Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi açıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

“Öğrenci almadan hastane açan ilk üniversite olduk”

 

Kurulduğu 1999’dan bugüne Türk yükseköğrenim hayatında ilklerin öncüsü olan Okan Üniversitesi, 15. kuruluş yıldönümünde Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ni açmanın gururunu yaşadı. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Bugüne kadar hep ilkleri gerçekleştirdik. Bugün de yine bir ilke imza atarak Diş Hekimliği Fakültesine daha öğrenci almadan hastane açan ilk üniversite olduk” diye konuştu.

İLGİLİ HABER EZBERCİ EĞİTİM

 

Okan Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü’nde hizmet verecek olan Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nin, 11 Haziran 2014 Çarşamba günü düzenlenen açılış törenine Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün yanı sıra iş, eğitim ve sağlık camiasından çok sayıda önemli isim katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “15. yılımızı 15 akademik birim ve 15 bin öğrencimizle kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Hastanemiz, bir yandan geleceğin bilgili ve donanımlı diş hekimlerini yetiştirirken, bir yandan da Türk halkına kaliteli ve güvenilir diş tedavi hizmetleri sunacak. Okan Üniversitesi olarak her yıl büyümeye devam ederken diğer sektörlerde olduğu gibi sağlık sektörüne de ciddi katkılar sağlayacağız. Aradan geçen 15 yılda hep ilkleri gerçekleştirdik. Bugün de yine bir ilke imza atarak Diş Hekimliği Fakültemize daha öğrenci almadan hastane açan ilk üniversite olduk” dedi. Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ise, “Bu yıl açtığımız Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimiz ile sağlık sektörünün işgücü ihtiyacını karşılayacağız. Akademik kadromuz; her biri kendi alanında yetkin, çağdaş bilgi ve beceri sahibi, araştırmacı, ulusal ve uluslararası platformda vizyon sahibi akademisyenlerden oluşuyor” diye konuştu.

 

Açılışın ardından hastanenin tüm birimlerini inceleyen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Son teknolojik ekipmanlarla donatılan ve sadece Şişli’ye değil tüm İstanbul’a hizmet edecek olan hastanenin kısa sürede Türkiye’nin en iyi diş hastanelerinden biri olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk iki yılındaki teorik ve pratik klinik öncesi eğitimler, Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’ndeki yeni binasında gerçekleştirilecek. 3. sınıftan itibaren teorik dersler ve hasta başı klinik eğitimi ise Mecidiyeköy Kampüsü’ndeki “Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi”nde sürdürülecek.

 

Diş hekimliği eğitiminde son teknolojiler kullanılacak

“Klinik öncesi eğitim” laboratuvarlarında öğrenciler, eğitmen masasında bulunan kamera aracılığıyla, hocalarının diş hekimliğinin çeşitli alanları ile ilgili pratik uygulamalarını kişisel monitörlerinden eş zamanlı olarak izleyerek, yapay hasta modelleri (fantomlar) üzerinde uygulama yapabilecekler. Ayrıca, eğitim amaçlı röntgen cihazı ile “radiovisiography” (RVG) sistemini de kullanarak, geleneksel film-banyo tekniklerinin yanı sıra dijital yöntemleri de öğrenecek, klinikte hasta tedavi edecek bilgi ve beceriyi kazanmış olacaklar. Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi, çağdaş hasta hizmeti ve klinik öğrenci eğitimi için diş üniteleri, radyolojik görüntüleme cihazları, her branşa özgün dental aletler ve malzemeler açısından en üstün teknolojik donanıma sahip olmasıyla fark yaratıyor. Ayrıca, yine en üstün teknolojik donanıma sahip ameliyathanesinde, engelli ve özel bakım gerektiren hastaların yanı sıra; diş tedavisinden korkan, fobisi olan tüm çocuk ve erişkin hastaların gerekli diş tedavileri genel anestezi altında tek seansta tamamlanabilecek.

 

Teknolojik su dezenfeksiyon sistemi Türkiye’de ilk kez Okan’da!

Ülkemizde ilk defa, “Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi”nde enfeksiyon kontrolü amacıyla kullanılacak olan “teknolojik su dezenfeksiyon sistemi”; öğrencilerin, hastaların, hekimlerin ve çalışanların güvenliğine büyük katkı sağlayacak.

 

Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Işıl Küçükay, diş hekimliği eğitiminin uzun soluklu ve kimi zaman da yorucu bir yolculuk olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu yolculukta yoğun eğitim temposunun stresini azaltmak için, üniversitemizin tam donanımlı kampüsünde, öğrencilerimizi sosyalleşebilecekleri, hobilerini gerçekleştirebilecekleri ve üniversite öğrenciliğini doyasıya yaşayabilecekleri keyifli bir ortam beklemektedir. Fakültemizden mezun olan öğrenciler, teorik ve pratik açıdan mesleklerindeki tüm yeniliklere hakim, ezbere dayalı olmayan, öğrenmeyi ve bilgiye erişmeyi bilen, yetkin diş hekimleri olarak meslek yaşamlarına başlayacaklar. Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak, mezunlarımızı meslek yaşamlarında başarılı ve akademik kariyer sahibi bilim insanları olarak görmek hepimizin gururu olacak.”

İlgili Haberler

Genel
26 Mart 2024
Snowboard’un harika çocuğu Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Bursalı snowboard sporcusu 13 yaşındaki Dağhan Güler, bu yıl düzenlenen ‘Giant (geniş) Slalom’ ve ‘Slalom’ yarışlarında topladığı 455 puanla klasmanda Türkiye birincisi oldu. Henüz 6 yaşında başladığı ve yıllar içinde adeta gönül verdiği snowboard sporunu profesyonel olarak sürdüren Dağhan Güler, bu yıl elde ettiği başarılarla gururlandırdı.   İLGİLİ HABER İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden “Verdi […]

Genel
25 Mart 2024
Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Sunuculuğuna Bekir Köse yapıyor

TRT1’in uzun soluklu ve en çok izlenen programlarından bir tanesi olan “Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması”, 8. sezona sunucu değişikliğiyle girdi. Bu yılın sunucusu, modern tarzı ve sesiyle dikkat çeken Bekir Köse oldu. 11 yaşında Kuran’ı ezberleyerek hafız olan olan ünlü sunucunun Ramazan ayı boyunca sunacağı program, 8 sezondur yüzlerce başvuru alıyor. FİNALE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]