Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kadir Inanir Ve Jülide Kural Memorial Şişli Hastanesi’nde Organlarini Bağişladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’de organ nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Bu hastalar uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatını kısa süre içerisinde kaybediyor. Bağışlanan her organ, belki de onların yeni hayatlarına giden yolun kapısını aralıyor. Ancak ülkemizde, yalnızca bu durumla karşı karşıya kalan kişiler organ bağışının önemini anlayabiliyor.

 
Sinema sanatçısı Kadir İnanır ve tiyatro oyuncusu Jülide Kural, toplumda organ bağışının önemine dair farkındalık oluşturabilecek örnek bir davranış ile organlarını bağışladı.

 

 

BU DÜNYANIN CENNETİNE KATKIDA BULUNUN

Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Koray Acarlı ve Memorial Şişli Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Yunus Aydın, Kadir inanır ve Jülide Kural organ bağışı yaptıkları sırada yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Yunus sanatçılara, “Bu dünyada yaşayanların cennetine katkıda bulunuyorsunuz” diyerek teşekkür etti.

“KALBİMİ ALAN YAŞADI”

Sinema Sanatçısı Kadir İnanır ise organlarını bağışladıktan sonra, vicdanı ve merhameti olan herkesi organ bağışlamaya davet ettiğini belirterek, “Beni seven bana saygı ve sevgi gösteren herkes bilsin ki, ben organlarımı bağışlarken onların da katkıda bulunacağını bilerek onlara güvenerek bağışlıyorum” şeklinde konuştu. Ünlü sanatçı organ bağışı ile bir insanın hayatı kurtulacak ise bu insanlığa yapılan yardımın ve katkının en yücesi olduğu söyledi. İnanır, “Organlarımı büyük bir içtenlikle bağışlıyorum. Yaşıma kimse aldanmasın, organlarım güçlü ve sağlam. Özellikle gözlerimi ve kalbimi alan yaşadı” dedi.

 

ORGAN BAĞIŞI İNSAN VE VATAN SEVGİSİDİR

Memorial Şişli Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu organ bağışının en büyük vatan ve insan sevgisi olduğunu vurgulayarak, “Topluma örnek olan sanatçılarımızın bağışları sayesinde ülkemizde organ bağışının artacağına inanıyorum” dedi.

 

İNSAN OLMANIN ERDEMİ DAYANIŞMADIR

İnsan hayatının anne karnında başladığına dolayısıyla bir canlının oluşabilmesi için başka bir canlıya ihtiyaç duyduğuna değinen Tiyatro sanatçısı Jülide Kural, İnsanın doğumundan ölümüne kadar olan süreçte dayanışmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Kural, insan olmanın temeli olan dayanışma içinde olmanın önemini vurgulayarak “Lütfen hepimiz organlarımızı bağışlamakla gurur duyalım” dedi. Organlarını bağışlayan İnanır ve Kural organ nakli olmuş hastaları ziyaret ettikten sonra Memorial Şişli Hastanesi’nden ayrıldı.

 

İlgili Haberler

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]