Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Bursa’da

Yayınlanma:
ABONE OL

Bakan Müezzinoğlu, Bursa’da İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına katıldı, hastane temeli attı.

 

Bursa İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tütünle yaptıkları mücadele gibi uyuşturucu ile ilgili de çok boyutlu bir çalışmayı, en kısa zamanda tamamlayacaklarını müjdeledi.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’daki İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, “Uyuşturucu ile ilgili mücadelemizde geçtiğimiz pazartesi günü 6 bakan arkadaşımızla toplandık. Buna yedinci olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı da ilave ettik.

 

Yaklaşık bir haftadır Müsteşar Yardımcılarımız bu konuyu çalışıyorlar. Pazartesi günü yine ortak bir toplantı yapacaklar. Bir ayın içinde çok boyutlu, tütünle yaptığımız mücadele gibi uyuşturucu ile yapacağımız mücadeleyi yeniden masaya yatırdık. İnşallah toplumsal sahiplenme, yasal düzenleme gerekiyorsa yasal düzenleme, bakanlıkların üst düzeyde alması gereken tedbirler, yerel yönetimler, Türkiye Yeşilay Cemiyeti gibi sivil toplum örgütleri, okul aile birlikleri çok boyutlu bir çalışmayı İnşallah kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Bursa’daki değerlendirme toplantısı ile ilgili ise şunları söyledi:

Sağlık Bakanlığı olarak senede 2 defa il dışından, bakanlıktan, saha gözlemcisi arkadaşları gönderiyoruz. Yaklaşık 1 hafta 10 günlük sahada bütün hastanelerimizi, bütün sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlarımızı bir değerlendirmesini yapıyor, saha görevlilerinin hazırladığı raporu sonra biz değerlendiriyoruz.

 

Bursa’da daha önce saha gözlemcilerimizin yaptığı değerlendirme raporunu, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Üniversitemiz, Özel Sektörümüz, bütün paydaşlarımızla o gözlem raporunu değerlendireceğiz. Zayıf halkalarımız nedir? Almamız gereken tedbirler nelerdir? Hizmette aksayan yönler var mı? Özel sektör veya üniversitenin dinamitleriyle bizim dinamiklerimiz arasında bir kopukluk, bir mesele var mı? Bütün bunları değerlendiriyor, almamız gereken tedbirleri de il düzeyinde alınacakları buradaki arkadaşlara havale ediyoruz.

 

Bizim bakanlık olarak yapmamız geren çalışmaları da bütün bakanlık üst düzey yönetimi burada. Onlar da Ankara’ya dönünce gerekli çalışmaları yapıyorlar. Burada arzu ettiğimiz sunulan sağlık hizmetlerinin duyarlılıkla her geçen gün daha iyi noktaya taşınması için bu değerlendirmeleri yapıyoruz.

TÜRK BİLİMİNİN, DÜNYA BİLİMİNE GÜÇLÜ KATKILAR SAĞLAYACAK İMKANLARI YENİ YASAL DÜZENLEMELERLE YAKALAYACAĞIZ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Hepimiz bir gün faniyiz.

 

Önemli olan bu dünyada kalıcı eserler bırakmaktır. Sebahattin Gazioğlu hemşerimizin bu merkezi, ülkemizin farklı vizyonlarını oluşturacak nesillerin yetişmesine sebep olacaktır. Bunun matematiğini kimse hesaplayamaz. Muasır medeniyet seviyesi üzerindeki yolculuğa gidişimizdeki hedeflerden vazgeçmeyeceksek, bu tür eğitim kurumları, insana değer veren, insanı yaşatan, insanı geliştiren anlayışlara sahip çıkmak ve bunları desteklemek gerekir.

 

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, kanser, kas hastalıkları, bioteknoloji, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, anne çocuk ve ergen sağlığı enstitüsü ile bütün üniversitelerimizin araştırmalarına katkı sağlayacağız. Türk biliminin, üniversitesinin, dünya bilimine güçlü katkılar sağlayacak imkanları yeni yasal düzenlemelerle yakalayacağız” dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Müezzinoğlu hastaneyi yaptıran hayırsever işadamı Sebahattin Gazioğlu’na plaket vererek teşekkür etti.

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]