Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Dev. Maden – Sen üyesi maden işçileri,Soma’dan Ankara’ya hareket etti

Yayınlanma:
ABONE OL

Maden işçileri Ankara Kızılay’dan TBMM’ye yürüyerek siyasi partilerin grup başkanlıklarına ve Meclis Başkanlığına taleplerini içeren dosya sunacaklar.

TBMM Dikmen Kapısı önünde bir de basın açıklaması yapacak olan işçiler, bu gece saat: 00:30’de Soma Hükümet Konağı önünde, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diye slogan haykırarak 3 otobüsle Ankara’ya hareket ettiler. Ankara’ya hareket eden otobüsün ikinci durağı ise Kırkağaç. Kırkağaç’tan da çok sayıda işçi otobüse binerek Ankara’ya gidecek.

TBMM’de “Soma Maden Yasası görüşülürken, maden işçilerinin hakları, talepleri ve verilen sözlerin tutulması için TBMM’yi görevini yapmaya davet edecekler. Soma’dan Ankara’ya hareket eden işçiler, sabah Ankara’da Genel – İş Şubeler binası önünde olacaklar.

15 Temmuz’un devamındaki ilk dakikalarda Soma’dan hareket eden işçiler, 16 Temmuz sabah saatlerinde Sıhhiye’de bulunan DİSK/Genel-İş Şubeler binasına (Süleyman Sırrı Sok. No: 2, Sıhhiye/Ankara) ulaşacaklar.

Öğleye kadar burada kalacak olan Dev. Maden – Sen üyesi Soma’lı Maden İşçileri, saat 12:15’de DİSK/Genel – İş Şubeler binası önünden TBMM’ye yürüyecekler.

Saat 13:15’de TBMM Dikmen kapısında yasa ile ilgili sunacakları talep dosyasını kamuoyuna açıklayacak olan işçiler, açıklamanın devamında oluşturulan bir heyetle TBMM’deki partilerin grup başkanlıklarını ve Meclis Başkanlığı’nı ziyaret ederek talep dosyalarını sunacaklar.

BAŞBAKAN’IN AKP GRUP TOPLANTISINDA VE SOMA’DAN GİDEN MADENCİ HEYETİN ZİYARETİ SIRASINDA VERDİĞİ SÖZLER;

DEVLET TARAFINDAN DENETİMLER YAPILANA VE TEFTİŞ RAPORLARI TAMAMLANANA KADAR KİMSE MADENLERE İNMEYE ZORLANMAYACAK. GEREKİRSE “ÖNCE BİZ İNECEĞİZ, ONDAN SONRA SİZ İNECEKSİNİZ.
KİMSEYE BU SÜRE İÇERİSİNDE ÇIKIŞ VERİLMEYECEK.
MAAŞLAR TAM ŞEKİLDE EKSİKSİZ ÖDENECEK. ŞARTLAR DÜZELENE KADAR GEREKİRSE 7 – 8 AY DEVLET MAAŞLARI ÖDEYECEK.
MAAŞLAR EN AZ 2000 TL OLACAK.
6 MAAŞ İKRAMİYE VERİLECEK.
KANUNDA YERALTINDA GÜNLÜK 7.5 SAAT YAZAN ÇALIŞMA SÜRESİ 6 SAAT OLACAK.
HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ 36 SAATİ ASLA GEÇMEYECEK.
EMEKLİLİK YAŞI 55’TEN 49’A DÜŞÜRÜLECEK.
ÖLEN MADENCİLER SİVİL ŞEHİT STATÜSÜNDE SAYILACAK.
1400 TL – 1500 TL ARASINDA ÖLÜM AYLIĞI BAĞLANACAK.
ÖLEN MADENCİLERİN YAKINLARINA TOKİ’DEN EV VERİLECEK.
12. ÖLEN MADENCİLERİN YAKINLARINDAN 1 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK.
RESMİ TATİLLER VE SENELİK İZİNLER YERALTIN SİGORTASI OLARAK YATIRILACAK.
TAŞERON SİSTEMİ KALDIRILACAK.
UYAR MADENCİLİKTE ÇALIŞIRKEN İŞSİZ KALAN İŞÇİLERİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK, İŞÇİLERİN ALACAĞI TAZMİNATLAR BİR YASA ÇIKARTILARAK İŞSİZLİK FONUNDAN ÖDENECEK.

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]