Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediye Tiyatrosu Ön Kayıtları Başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da kültür, sanat ve sosyal etkinliklerle çocukları ve gençleri buluşturan, eğitimin önemini her fırsatta dile getiren ve ilçede bu yönde yapılan tüm çalışmalara destek veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte kültür-sanat alanındaki çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi 2014-2015 eğitim dönemi için ön kayıtlar başladı. 15 yaş ve üstü öğrencilerin özel yetenek sınavı ile kabul edildiği Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi’nin yetenek sınavı 18 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 11:00’de Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Oyuncu adayları yetenek sınavında hazırladıkları bir komedi ya da dram parçası, bir şiir ve bir şarkı söyleyecek. Özel yetenek sınavını geçen öğrenciler ücretsiz ve iki yıl sürecek kapsamlı bir drama ve oyunculuk eğitimi almaya hak kazanacak.

Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi’nin eğitim programı her sene Ekim ayında başlayıp Haziran ayında sona eriyor. Belediye Tiyatrosu’nda ilk yıl “Farkındalık”, ikinci yıl ise “Farkındalıkları Kullanma” eğitimi veriliyor. Oyunculuk eğitiminde; “Diksiyon”, “Beden Dili”, “Sahne Bilgisi”, “Geleneksel Türk Tiyatrosu”, “Tiyatro Tarihi”, “Rol Alıştırmaları” ve “Dramaturji” dersleri okutuluyor.

Kartal Belediye Tiyatrosu, bugüne dek “Oidipus”, “Rumuz Goncagül”, “Kanlı Nigar”, “Midas’ın Kulakları”, “Hamlet”, “Fareler ve Deliler”, “Kadınlık Bizde Kalsın”, “Miken’den Kız Kaçırma ya da Troya Faciası” ve “Sezuanın İyi İnsanı” gibi birçok oyunu başarıyla sahneledi.

Ön kayıtlar ve yetenek sınavı ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen adaylar Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ni ( 0216 3533778 ) arayabilirler.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]