Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Arama konferansında Maltepe’nin yol haritası çizildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Arama konferansında Maltepe’nin yol haritası çizildi

 
Maltepe’nin geleceğinin planlandığı, “Arama Konferansı”, sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı oturumların ardından sona erdi. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere; belediyelere ait binalarda solar enerji kullanımı, Maltepe Merkez Meydanı’nda ulaşımın yer altına alınması, organik tarımın yaygınlaştırılması, havaray, bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ve üstün yetenekli çocukların değerlendirilmesi öne çıkan projeler arasında yer aldı.

 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşları (STK), akademisyenler, mahalle muhtarları ve Maltepeli bürokratların katıldığı konferansın ikinci bölümünde katılımcılar, yedi gruba ayrılarak kendi aralarında Maltepe’nin sorunlarını tartıştılar. Tespitler 10 başlık altında sıralanıp ortak sorunlar belirlendikten sonra, belirlenen konular üzerine gruplar tekrar toplanarak fikir tartışması içine girdiler.

 
GRUPLAR PROJELERİNİ AÇIKLADI
Gruplar toplanmadan önce konuşma yapan Arama Konferansı’nın yöneticisi ve moderatörü Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın projelerini önemli bulduğunu belirterek, “Su akıyor, bir yandan çalışmalar da yapılıyor. Maltepe’nin eksikliklerini ben ilk kez burada gördüm, yeni öğreniyorum. Sorunlar şu an tespit edildi. Şimdi gruplar projeleri ve önerilerini sıralayacak, bunlar için kaynakları nasıl bulacak, bunları belirleyecek. Ortak akıl da çıktı. Şimdi mekanizmayı üreterek sorunların çözümünde neler yapabileceğimizi konuşmamız lazım” dedi.

 

 

SOLAR ENERJİDEN ATIKLARIN AYRIŞTIRILMASINA
Gruplar, projelerini ve projeler için kaynaklarını katılımcılara açıkladıktan sonra fikirlerini aldı. Kentsel dönüşüm ve uyuşturucu sorunu başta olmak üzere; belediyelere ait binalarda solar enerji kullanımı, gezici mobil sağlık taraması hizmeti, Maltepe Merkez Meydanı’nda ulaşımın yer altına alınması, amatör spor kulüplerinin güçlendirilmesi, çöplerin ayrıştırarak toplanması, öğrencilere konuk evi, organik tarımın yaygınlaştırılması, ihtiyaç sahibi ailelerin bebeklerine mama yardımı, havaray, bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ve üstün yetenekli çocukların değerlendirilmesi öne çıkan projeler arasında yer aldı.

 
“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖRDÜK”
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Başkan Ali Kılıç, seçim dönemindeyken 21 maddeden oluşan seçim bildirgesinde katılımcı belediyeciliğe önemle vurgu yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Burada ortaya atılan fikirler aslında ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Eylül ayından sonra mahallelere gideceğiz, sorunları yerinde dinleyeceğiz. Sizlerden bir ricam var, belediyede yapılan işlerin takipçisi olun. Biz birlikte yeni bir Maltepe inşa edeceğiz. Maltepe gerçekten çok dinamik, yeni bir ilçe. Hatta bu 5 yılı planlarken, 20 yıllık bir öngörüyü baz almalıyız ki bizden sonraki arkadaşlar da bundan faydalansın. Mesela binalara otopark zorunluluğu. Diyelim belediye yanlış yapıyor, vatandaşın burada uyarması lazım, siz aracınızı buraya park ederek benim alanımı işgal ediyorsunuz demeli. Parsel bazında değil ada bazında bir kentsel dönüşüm olursa daha rahat bir Maltepe inşa edilebilir. Sayın Kadir Topbaş da böyle düşünüyor.”

 
Maltepe Merkez Meydanı’nda ulaşımın yer altına alınması noktasında, Maltepe Belediyesi’ne danışman olarak gelen Münih eski Anakent Belediye Başkanı Christian Ude’nin de çalışma yaptığını kaydeden Kılıç, “Bir yer altı tüneli projesinden bahsediyoruz. Bu konuda Anakent Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’la da görüşüyoruz. Ayrıca bir de fuar projemiz var, bu projeyle İngilizce, Almaca ve Fransızca dillerinde eğitim verip, Maltepe’deki gençlerimizi yetiştireceğiz ve onları orada istihdam edeceği” şeklinde konuşarak, katılımcılara teşekkür etti.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]