Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Kılıç Gülensu halkıyla buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan sözünü tuttu, ilk buluşma Gülensu Mahallesi’nde gerçekleşti

 
Maltepe Belediyesi’nin “halkçı” ve “katılımcı belediyecilik” anlayışıyla başlattığı “Halk Buluşmaları”, mahallelerde devam ediyor. İlk olarak Gülensu Mahallesi sakinleriyle buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, Maltepe Belediye Meclis üyeleri ve Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız eşlik etti.

İLK BULUŞMA GÜLENSU’DA

Gülensu Mahallesi Nurettin Sözen Parkı’nda düzenlenen sabah kahvaltısıyla başlayan “Halk Buluşmaları”nda halkın sorunlarını dinleme imkânı bulan Başkan Kılıç, söz verdikleri gibi eylül ayından itibaren mahallelilerle daha sık bir araya geleceklerini belirterek, “Bayram sonrası ilk kahvaltılı toplantımızı burada gerçekleştirelim dedik. Hem sizleri dinlemek, hem de çalışmalarımız hakkında sizlere bilgi verelim istedik. Bu buluşmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYENİN İCRAATLARINI ANLATTI

Yaklaşık 3 ay boyunca Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda vatandaşlarla bir araya geldiklerinin ve sosyal demokrat belediyecilik noktasında, “dayatan değil danışan belediyecilik” şiarıyla halkla beraber yollarına devam etmek istediklerinin altını çizen Başkan Kılıç, belediyenin icraatlarından bahsederek şöyle konuştu:
“Her mahalleye iki kreş sözümüz vardı.

 

İlki Altayçeşme Mahallesi’nde faaliyete geçiyor. Sadece kreş yapmak istemiyoruz. Mahallelerde semt konakları yapacağız. 1.5-2 dönüm arazisi üzerinde yapacağımız bu konakların 150-200 metrekaresi çok amaçlı salonlara dönüştürülecek. Burası kreş olarak da kullanılabilir, düğün-dernek, nişan, başka toplantılar için de değerlendirilebilir. Üst katlarda da belediyemizin bir ödeme noktası olacak, belediyemiz çalışanları buralarda olacak, sivil toplum kuruluşlarına ait yerler olacak. Biz buralarda hem Anadolu’nun bir geleneği olan konak kültürünü yaşatmak istiyoruz, hem de merkezdeki hizmeti, yerele taşımak istiyoruz”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM’DE SİZİN ONAYINIZ OLACAK”

Yaşlılara ve hastalarda evde kişisel bakım hizmeti sunmaya başladıklarını ifade eden Kılıç, Gülensu halkının en çok merak ettiği konu olan “kentsel dönüşüm” noktasında da, şunları söyledi:

“Kentsel dönüşüm sizin için en önemli konu. Biz bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. Şu an Esenkent’in planları geçti. Sayın muhtarımızla da bu durumları konuşuyoruz. Şimdi Başıbüyük üzerine yoğunlaştık. Bakanlıklarla, ilgili birimlerle konuştuk, tartıştık. Yüksek katlı binaları istemiyorlar.

 

 

Buradan şu müjdeyi vermek istiyorum; daha çevreci, insanları yerinden etmeden bir çözüm bulmak istiyoruz. Bu noktada sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve siz değerli halkımızla bir araya geliyoruz ve geleceğiz. Gülsuyu ve Gülensu mahallelerini de geleceğiz, siz bilinçli bir halksınız. Örgütlü bir toplumsunuz, burada kendimi buluyorum. O yüzden sizle işlerimizi kolay bir biçimde yapacağız. Sizin imzanızın, onayınızın olmadığı hiçbir projenin altına asla imzamızı atmayacağız.”

“STRATEJİK PLANLAMA” OLUŞTURULACAK

Öte yandan Maltepe’nin geleceğine yönelik yapılacak “stratejik planlama” toplantısına halkı davet eden Kılıç, “Sivil toplum örgütleri, kamuoyu önderleri ve diğer ilgili birimlerimiz bizim yol haritamızın ana belgesi olan stratejik planlama belgesine katkıda bulunacaklar. Halkımızı da burada görmek istiyoruz” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

 

Kılıç’ın konuşmasından sonra söz alan Gülensu Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yıldız da, Başkan Kılıç’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, belediyenin sosyal belediyecilik anlayışının örneklerini sergilediğini belirterek, kentsel dönüşüm noktasında mülkiyet problemi olan binalara dikkat çekti ve belediyenin buna dair bir çalışma yapması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Genel
07 Nisan 2024
MABEL MATİZ’DEN SABA TÜMER’E ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Saba Tümer’in yapımcılığını Hann Yapım’ın üstlendiği, Peyman’ın sponsorluğunda kendi kanalında yayınlanan “Saba Tümer’le” isimli YouTube programının bu haftaki konuğu Mabel Matiz oldu. Mabel Matiz, Hann Sahne’nin ev sahipliği yaptığı, Saba Tümer’in YouTube programı “Saba Tümer’le” de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşk Aşeriyorum İLGİLİ HABER Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen görevine başladı Saba Tümer, programının […]