Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultangazi Belediyesi Rumeli,Balkan,Trakya tanıtım günleri

Yayınlanma:
ABONE OL

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Vakfı (RUTEV) tarafından organize edilen “2’nci Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım Günleri” fuarı törenle açıldı. Sultangazi Belediyesi’nin stant açtığı fuarda yöresel tatlar, kültürel tanıtımlar, folklor ve yöresel sanatçılar yer aldı.

 
Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Vakfı (RUTEV) tarafından organize edilen “2’inci Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım Günleri” fuarı törenle açıldı. Eyüp Feshane’de düzenlenen fuarda Sultangazi Belediyesi de stant açtı.

 
Açılış programına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Rutev Başkanı Hasan İmamoğlu, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

 
Açılışta konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rumeli insanının medeniyet duruşuyla dünyaya örnek bir anlayışa sahip olduğunu söyledi. Rumeli insanının üç önemli özelliğinin olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Balkan insanı mütevazidir; merhametlidir ve merttir. Taşıdığı bu değerleriyle dünya medeniyetlerine önemli katkıları olmuştur” diye konuştu.

 
Programda konuşan RUTEV Başkanı Hasan İmamoğlu, ilkini geçen yıl düzenledikleri etkinliğe 1 milyon 300 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, “Geçen yıl yaptığımız etkinlikte yaşadığımız başarı bize ikincisini getirdi. Burada tüm Balkanlardaki Kosova, Bosna Sancak, Batı Trakya, Bulgaristan ve Trakya’daki tüm derneklerimizin hep beraber birleşmesiyle oluşan etkinliğimizi sürdüreceğiz” dedi.

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmasında Balkan kültürünü yansıtan etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Protokol konuşmalarının ardından sanatçı Arif Şentürk sahne alarak sevilen Rumeli türküleri seslendirdi.

 
Açılışın ardından Sultangazi Belediyesi standında protokol üyelerini ağırlayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rumeli Türkleriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Altunay, “Balkanların sıcaklığını ve samimiyetini bulduğumuz etkinlikle kültürel değerlerimizin yaşatılması önemlidir” şeklinde konuştu.
Protokol üyeleri, daha sonra stantları gezerek, ilgililerden bilgi aldı. Fuar 10 Ağustos Pazar gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]