Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Derya Can’dan Yeni Dünya Rekoru Denemesi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Serbest dalış dünya rekortmeni Derya Can, 20-22 Temmuz tarihleri arasında Kaş Antalya’da gerçekleştireceği rekor denemesine hazırlanıyor. Arnica sponsorluğunda çalışmalarını yürüten Derya Can iki disiplinde kendi rekorunu bir disiplinde ise İtalyan’lara ait rekoru kırmayı hedefliyor.

 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Spor Kulübü SAS-Sualtı Sporları üyesi milli sporcu Derya Can, Antalya’nın Kaş ilçesinde yeni dünya rekoru dalış denemeleri için dalış çalışmalarına başladı. Derya Can 20-21-22 Temmuzgünlerinde yeni dünya rekorları için dalış yapacak.

 

 

Rekor denemesi çalışmalarını yürüten Derya Can, “2013 Ekim ayında üst üste kırdığım dünya rekorları beni çok mutlu etmişti. Şimdi ise yine kendi rekorlarımı kırmaya hazırlanıyorum. İlk disiplindeki 2 rekor denememi Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerine ve 11 Mayıs 2014’de çok erken yaşta aramızdan ayrılan doğa dostu ODTÜ SAS’ın kurucularından K. Gökhan TÜRE’yeadayacağım.

 

İkinci disiplindeki rekor denememde ise nefesimi aynı heyecanı paylaşacağım Cem Esmeray için tutacağım.Bu rekorlar, Türkiye’nin tanıtımına yapacağı katkı açısından benim için çok önemli. Bundan dolayı rekorun Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kullanılmasını arzu ediyorum.” dedi.

Derya Can’ın önceki rekorları…

2013 serbest dalış dünya şampiyonasında dünya ikinciliği bulunan milli sporcu geçen yıl Ekimayında 2 dünya rekoru daha kırdı. Derya Can 17 Ekim’de “değişken ağırlıklı, paletsiz derin dalışta”-71 metreye inerek dünya rekoru kırmıştı. Milli sporcu bu alandaki dünya rekorunu 1 dakika 56 saniyede kırmayı başardı.

 

 

Can 19 Ekim’de, “Paletsiz ip destekli” dalışında -71 metreye 1 dakika 12 saniyede ulaştı. Su altında 2 dakika 31 saniye kalan Can, daha önce denenmemiş olan bu alanda dünya rekorunun sahibi oldu.

 

İlgili Haberler

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu Türkiye’de özellikle son […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]