Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Uyuşturucu Madde bağımlılığı ile Mücadele Paneli

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili mücadele konularında vatandaşları bilgilendirmek ve uyarıda bulunmak amacıyla ‘Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ paneli düzenledi.

 

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan panele konunun uzmanları; Uzman Psikiyatr Prof. Dr. Ayhan Kalyoncu, Narkotik Şube Müdürlüğü’nden Uzman Psikolog Başkomiser Uğur Evcin, İstanbul Gençlik ve Rehabilitasyon Meslek Edindirme (İSMEM) Müdürü Hasan Karadaş ve çok sayıda Kartallı katıldı.

 
Panelde uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede özellikle son zamanlarda kullanımı 18 yaş altına kadar düşen bonzainin zararları, alınacak önlemler üzerine bilgilendirme yapılarak uyuşturucu madde bağımlılığının biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları, uyuşturucu maddelerle mücadele yöntemleri ve gençlerimizin uyuşturucudan uzak tutulması için alınacak tedbirler hususunda bilgi verildi.

 

 

Panele Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, İl ve İlçe dernek temsilcileri, STK ve Meslek odaları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Panelin açılışında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasında son yıllarda dikkate değer bir artışın olduğuna dikkat çekerek gençlik ve öğrencilik dönemlerinde uyuşturucunun bu kadar yaygın olmadığını ifade etti. Başkan Altınok Öz, “Yıllar içerisinde artan bir uyuşturucu kullanım oranının olduğunu gördüm. Bizim gençliğimizde gençler futbol oynuyor, spor yapıyor, ders çalışıyorduk. Uyuşturucu diye bir şey bilmiyorduk. ” diye konuştu.

 

 

“Toplumsal duyarlılık ile hareket etmeliyiz”

Toplu konut adına yerel yönetimlerin ve devletin tek düze konut siteleri yapmamasını, gençleri ve çocukları düşünerek oyun sahaları, futbol sahaları yapmalarını isteyen Başkan Altınok Öz, “Bu tür alanlarda futbol sahası ve oyun olanları olsun ki gençler aktivitelerde bulunsun, enerjilerini boşaltsın. Dünyanın en değerli şeyi akıl… Allah bize akıl vermiş; kimimiz rant’a kullanıyoruz, kimimiz başka şeylere kullanıyoruz. Ama bir türlü toplumsal sıkıntıları gidermek için elbirliğiyle böyle konulara sahip çıkmıyoruz. Emniyet güçlerine biz diyoruz ki, şurada sorun var. Zabıtamıza gidip bakın diyoruz. Dilerim bu toplumsal duyarlılık bundan sonra biraz daha ciddi olur.

 

 

Nasıl deprem geldiği zaman din, ırk, mezhep, siyasi düşünce etnik düşünce ayırmadan orada yaşayan herkesi risk altına alıyorsa, bu belada da afet gibi evlatlarımızı kaybediyoruz. Bu paneller sayesinde halkımızı bilgilendirerek insanları bilinçli hale getirebilirsek, bu illetten kurtulma şansımız olabilir. Allah’tan dileğim en az hasarla toplum olarak kurtuluruz. Duyarlılık göstererek panele katılan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 
Panele konuşmacı olarak katılan Uzman Psikiyatr Prof. Dr. Ayhan Kalyoncu ise, bonzainin kimyasal bir zehir olduğunu ve ülkemizde son zamanlarda çok yaygınlaşmaya başladığını vurgulayarak; “Bonzai kullanımı özellikle ülkemizde son zamanlarda çok yaygınlaşmaya başladı. Son 5 yıldan beri bonzai kullanan kişilere rastlamaktayız. Bonzai kullananların çoğu ne olduğunu bilmeden kullanıyor. Bonzai tamamen kimyasal olarak elde edilen bir maddedir.

 

 

Esrar maddesinin en az 100 katı kadar etkili, sentetik üretilen bir maddedir. Masumlaştırmak için bonzai ve Jamaika gibi isimlerle piyasaya sürüldü. Otuz yıldır bu işle uğraşan biri olarak şu an en kötü zamanı yaşıyoruz. Çok güzel bir atasözümüz var. ‘Ölüsü olan bir gün ağlar, delisi olan her gün ağlar.’ Ölünüze alışırsınız; bir müddet sonra ağlamazsınız ama bu gibi konularda her gün ağlarsınız.” dedi.

 
“Çocuklarınızla arkadaş olun”
Ailelere önerilerde bulunan Kalyoncu çocuklarına sahip çıkmalarını isteyerek, “Onlara iyi örnek olun, arkadaşlarını tanıyın, açık olun, öğrenmesine yardım edin, arkadaşlarının kötü bir şeyler teklif ettikleri zaman çocuğunuza ‘hayır’ demeyi öğretin. Çocuklarınızı küçük düşürmeyin, çocuklarınıza ders vermeyin, çocuklarınıza vaaz etmeyin ve sevin, sayın.” dedi.
Panelde uyuşturucu maddenin zararları ve önlemleri hakkında konuşan Narkotik Şube Müdürlüğü’nden Uzman Psikolog Başkomiser Uğur Evcin ise sigara kullanımının önlendiği takdirde sentetik uyuşturucu olan bonzai başta olmak üzere birçok uyuşturucu maddenin önlenebileceğini söyledi.

 

 
İSMEM’den Kartal Belediyesi’ne teşekkür
İstanbul Gençlik ve Rehabilitasyon Meslek Edindirme (İSMEM) Müdürü Hasan Karadaş’da, “Amacımız İstanbul il sınırları içerisinde sokakta yaşayan veya sokağa düşme riski bulunan gençlere barınma, beslenme, sağlık, eğitim ve meslek edindirme gibi alanlarda hizmet vermek. Gençlerin rehabilite edilmelerini ve topluma kazandırılmalarını sağlıyoruz. Kartal’da önemli çalışmalar yapıyoruz. Artık Kartal’da sokakda çocuk kalmadı. Kartal Belediyesi’nin böyle çok önemli bir konuda düzenlediği panelde bulunmaktan çok mutluyum. Kartal Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

 

 
Panele katılan vatandaşlar, uyuşturucu madde konusunda halkı bilinçlendirme ve mücadele ile ilgili düzenlenen panel için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ettiler. Panelin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve CHP Kartal Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Nihal Korkmaz konuşmacılara plaket takdim etti.

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]