi iktidar yapmak için bütün üyelerimizle, bize gönül veren herkesle, ayrım yapmadan herkesle bir arada Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu partinin neferleri olarak hep beraber mücadele edeceğiz ve insanlık ayıbı olan bu iktidarı ortadan kaldıracağız” dedi.

 
CHP’nin kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle bugün sabah saatlerinde Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Süleyman Çelebi, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama töreninde CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı anıta çelenk koydu.

 
Salıcı, törendeki konuşmasında, 91 yıldır ayakta olan, Türkiye’nin geçirdiği bütün süreçlerde dimdik ayakta duran CHP’nin üyeleri olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “CHP, hem kuruluşun hem kurtuluşun hem çok partili yaşamın hem emeğin haklarını savunan sosyal demokrasinin hem de AKP diktatörlüğüne son verecek olan yürekli cumhuriyetçilerin partisi” ifadelerini kullandı.

 

“HİÇBİR HAK MÜCADELESİZ ALINMAZ”

Türkiye’de hiçbir hakkın mücadelesiz alınmadığını söyleyen Salıcı, “Eğer Gezi sırasında CHP, kendi mitingini iptal ederek Taksim Meydanı’na Beşiktaş’tan yürümeseydi, Gezicilere kapatılan Taksim Meydanı, bugün açılmış olmayacaktı. Her şeyin mücadelesini vererek, haklarımızı aynen kazanacağız” dedi.

 
Salıcı, CHP’ye din üzerinden eleştiri yöneltip, saldırılarda bulunanların, Türkiye’nin camilerini satılığa çıkaranlar olduğunu ifade ederek, “Bize kendilerine etnik köken üzerinden saldırılarda, eleştirilerde bulunanlar, Türkiye’de Genelkurmay Başkanının dahi ‘Ben ne olduğunu bilmiyorum’ dediği bir süreci yürütenlerdir. Türkiye’de işçiden, emekten bahsedenler, 32’nci kattan düşen asansörün altında kalanlardır” dedi.
IŞİD terör örgütünün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dışişleri bakanlığı döneminde kurulduğunu ve büyüdüğünü kaydeden Salıcı, Davutoğlu’nun başbakanlığında söz konusu politikanın devam etmesi halinde IŞİD’in daha da serpilerek, Türkiye’yi tehdit eden bir yapıya dönüşeceğini söyledi.

 

BARBAROS MAHALLESİ ELEŞTİRİSİ
Salıcı, Şişli’nin 3 mahallesinin yerel seçim öncesinde Sarıyer’e bağlandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
“Amaç, Sarıyer’de CHP’nin seçimi kaybetmesine neden olmaktı. CHP, hem Sarıyer’de hem Şişli’de seçimi kazandı, onların oyunlarını boşa çıkardı. Dün akşamki torba yasada Ataşehir’in Barbaros Mahallesi, Ümraniye’ye bağlanmaya çalışıldı. Öbürünün niyeti seçim kazanmaktı, bunun niyeti kasasını doldurmak. Çünkü Barbaros Mahallesi’nde finans merkezi kuruluyor. Finans merkezinde yapılan inşaatların ruhsat harçlarına Ümraniye Belediyesi göz koymuş durumda. Önceki, seçim kazanmak için harita değiştiriyordu, şimdikinin gözü daha kara, zengin olmak için harita değiştiriyor.”

 

 

“ÇARŞI İDDİANAMESİ ONLARIN BAŞINA ÇÖKECEK”
Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş Spor Kulübü taraftar grubu Çarşı’nın mensuplarının da bulunduğu kişiler hakkında iddianame hazırlandığına işaret eden Salıcı, Çarşı grubunun “Sık bakalım sık bakalım/Biber gazı sık bakalım/ Kaskını çıkar, copunu bırak/ Delikanlı kim bakalım” sloganına değinerek, şunları söyledi:

 
“Bunu söyleyen bir taraftar grubu, Taksim’de Gezi’nin haklarını savunmak dışında hükümeti devirmekle, terör örgütü kurmakla suçlanıyor. Allah aşkına bir Çarşı’ya bakın, bir de bunlar zamanında kurulan IŞİD’e bakın. Hangisinin terör örgütü olduğunu hep beraber görüyoruz zaten. Çarşı iddianamesi, onların başına çökecek. Buradan söz veriyorum, İstanbul’daki CHP örgütü adına söz veriyorum. Eğer o dava başlarsa, o iddianame kabul edilirse, Çarşı’nın direnişini mahkemelerde biz de takip edeceğiz. Biz, bu yoldan geri dönmeyeceğiz.”

 
Salıcı, “91 yıl sonra Türkiye, kurulduğundan çok daha zor koşullar altında. Bütün bu koşullara karşı 2015 seçimlerinde CHP’yi iktidar yapmak için bütün üyelerimizle, bize gönül veren herkesle, ayrım yapmadan herkesle bir arada, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu partinin neferleri olarak hep beraber mücadele edeceğiz ve insanlık ayıbı olan bu iktidarı ortadan kaldıracağız” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]