Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

3 Ayda En Doğru İşi Bulmanın Yolları

Yayınlanma:
ABONE OL

Doğru bir iş arama yöntemiyle 3 ila 6 ay içerisinde, hayalinizdeki işi bulmanız mümkün. Doğru iş arama sürecinde dikkat etmeniz gereken şeyler nelerdir? Doğru CV nasıl hazırlanır? Sosyal medya sayfanız sizi nasıl ele veriyor? İş ararken sizi bekleyen tehlikeler nelerdir? İşte bu soruların cevabı ve Üsküdar Belediyesi İstihdam Merkezi (ÜSİM) uzmanlarından iş arayanlara, en doğru iş arama yöntemleriyle ilgili çok önemli ipuçları…

 

 

Üsküdar İstihdam Merkezi(ÜSİM), iş için müracaat edenlere, doğru iş arama yöntemleri hakkında bir seminer düzenledi. İş bulmak için ÜSİM’e müracaat edenlerin katıldığı seminer, Üsküdar Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi.

ÜSİM İstihdam Uzmanı Burak Zengin, seminere katılanlara, en hızlı ve en doğru şekilde iş bulma konusunda altın değerinde önemli ipuçları sundu.

 

 

İşte, Burak Zengin’e göre, en hızlı şekilde ve en doğru işi bulmanın püf noktaları;

DOĞRU İŞ ARAMA SÜRECİ

Günün ortalama 8-9 saatini işimize ayırdığımızı düşünürsek; Haftada 45 saat, ayda 180 saat, yılda 2160 saat ve 25 yılda 54.000 saati iş ile meşgul olarak geçiriyoruz. Peki, hayatımızda bu kadar önemli yeri olan iş yaşamına başlangıç yapmak için doğru bir plânlama yapıyor musunuz?

 

 

Doğru iş arama süreci; Yeteneklerini ve yetkinlilerini bilerek, belirli bir kariyer hedef doğrultusunda, doğru işi doğru yerde arayıp, zamanın etkili kullanıldığı sistemli bir süreçtir.
iş bulmak

 

3 AYDA İŞ BULMANIZ MÜMKÜN!

Yapılan araştırmalara göre doğru iş arama süreci ile iş arama sürecini yöneten bir birey ortalama 3 – 6 ay arasında ilgilendiği pozisyonda bir işe yerleşmektedir.

Yeteneklerini ve yetkinliklerini bilen adayın iş ararken dikkat etmesi gerekenler;

 

 

– Tüm İş = Tek CV mantığı ile hareket edilmemeli
– Sosyal medya hesaplarınızı ve sosyal çevrenizi iyi kullanmalı
– Bulutlarüstü Üniversiteden Bulutlar Mühendisliği mezunu dahi olsa tecrübe eksikliğinin farkında olmalı
– Mezun olduğu bölüme göre(veya alakalı) bir kariyer hedef belirlemeli
– İş arama sürecinde zamanı etkili ve verimli kullanmalı (İş Ararken 12’de kalkılmamalı)
– İş bulma sitelerini ve diğer tüm sosyal iş arama platformlarını etkin, makul ve bilinçli kullanmalı
– Size uygun olmayan bir işe başvurup Nasrettin Hocayı düşündürmemeliyiz

 
YANLIŞ İŞ ARAMA SÜRECİ

Yapılan araştırmalara göre yanlış iş arama yöntemleri ile iş arama sürecini yönetemeyen bir birey büyük ihtimalle mecburi olarak ilgilenmediği bir pozisyonda işe yerleşmektedir. Peki, iş ararken yapılan yanlışlar nelerdir?

 

 

İş arayanların;
-%80 oranında iş bulma sitelerinde, önüne gelen tüm ilânlara ‘yapabilirim’ düşüncesiyle CV bırakılıyor.
-Ücret beklentisini öncelik listesinin başına yazarak tecrübesizliğinin bir kez daha altını çiziliyor.
-Belirli bir kariyer hedef olmadan yaptığı ‘’sabırsız’’ davranış sürecidir.
– İş Arama Süreci Boyunda Ayakları Yer Basan Mutlu Bir İnsan Olun.

 

 

İŞ ARARKEN SİZİ BEKLEYEN TEHLİKELER

İş Arama Stresi, Aile Baskısı, Yeni Mezun Olmuş Bir Aday Üzerinde Etkili Olan ve Doğru Yönetilmesi Gereken Stres Etkenleri, Sosyal Şartlar, Maddi Şartlar, Beklentiler, Söylentiler, Gelecek Kaygısı, Modelleme, tüm bu etkenler doğru bir planlama ve uygulama ile yönetilmelidir.

 

 

İŞ ARARKEN SOSYAL MEDYAYA SİZİ ELE VERİYOR!

İş arama sürecinde sosyal medya kullanımı; Yapılan bir ankete göre, insan kaynakları uzmanlarından yarısından fazlasının, işe alım sürecinde adayların sosyal medya hesaplarını kontrol ettiği ortaya çıkmıştır.

 

 

İş arama sürecinde sizi tanımayan bir insan kaynakları uzmanı sizinle ilgili sosyal medya hesaplarınızda; Duygusal mesajlar, siyasî mesajlar, keskin ifadeler, sosyal vicdanı, gizlik ayarları (ön yargı) gibi özelliklerinize bakar.

 

İŞ ARARKEN SOSYAL MEDYADA NELERE DİKKAT ETMELİ?

– Seçici ve öğretici bir sosyal ağ kurarak, şirketlerin kurumsal hesaplarını takibe alarak, yararlı gördüğünüz İş-Meslek-STK ve gruplara katılarak, standart bir profil resmi/arka plan resmi ile sosyal çevrenize hitap edin.​

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]