Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Davutoğlu, Türkiye’nin Önünü Açacaktır

Yayınlanma:
ABONE OL

Din Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut ÇAKIROĞLU, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve kongrede AK Parti Genel Başkanı seçilen ve Cumhurbaşkanı tarafından Başbakan olarak görevlendirilen Ahmet Davutoğlu ile ilgili olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

 

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Çakıroğlu, 62. Hükümet tarafından bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Ülkenin sivil Anayasa’ya ihtiyacı var. Yeni bir Anayasa özellikle Türkiye’nin sivilleşme ve askeri vesayetlerden tamamen kurtulma yolunda bir başlangıç olacak ve ülkenin üzerindeki kara bulutları dağıtacaktır, dedi.

 

 

Çakıroğlu, açıklamasında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı’na Sayın Erdoğan’ın seçilmesi sivilleşme, baskıcı ve otoriter askeri vesayetten tamamen kurtulma yönünde büyük bir fırsattır. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararlılığı sayesinde askeri vesayet tamamen deşifre edilerek bertaraf edilmiştir.

 

 

Bunun yanında emniyet içerisindeki yapılanma bu sayede çökertilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve devlet adamlığı tecrübesiyle Türkiye vesayet gölgesinden kurtulmuştur. Şimdi kendisinin Cumhurbaşkanlığı, Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığı büyük bir fırsattır. Bunlar, Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğinin işaretleridir. Bu fırsat iyi değerlendirilebilirse ülkemiz için çok daha iyi olacaktır.

 

 

Ülkemiz insanı temiz yüreklidir. Çabuk kandırılır ama özünde sağduyuludur. Doğruyu, yanlışı çabuk kavrar. Nitekim referandumda ‘yetmez ama evet’ diyerek sivil anayasa ve toplu sözleşme maddelerine ‘evet’ diyerek devletine güvendiğini göstermiştir. Bugüne kadar çeşitli nedenlerle sivil Anayasa yapılamamıştır. Şimdi sıra hükümettedir. Sivil Anayasa biran önce düzenlenmeli ve ülkenin geleceği aydınlığa kavuşturulmalıdır. Türkiye, Kenan Evren zihniyetinin izlerinden tamamen kurtulmadıkça sivilleşmiş sayılamaz. Bunu hükümetin bu şekilde okuması gerekiyor.

 

 

Din Bir-Sen olarak bugüne kadar Sayın Erdoğan’ın başında bulunduğu hükümeti daima destekledik. Gerektiğinde basın açıklamalarımızla fikirlerimizi beyan ettik ve hükümete yol çizgisinde destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da Sayın Davutoğlu başkanlığındaki yeni hükümete aynı desteğimizi sürdüreceğiz.

 

 

Kurulacak olan yeni hükümetten ilk beklentimiz; İslam dünyasının içinde bulunduğu bu kötü sürecin iyileştirilmesi, Müslümanların birbirlerine güven tesis etmesi ve çok acil olarak İslam Birliği’nin kurularak bir bayrak altında birleşmenin temin edilmesidir. Önemli olan diğer bir husus; vatandaşlarımıza, hangi etnik kökenden, hangi dilden olursa olsun hak ve özgürlüklerinin verilmesidir. Türkiye, içinde barındırdığı farklı kimliklerle kendisini zenginleştiren bir ülkedir. Bu haliyle güçlüdür.

 

 

Bu kimliklerin kabul edilmesi, hak ve özgürlüklerinin iade edilmesi daha güçlü, özgürlükçü ve her yönüyle demokrat bir Türkiye oluşumuna katkı sağlayacaktır. Sayın Davutoğlu’nun liderliğinde yeni Türkiye’nin kuruluşunu görmek ve Din Bir-Sen olarak bu kuruluşa destek vermek istiyoruz. Bunun için sivil Anayasa çalışmalarına biran önce başlanılmalı, farklı kimliklerin her türlü sorunları bu Anayasa kapsamında çözülmelidir.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan personelin özlük haklarının iyileştirilmesi, kadro bekleyen İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin sevindirilmesi, Başbakanlık Makamına ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na sunulan mesleki problemlerin, eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi yönündeki yazımızın dikkate alınarak tüm diyanet camiasına müjde verilmesi beklentimiz olacak ve yeni hükümetten bunları ısrarla sonuçlandırmasını isteyeceğiz.”

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]