Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Habere gitti, 9 yaşındaki çocuğu yangından kurtardı

Yayınlanma:
ABONE OL

Demirci ilçesindeki bir evde çıkan yangında, içeride kalan kız çocuğu Anadolu Ajansı yurt muhabiri Nurullah Kalay tarafından kurtarıldı

– Elinden yaralanan Kalay, hastanede tedavi edildi

Manisa’nın Demirci ilçesindeki bir evde çıkan yangında, içeride kalan 9 yaşındaki kız çocuğunu Anadolu Ajansı (AA) yurt muhabiri Nurullah Kalay kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Bahçeler Mahallesi’nde Barış ailesinin yaşadığı ahşap evde yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Haber için olay yerine giden AA yurt muhabiri Nurullah Kalay, itfaiye ekiplerinin gelmesi beklenirken içeride mahsur kalan bir kız çocuğunu kurtarmak için girişimde bulundu. Kalay, 9 yaşındaki Emine Nur Barış’ı kurtarmayı başardı. Ailenin diğer üyeleri de mahalle sakinlerinin yardımıyla dışarı çıkarıldı.

Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. 112 Acil Sağlık ekipleri de dumandan etkilenen aile bireylerine müdahale etti.

Kalay’ın, birinci derece yanık oluşan sağ eli, Demirci Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.

– “İnsanlık vazifemi yaptım”

Nurullah Kalay, oturduğu eve yakın bir bölgede çıkan yangını haberleştirmek üzere olay yerine gittiğini, bu sırada durumu itfaiyeye de bildirdiğini söyledi.

İtfaiye ekiplerinin gelmesi beklenirken aile bireylerinin komşuların yardımı ile dışarı çıkarıldığını aktaran Kalay, bu sırada evde küçük bir kız çocuğunun olduğunu öğrenince eve yöneldiğini belirtti.

Kalay, şöyle konuştu:

“İçeride küçük bir kız çocuğunun olduğunu öğrendim. Hemen evin kapısına koşarak küçük kızı kucakladığım gibi dışarı çıkardım. Bu sırada alevin etkisiyle ısınmış olan kapıya tutunduğumda sağ elim yandı. Ama önemli olan bu küçük çocuğu sağ salim dışarı çıkarmaktı.

Onun sevenleriyle kucaklaştığını ve hayatta olduğunu görmek benim için en büyük mutluluk oldu. Gazeteci olarak her zaman yangın, kaza gibi olaylara giderek haber yapıyorum. Fakat bu olayda küçük bir kız çocuğunun içeride olduğunu duyunca mesleğim kadar insan hayatı kurtarmanın da önemli olduğunu düşünerek yardımcı oldum.”

Evin sahibi Ali Barış ise teravih namazı dönüşü yangın çıktığını öğrendiğini, ailesini komşularının kurtardığını ifade etti.

Barış, “Küçük kızım ise mahalleden tanıdığımız gazeteci arkadaşımız Nurullah Kalay’ın yardımı ile kurtuldu. Kendisinden Allah razı olsun, herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]