Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü İle Röportaj!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü İle Yeni Eğitim Öğretim yılını, Öğretmen atamalarını hem de Okullar Hayat Bulsun Projesini   konuştuk.

 

 

4+4 eğitim sistemine uyum sağlanılabildi mi?

İki yıl önce çıkan yeni yasa ile birlikte (4+4+4) bakanlığımız yeni bir yapılanma sürecine girdi. Bu süreçte Türkiye genelinde İstanbul’umuz önde gidenlerden, daha özelde kartal ilçemizde iki yıllık dönüşüm sürecinde Sn. Kaymakamımız Nuh Hamurcu’nun da desteğiyle tam uyum sağlandı.

 

 

Şu anda ilkokul ortaokul olarak ayrışmayan okulumuz yok. Dolayısıyla fiziksel yapı olarak 4+4+4’e uyum sağlanmıştır diyebiliriz. Fakat 4+4+4’ten yeterli verimi alabilmek için Kartalda birkaç okulumuz da olan ikili öğretimi de en kısa süre de yapmayı planladığımız yeni okul binalarımızla bitirmeyi hedefliyoruz.

 

 

Kartal yeni Eğitim Öğretim Yılına hazır mı?

Dönüşüm İşleminin tam olarak yapılması nedeniyle normal ortaokullarımız Eylül itibariyle Eğitim Öğretime hazır, özellikle bütün okullarımızda derslerin branş öğretmenleri tarafından veriliyor olması okul binalarımızın hemen hemen hepsinin ya güçlendirme yada yeniden yapılmış olması eğitime hazır olmayı kolaylaştırıyor.

 

 

Ayrıca eğitim sezonunda eğitim bölgesi koordinasyon toplantılarının yapılmasıyla ufak tefek aksaklıklar gideriliyor.Ancak imam hatip ortaokulları açısından halkımızın teveccühüne yeterli cevap veremiyoruz. Bu yıl için kısmi çözüm ürettik. Bazı okullarımızın kullanılmayan dersliklerini İmam hatip ortaokullarına tahsis edeceğiz.

 

 

Önümüzdeki yıllarda yatırım programına alınan yeni okullarımızı da yaptığımızda eğitim öğretimde tekli, 30 kişilik öğrenci ortalamasına sahip sınıflar yapma hedefimize ulaşacağız inşallah.

 

İlçede öğretmen sayısı yeterli mi? Eksik Öğretmen olan okullar var mı?

Geçtiğimiz yıl itibariyle Kartal’da yaklaşık 4000 öğretmen çalıştırdık,85.000 öğrencisi olan ilçemizde öğretmen başına yaklaşık 21 öğrenci düşmektedir.

 

Buda öğretmen başına hedeflediğimiz öğrenci sayısıdır. Bu manada öğretmen sayımız yeterlidir.

Bu sene öğretmen atamaları olacak mı? En çok hangi branşta öğretmene ihtiyaç var?

Milli eğitim bakanlığımız her yıl Ağustos ayında kılavuzunu yayınlayarak öğretmen ataması yapıyor. Bu yılda yaklaşık40.000 öğretmen ataması yapılacak ve Eylül ayı itibariyle yeni öğretmenlerimiz görevlerinin başında olacaklar.

 

Spesifik olacak birkaç branşta (Din Kültürü, İngilizce, Türkçe )az da olsa eksik öğretmenimiz vardır.

 

 

Kartal’da yeni okullar yapılacak mı?

Kartal’ı ana olarak Hürriyet –Yakacık – Uğur mumcu, Çavuşoğlu- Topselv i- Karlıktepe – Esentepe- Cevizli ve Soğanlık bölgeleri diye 4 kısımda düşünüyoruz. Dolayısıyla Okul Planlarımızı bu kısımlar üzerine inşa ettik.

 

Önümüzdeki yıl için hedeflerimiz:

Hürriyet-Yakacık-Uğur mumcu bölgesi için: 4 adet,Çavuşoğlu – Topselvi bölgesi için: 2 adet Karlıktepe – Esentepe – Cevizli bölgesi için: 4 Adet , Soğanlık için, 3 adet olmak üzere 13 adet okul binası planladık.

 

Bunları en kısa sürede yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada Kartal Belediyesine okul inşaatlarımızın ruhsat işlerinde yardımcı olması talebimizi iletiyorum.Ayrıca ilçemizin tüm siyesilerinden eğitimin fiziksel kapasitesinin arttırılması çalışmalarımızda azami destek bekliyorum.

 

Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında ne tür çalışmalar yapılıyor?

Ben Bakanlığımızın bu projesini çok önemsiyorum. Çünkü eğitim sadece okul çağıyla sınırlı bir süreç değildir. Dolayısıyla Bakanlığımız hayat boyu süren eğitimin önemine binaen bu projeyi sürdürüyor.

 

 

Özellikle bu yıl ilk defa Müftülüğümüz ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak yaz Kuran Kursları açtık. Okullarımızı yaz Kuran kursları için kullanıma sunduk. Kuran eğitiminin teorik kısmının daha sağlıklı bir eğitim ortamında yapılmasına olanak sağlamış olduk.

 

Bunun dışında eğitim sezonunda Halk Eğitim Merkezimiz aracılığıyla çeşitli kurslar (Sanatsal, Sportif çalışmalar vb.)düzenliyoruz. Hemen hemen her bölgemizde her yaşta insanımızın katıldığı kurslarımız her yıl artarak devam edecektir.

 

 

Önümüzdeki yıl eğitim ile ilgili nasıl bir çalışma yapacaksınız?

Önümüzdeki yıl hem eğitim-öğretim hem de sosyal-kültürel faaliyetlerle ilgili çalışmalarımız olacak.

 

Eğitim-öğretim de özellikle ortaokullarda TEOK sınav değerlendirmelerini okul bazında yapıp Eylül Ekim aylarından itibaren okulun sadece eksik alanıyla ilgili ders takviyelerini Halk Eğitim desteğiyle yapacağız. Sosyal-kültürel faaliyetlerle ilgili yıllık bir plan hazırlayıp uygulamaya koyacağız.

 

Sayın Müdürümüze bizi kırmayıp Röportaj yapmayı kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz…

 

HABER: BUKET YILDIRIM

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]