Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Sokakta İlk Adımlar” 196 bin öğrenciyi daha ‘mezun’ etti!

Yayınlanma:
ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay ve desteğiyle, Renault, Total Oil ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği tarafından sürdürülen Sokakta İlk Adımlar yol güvenliği eğitim projesi 12’nci yılını tamamladı ve 2013-1014 Eğitim Öğretim Yılı’nda 196 bin ‘mezun’ daha verdi.

 

Böylece projeden yararlanan ilköğretim öğrenci sayısı 1 milyon 396 bine ulaştı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar projeyi 12 yıldır en riskli 41 ilde uyguladıklarını belirtti. Sokakta İlk Adımlar’ı trafikte en dezavantajlı grup olan çocuklara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmak için başlattıklarını söyleyen Aybar, şu bilgileri verdi:

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 

 

“İstatistikî verilere göre, çocuklar yayalar içinde trafik kazalarından en çok etkilenen grup. Türkiye’de trafik kazalarında yaşamını yitiren her 100 yayadan 26’sı çocuk. Yine Türkiye’de 14 yaş altındaki çocukların, trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetme riski, ne yazık ki Avrupa ülkelerine göre 3 ila 4 kat daha yüksek. Bu da, bize geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza karşı önemli sorumluluklar yüklüyor. Sokakta İlk Adımlar’ı bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek için başlatmıştık. Öğretmenlerimiz ve ailelerden aldığımız geri dönüşler de, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”

 

 

Ailelere ve çocuklara yaşamsal öneriler

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, okulların tatile girdiği bu günlerde, ailelerin de çocuklara yol güvenliği bilinci kazandırmalarının çok yaşamsal olduğunu hatırlatarak, bu konuda Sokakta İlk Adımlar Eğitim Seti’nde önemli uyarılar bulunduğunu vurguladı. Ve bu uyarıları şöyle sıraladı:

– Çocuğunuz trafikte sizinle beraberken bile güvende değildir. Araştırmalar, çocukların geçirdiği her dört kazadan birinin, yanlarında büyükleri varken gerçekleştiğini gösteriyor. Büyüklerinin yanında olmasına güvenen çocuklar daha da tedbirsiz davranıyor.

 

 

– Bu yüzden kaldırımda çocuğunuzla yürürken, elini sıkıca tutmalı ve çocuğun kaldırımın iç tarafında yürümesine dikkat etmelisiniz.

– Kazaların yüzde 65’i eve yakın bir bölgede meydana geliyor. Bu nedenle çocukları eve gelirken acele etmemeleri konusunda uyarmak gerekir.

– Çocuklar, kısa boyları, aynı anda birden fazla şeye dikkat gösterememeleri, olası tehlikeleri kestirememeleri gibi nedenlerle ciddi kaza riski altındadır. Duran bir otomobili giden bir otomobilden ayırt etmek için bir yetişkinin ¼ saniyeye ihtiyacı varken, çocuğun bu ihtiyacı 4 saniyedir. Bu yüzden çocuklara yalın ve yaşına uygun bilgiler verin. “Yapma, koşma!” gibi emirler yerine, neden yapılmayacağını anlatan konuşmalar daha etkili olur.

– Şu noktaları çocuğunuza tekrar tekrar anlatın: Kaldırımlardan ya da kaldırım yoksa yolun sol kenarından yürü ve her zaman dikkatli ol. Her zaman yaya geçitlerinden geç. Trafik ışıkları varsa yayalar için yeşil ışık yanmasını bekle. Karşıdan karşıya geçmek için, önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bak ve sürücülerin seni görmesini sağla. Geri geri giden araçların arkasında durma. Park halindeki araçların arasından yola fırlama!

 

 

– Öte yandan 3-10 yaş arasındaki çocuklar, emniyet kemerinin boyuna göre ayarlanabildiği özel çocuk koltuğunda oturmalıdır. Böylece çarpışma halinde, karın bölgesinden ciddi yaralanma tehlikesi aza indirgenir.

– Otomobillerde mutlaka çocuk koltukları kullanın. Otomobillerde çocuk koltuklarının kullanılmasının nedeni, araç içinde bulunan bir çocuğun kaza anında oturduğu yerden fırlayıp savrulmasını önlemektir. Eğer bu önlenemezse kaza anında aracın iç yüzeyine şiddetle çarpabilirler.

– Bütün çocuklar için boy ve kilolarına uygun büyüklükte bir koltuk ya da yükseltici seçilmelidir. Aksi halde emniyet kemeri bağlamak herhangi bir yarar sağlamayacaktır.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]