Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadıköy Belediyesi’nin imar plan tadilatına itirazlar geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kadıköy’de parsel bazlı imar plan notu değişikliklerine AK Parti grubundan itiraz geldi. AK Parti Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, “Parsel bazlı dönüşümün Kadıköy’de sorunları arttıracağını söyledi.

 
Kadıköy Belediye Meclisi Temmuz Ayı toplantılarının ikinci oturumunda gündeme gelen Kadıköy’de parsel bazlı imar plan notu değişikliklerine AK Parti grubundan itiraz geldi.
Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı plan notu değişikliğine vatandaşlardan gelen itirazların değerlendirildiği oturumda Y. Mimar Göksel Öksüz sözlerine şöyle devam etti: “Mevut plan Kadıköy’ün; otopark, yeşil alan, trafik gibi problemlerini çözmemektedir.
Bundan 3- 5 yıl sonra nüfusun yaklaşık 700 bin olacağını düşünürsek, sorunların artacağı ve Kadıköy’ün içinden çıkılamaz bir hal alacağını öngörebiliriz.”

 
Bu yüzden, en azından inşaata başlanmamış alanlarda ada bazlı yeni bir imar tadilatına ihtiyaç duyulmakta olduğunu ifade eden AK Parti Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Y. Mimar Göksel Öksüz, “İtirazlara sebep olan Bu plan notu tadilatı Kadıköy’ün tamamını ilgilendiren imar planı ve çekme mesafeleriyle ilgili bir konu.

 

Çok fazla teknik ayrıntıya bakmayacağım ama plan tadilatının özünde Kadıköy Belediyemizin aslında yapmak istediği şu; Kadıköy’ün yeşil dokusunu korumak, parseldeki yeşili daha da artırabilme adına bodrum katlardaki konturları 1 metreden 2 metreye kadar çekmeyle ilgili bir plan notu değişikli bu.

 

Tabii Kadıköy kentleşmesini tamamlamış, eski yapı stoku çok fazla olan bir ilçemiz. Sadece depreme karşı riskli yapı değil, aynı zamanda yeşil alan problemimiz de var.

 

Alt yapıyla ve trafikle ilgili eksiklerimiz var. Bu plan notu değişikliği kapsamında şunu belirtmek istiyorum: 6306 yasa kapsamında ve 2013’ün Haziran ve Eylül aylarında değiştirilen planlı olanlar tipli imar yönetmeliği kapsamında vatandaşlarımız Kadıköy’de binalarını yıkarak yeniliyorlar. Tabi bundan memnunuz. İnşallah Kadıköy’de riskli bina kalmayacak ve vatandaşlarımız güvenli binalarda oturacak.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var; şimdi binaların yıkılması ve yenilenmesine yönelik yapılan değişiklikler, parsel bazlı değişikliklerdir. 540 bin nüfusu olan Kadıköy’de bu değişiklikler yapılırken mevcut apartman dairelerinin metre kareleri küçülüyor ve yeni daireler çoğalarak geliyor. Yani 10 dairelik bir bina 13-15 daire olacak.

 

Yine 20 dairelik bir bina 25-30 daire olacak. Bu sonuçlardan sonrada haliyle nüfus artacak. Kadıköy’de bu itirazların da gerekçesi otoparklarla ilgili sorunlardır. Vatandaşlar binalarını dönüştürürken parsel bazlı dönüşüm kapsamında yeterli otopark bulamıyorlar. Haliyle biz bu sorunu önümüzdeki dönemde çok yaşayacağız. Alt yapısı ve kesitleri değişmemiş yollara çözüm getirilmemiş.

 

Parsel bazlı dönüşümüz Kadıköy’e yapılacak kötü bir imar planı çözümü olduğunu düşünüyorum. Bun her fırsatta da ifade ediyorum.” dedi.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]