Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Tercih edeceğin üniversitenin mezunları nerede çalışıyor?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kariyer.net’in veritabanındaki 19.5 milyon özgeçmişin verilerini kullanarak hazırladığı “Kariyer Haritası” ile adaylar, çalışmak istedikleri alanlardaki kişilerin hangi üniversitelerde ve bölümlerde eğitim aldıklarını inceleyebiliyor. İstatistiklerde, en çok arama yapılan bölüm İşletme ve Endüstri Mühendisliği, okul ise İstanbul Üniversitesi oldu. Bilişim ise en popüler sektör…

 

Türkiye’nin en çok tercih edilen lider insan kaynakları platformu Kariyer.net, insan kaynakları konusunda sahip olduğu bilgi ve deneyimlerini üniversite tercihi yapmaya hazırlanan öğrenciler ile paylaşıyor. www.kariyerharitasi.com aracılığı ile lise öğrencileri hedeflerine uygun üniversite ve bölümü seçerken; üniversite eğitimine devam eden adaylar ise iş hayatına atılırken çalışmak istedikleri sektör ve departman ile ilgili Kariyer.net’ten yönlendirme desteği alıyor.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 

En çok İşletme bölümü arandı

Kariyer Haritası’nın son bir yıl içindeki istatistikleri incelendiğinde; en çok aranan sektörler içinde Bilişim ilk sırada geliyor. Bilişim’i sırasıyla; Finans Ekonomi, Eğitim, Danışmanlık, Elektrik & Elektronik, Sağlık ve Otomotiv takip ediyor. Adayların en merak ettiği üniversiteler ise İstanbul ve Marmara Üniversitesi mezunlarının çalıştığı sektör ve departmanlar. İşletme, İktisat, Endüstri ve Makine Mühendisliği bölümleri Kariyer Haritası sorgusunda en çok aranan bölümler oldu.

 

Harita verilerinde İktisat ve İşletme mezunları %21 oranında Finans – Ekonomi sektöründe çalışırken satış, pazarlama, finans ve insan kaynakları gibi hemen hemen tüm departmanlarda istihdam edildikleri sonucu çıkıyor. Çalıştıkları şehirleri incelediğimizde %39 İstanbul Avrupa yakası, %6 İstanbul Asya, %8 Ankara ve %7 İzmir gözüküyor.

 

Son 10 yıldır popülaritesini kaybetmeyen Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları Otomotiv’den Tekstil’e, Hızlı Tüketim, Kimya, Ticaret ve Üretim’den Elektrik&Elektronik ve Finans sektörüne kadar birçok farklı sektörde çalışma imkanı bulabiliyor. Endüstri Mühendisleri iş geliştirme ve planlama departmanları başta olmak üzere üretim/imalat ve kalite departmanlarında görev yapıyor.

 

AR-GE’de hangi mühendisler çalışıyor?

Genel olarak AR-GE alanında çalışan mühendislere baktığımızda bilgisayar mühendislerinin öne çıktığını görülüyor. Bilgisayar mühendislerinin %11’i, makine mühendislerinin %6’sı AR-GE’ci oluyor. Endüstri mühendisleri bu alanda biraz daha geri planda.

 

En çok bilgisayar mühendisleri master yapıyor

Mühendislik bölümlerinden sonra özellikle işletme master’ı yapılması, artık eğitim alanında neredeyse bir paket haline geldi. %8 ile bilgisayar mühendisleri işletme masterı yapmayı tercih edenler arasında ilk sırada yer alıyor. Endüstri mühendislerinde bu oran %7.5, makine mühendislerinde %6, inşaat mühendislerinde ise %5. İşletme mezunlarında ise yüksek lisans oranı %1.

 

İK ve idari işlerde sektörel mesleki eğitim geçerli

En çok aranan bölümlerden biri olan İnsan Kaynakları, sektöre göre farklı profiller sergileyebiliyor. Örneğin Yapı sektörünün İK ve idari işler çalışanları %17 ile işletme mezunu. Bunların da %18’i Anadolu Üniversitesi’nden. Bilişimde de yine en yüksek oranlar İşletme ve Anadolu Üniversitesi’nin. Ama diğerlerinden farklı olarak bilgisayar teknolojileri yüksekokulu mezunları da bilişim sektöründe görev yapabiliyor. Tekstil sektöründe de İşletme ve iktisat bölümlerinden sonra tekstil meslek yüksekokulu mezunları da bu sektörlerde İK ve idari işler alanında çalışabiliyor.

 

Kariyer.net aday veritabanının gücünü ortaya koyuyor

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, ülkemizde üniversite eğitimiyle ilgili genel bir hayal kırıklığı bulunduğunu belirtiyor. Üniversiteli işsizlerin oranının oldukça yüksek olduğu ülkemizde, üniversite seçimlerine büyük özenle yaklaşmak gerektiğini söyleyen Azoz, mesleki uzmanlık sağlayan bölümlerin kariyer anlamında giderek öneminin arttığını vurguluyor. Azoz, üniversite tercihi yapacak gençlerin mutlaka bölümün sunduğu iş fırsatlarını araştırmaları gerektiğini belirtiyor ve Kariyer Haritası’nın bu anlamda Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çiziyor.

 

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]