Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

D.Ali Torlak MHP Ümraniye ilçenin düzenlediği basın toplantısına katıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

MHP Milletvekili Ali Torlak, “Önceden insanlar birbirinden 150-200 TL borç para isterken, şimdi sadece 10 lira 20 lira para istiyor.  O da evlerine ekmek götürmek için. Yoksulluktan her geçen gün bir vatandaşımız cinnet geçiriyor” dedi.

 
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Ali Torlak, hemen hemen her haftasonu bölge insanıyla bir araya gelen Ali Torlak bu hafta MHP Ümraniye İlçe Teşkilatı nın basına verdiği kahvaltıda basınla bir araya geldi. Sohbet havasında geçen söyleşide ülke meselelerine değinen Torlak, AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi.

8 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetinin ülke yararına hiçbir icraatı olmadığını belirten Torlak, “Türkiye’yi 2002 yılından bu yana 8 yıldır AKP hükümeti yönetmektedir. Ben iddia ediyorum, şu an sokağa çıkıp insanlara 8 yıldır yönetimde olan AKP hükümetinin bu ülkeye verdiği hizmetleri beğeniyor musunuz diye sorsak eminim ki, %90 ı hayır diyecek. Normal zamanda bütün ülke bu hükümeti eleştirirken seçim zamanında öyle bir rüzgar oluşturuluyor ki suni gündemler, mağduru oynama. Bu anlayış geldiği günden bu yana ülkemizde eşi benzeri görülmemiş seçim rüşvetleri peydah olmaya başladı.

Ali Torlak olarak en çok ağırıma giden olay şu; hayata adımını yeni atmış 18 yaşında bir genç düşünün. Birileri geliyor diyor ki oyunu bize ver cep telefonu, televizyon İşte bunu yapan siyasi anlayış o çocuğu bir kere hayata başlarken yanlış başlatıyor. O çocuk sonra başka bir partiye gidip diyor ki, X siyasi parti şunu veriyor siz ne vereceksiniz!. Bunları yaşadık gördük. Bu bizim milli kültürümüze, Türk geleneksel örf ve adetlerine uyan bir tarz değil. Ama biz kendi derdimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz.

Ulusal medyada yerimiz yok, yerel medyada da bir araya şimdi şimdi gelmeye başladık. Biz bunları anlatırken milletimiz gerçekten gerçekleri görsün. AKP nin bu ülkeyi getirdiği nokta şudur; Yandaşlardan yana olan tavırla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Şimdi 150-200 liraya ev veriyorlar. Versinler, insanlarımıza yardım etsinler, bizler MHP olarak bundan sevinç duyarız. Ama acaba 8 yıllık iktidar süresince bunu yapmak bugün mü akıllarına geldi? Bunu sekiz yıl önce başlatsaydılar, sekiz yıl önce TOKİ dediğimiz o güzide kurumumuz lüks evler yapmasaydı da, 10 yıl önce herkesin bağırdığı deprem hazırlığına bir çerçevede hazırlık yapsaydı daha iyi olmaz mıydı. Bugün yaşanacak bir depremde kayıpların tek sorumlusu sekiz yıldır iktidar olan AKP hükümetidir.” diye konuştu.

AKP Hükümeti geldiği günden bu yana Türkiye nin borcunun % 150 arttığını dile getiren Ali Torlak, “Önümüzdeki günlerde belli oldu ki bir erken seçim var. Herkesin düşüncesi bu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz de bunu istiyoruz. 2002 de sayın Başbakan ve arkadaşlarının verdiği sözlerle bugüne geldiğimiz yaptıkları arasında dağlar kadar fark var. Bunu değerlendirecek sadece bizler değiliz. Sokaktaki insanlarımız da bu değerlendirmeyi yapmalı.

Halkımızın da bunu tekrar gözden geçirmek gibi bir sorumluluğu vardır. Bu hükümetin yaptığı olumsuzlukların örneklerini çoğaltabiliriz. Bu hükümet iktidara geldiği zamandan bu güne ülkemizin borcu %150 civarında artmıştır. Bu para nereye gitmiştir?.. Yeni bir üretim mi olmuştur, yeni bir saha mı açılmıştır, bizim bilmediğimiz güçlü kuvvetli firmalar ya da fabrikalar mı açılmıştır?.. Maalesef yok. Bugün bu ülkenin borcu 560 milyar dolar. 560 milyar doların yanında bu AKP hükümeti bugüne kadar sözde özelleştirme adı altında yaptı peşkeşlerden de 40 milyar dolar para toplamıştır.

Biz Milliyetçi Hareket Mensupları olarak soruyoruz; Bu aldığınız paralar nerede? Bunu kendi yandaşlarınıza ödenek olarak çıkardığınızı ifade ederseniz, o zaman bu millet sizden hesap sorar. 2002 tarihine kadar Türkiye deki milyar dolar sermayesi olan şirket sayısı 9 du. Bugün ise bir ifadeye göre 44, bir ifadeye göre de 33. Kim bu zenginler, ne üretmişler?.. Bir şirketin milyar dolar sermayesi olması için geçmişinin çok yüksek olması lazım. 5-6 yıllık süreçleri değerlendirdiğinizde bir firmanın milyar dolar sermaye elde etmesi imkansızdır. Bunun arkasında başka türlü bir şeyler olduğunu düşünüyoruz. Bunun yandaşçılığın ve kayırmacılığın bir getirisi olarak düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğeri, öteki demeden ortak istişarelerle bu ülkenin ayağa kaldırılabileceğini dile getiren Torlak sözlerini şöyle tamamladı:

“Sayın Başbakan, Muhalefet bizim yanımıza gelmiyor, fikirlerini paylaşmıyor diyor. Nasıl gidelim?.. Biz Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri olarak hep diyoruz ki, Bizim gündemimiz milletimizin gündemi.

Milletimizin de gündemi ne açılım, ne bir başkası. Bugün gündem işsizlik ve açlık. Geldiğimiz nokta şudur. Önceden insanlar birbirinden 150-200 TL borç para isterken, şimdi sadece 10 lira 20 lira para istiyor.

O da evlerine ekmek götürmek  için. Her geçen gün bir vatandaşımız cinnet geçirerek çeşitli olaylar yapıyor. Yani artık cinnet geçiren bir toplum haline getirtildik. Peki bunun çözümü ne? Bunun çözümü sandıktır.Sayın başbakan ne kadar seçim yok dese de ufukta sandık gözükmüştür.

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]