Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Turmepa, Temiz Denizler İçin Kadiköy Rıhtım’da Ritim Tuttu

Yayınlanma:
ABONE OL

DENİZ TEMİZ DERNEĞİ/ TURMEPA tarafından üçüncüsü İstanbul’da düzenlenen “Masmavi Deniz Eğitim Kampı’na katılan gençler ve gönüllüler, 11 Temmuz Cuma saat 16:30’da Kadıköy Rıhtımı’nda deniz kirliliğine dikkat çekmek için İstanbul halkıyla buluştu ve hazırladıkları deklarasyonu yayınladı.

 
DAKSAR’la (Denizde Arama Kurtarma ) beraber Kadıköy Rıhtımı’na denizden botlarla gelen gençler ve gönüller kara ve deniz ekosisteminin tahribi sonucu oluşan iklim değişikliği, koruma ve atıklarla ilgili İstanbul Boğazı’nı “Korumak ve Keşfetmek” için hazırladıkları deklarasyonu İstanbul halkıyla paylaştı. Kamuoyunun dikkatini deniz kirliliğine çekmek için ritim grubu kampçılarımıza eşlik etti.
Masmavi Deniz Eğitim Kampı Bu Sene İstanbul’a Demir Attı!
DENİZ TEMİZ DERNEĞİ/ TURMEPA’nın, bu sene üçüncüsünü düzenlediği ‘Masmavi Deniz Eğitim Kampı’ 07 Temmuz – 26 Temmuz 2014 tarihleri arasında İstanbul Nakkaştepe, Koç Korusu’nda düzenleniyor.
ritim 2

Türkiye’nin 8 il’inden ( Antalya – Samsun – Manisa – Muğla – Denizli – İstanbul – İzmir-Isparta ) 9 – 14 ve 18 – 25 yaşları arasında seksen çocuk ve altmış genç, 07 Temmuz – 26 Temmuz 2014 tarihleri arasında deniz eğitim kampında ücretsiz olarak ağırlanıyor. Her hafta kırk çocuk ve gencin yer alacağı deniz eğitim kampında yirmi gönüllü ve yirmi deniz elçisi görev alıyor.
Bu yılki tema “Zaman Tüneli – İstanbul!”
2012 yılından itibaren İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde düzenlenen MASMAVİ DENİZ EĞİTİM KAMPI projesi, üçüncü senesinde İstanbul’a demir attı.
Kampta, çocuklar ve gençler dünyanın ikinci en işlek, en tehlikeli trafiğine sahip olan İstanbul Boğazı’nın sorunlarına dikkat çekmek ve İstanbul’un 3000 yıllık tarihi, İstanbul’un korunması gereken ekosistemi için birlikte çalışıyor.
Proje kapsamında İstanbul Boğazı hakkında çocuklar, gençler aracılığı ile kamuoyuna bilinçlendirme çalışmaları düzenleniyor. Bu çalışmalar sonucunda gençlerin, çocukların ve paydaşların İstanbul Boğazı’na karşı daha duyarlı, aktif sorumlu yurttaşlar olması hedefleniyor.
Denizlerin Kurtarıcıları Bu Kampta Yetişiyor !
Kamp süresince düzenlenecek etkinlikler arasında yer alan Tanışma / Kaynaşma Oyunları, Geri Dönüşüm Atölyeleri, Drama Aktiviteleri, Mavi Kuşak Eğitimleri, Arama Kurtarma Eğitimleri, Deklarasyon Grup Çalışmaları, Bubble Maker, Drama, İstanbul Boğazı ve Müze Gezisi, Film, Belgesel Gösterileri, Kıyı Temizleme, Tekne Gezileri ve Doğa Çantam Aktiviteleri ile gençlerin ve çocukların kaynaşması sağlanıyor.
DENİZ TEMİZ DERNEĞİ/TURMEPA, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ve Mitsui&Co’nun desteği ile Mavi Kuşak Hareketi – İstanbul Boğazı Projesi kapsamında ekosistem eğitimleri veriyor.
Bu eğitimlerle beraber “Kıyı Temizliği Hareketi” adı altında kampçılarımız kıyılarımızı temizliyor. Ayrıca deneyimli dalgıçlar eşliğinde şnorkel ve dalgıç kıyafetleriyle dalış yapan kampçılarımıza, deniz canlılarıyla buluşma imkânı sağlanıyor.
Kamp süresince kampçıların denizlerimizi tanıması için su altındaki yaşam öyküsü ve canlı seslerinin yer aldığı belgeseller izleniyor. Deniz, su ve kuraklık ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Kampın son günlerine doğru geri dönüşüm ve atölye etkinlikleri düzenleniyor.
Bu sene ilk olarak düzenlenen, Koç Arama Kurtarma Ekibi tarafından karada, DAKSAR (Denizde Arama Kurtarma) tarafından da denizde sağ kalma ve ilkyardım eğitimi ile TURMEPA Gönüllüsü gençler yeni bir görev ve misyon ediniyor.

HAFTALIK PROGRAM

7 – 8 Temmuz 2014 Koç Arama Kurtarma Eğitimi
09.00 – 17.00 Holding Konferans Salonu + Kamp Alanı

8 Temmuz 2014 İstanbul Boğazı Eğitimi
21.00

9 Temmuz 2014 Garipçe Köyü Ziyaret
09.00 – 20.00 Üçüncü Köprü
Koruma Deklarasyon Grup Çalışması
Koç Üniversitesi- Bubble Maker
Atıklar Deklarasyon Grup Çalışması

10 Temmuz 2014 Burgazada – Sait Faik Abasıyanık / Müze
09.00 – 19.00 Burgazada – Kıyı Temizleme + Yüzme
İklim Deklarasyon Grup Çalışması

11 Temmuz 2014 Kalamış-DAKSAR/Denizde Arama Kurtarma
09.00 – 17.00 Kadıköy Meydanı – Deklarasyon / Basın
Sertifika ve Kapanış Seremonisi

12 Temmuz 2014 12.30 Veda / Bulduğun Gibi Bırak

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER Perinçek, Rusya’ya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır! Türkiye […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Büyükşehir
23 Mart 2024
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi & Wagner” Gala Konser

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Giuseppe Verdi & Richard Wagner” Gala Konseri ile, 30 Mart 2024 günü Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverle buluşuyor… İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan […]