Slot Siteleri Giriş En iyi Casino Slot Demo Online

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Futbol bilimi, Intel teknolojisiyle gelişiyo

Yayınlanma:
ABONE OL

Futbol bilimi, Intel teknolojisiyle gelişiyor

 

 
Nesnelerin interneti kavramı hayatın her alanı gibi spor dünyasını da dönüştürüyor. Intel teknolojisi ile toplanan veriler, futbolun taktiksel gelişimine destek veriyor, dünya futbolunu daha keyifli hale getiriyor.

 

 

 

 

Futbolseverler, Brezilya’daki Dünya Kupası finallerindeki heyecana odaklanırken her bir vuruşun, pasın, top çalmanın, golün sadece 1 maçta meydana gelen “2000” aktiviteden biri olduğunu fark etmeyebilir. Intel “Nesnelerin İnterneti” ve giyilebilir teknolojiler konusundaki öncülüğüyle spor dünyasına yeni ufuklar açıyor. Futbol takımları, Intel teknolojisi kullanan giyilebilir teknolojiler, sensörler ve kameralarla tonlarca veri elde edebiliyor. Bu veriler ışığında büyük resmi gören takım yöneticileri futbol heyecanını katlayan yeni taktikler geliştiriyorlar.

 

 

Günümüzde futbolcuların tekmeliklerine, formalarına ve futbol toplarına takılan Intel teknolojili sensörlerle maç başına 60 milyondan fazla pozisyon verisi elde edilebiliyor. Bu verilerin içinde oyuncuların hız ortalaması, topa hakim olma yüzdeleri, davranışsal eğilimleri ve çok daha fazlası yer alıyor. Giyilebilir teknolojiler de kalp ritmi ve GPRS tabanlı konum izleme gibi sistemlerle karşılaşma boyunca futbolcu performanslarının nasıl değiştiğini anlamaya yardımcı oluyor. Böylece başka maçlardaki performans bilgileri de birbiriyle karşılaştırılabiliyor. Ayrıca futbolcuların kalp ritmi ve nefes alma hızlarının vücutlarını nasıl etkilediği izlenerek nasıl bir kondisyon antrenmanına ihtiyaç duydukları ya da sakatlanma risklerinin olup olmadığı gözlemleniyor.

 

 

Intel teknolojisiyle akıllı hale getirilen futbol ekosisteminde depolanan bu kayıtlara gerçek zamanlı veri analizi uygulanarak futbolcular için özel hazırlanmış antrenman programları hazırlanıyor. Bu sayede sporcunun zayıf ve güçlü yönleri belirlenerek sakatlanma riski en aza indiriliyor, futbolcunun en fazla performans alacağı antrenman planlanabiliyor.

 

 

Stadyumlar Intel teknolojisiyle yönetiliyor

Intel donanım ve yazılım teknolojileri dünya çapındaki birçok spor kompleksinde dijital göstergeler, satış noktası sistemleri ve iklim kontrol sistemleri gibi alanlarda da kullanılıyor. Örneğin Dallas’daki AT&T Stadyumu’nda açılıp kapanabilen tavan, iklim kontrol, ışıklandırma ve gerçek zamanlı gösterge sistemleri Intel teknolojisiyle yönetiliyor. Bunun yanında 212 nakitsiz satış noktasıyla birlikte 35 bilet kontrol noktasının altyapısında da Intel teknolojisi kullanılıyor.

 

 

Spor teknolojilerinde lider veri ve içerik şirketi STATS da sunucularında Intel® Xeon® işlemci teknolojisini kullanıyor. Ayrıca futbol takımları için sağladıkları taktiksel maç verilerinin toplanmasında Intel teknolojisi büyük rol oynuyor.

İlgili Haberler

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Neden Güçlü İletişim Özelliklerine Sahip Bir Cep Telefonu Taşımalısınız?

Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, uluslararası seyahatlerde iletişimi kolaylaştırmak için cep telefonlarının rolü önemlidir. Rahat bir tatil veya iş seyahati yaparken güçlü iletişim özelliklerine sahip bir cep telefonuna sahip olmak seyahat deneyiminizi önemli ölçüde artırabilir ve size birçok avantaj sağlayabilir. Uluslararası Seyahatlerde Gelişmiş Mobil İletişimin Kritik Rolü İLGİLİ HABER Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]